Reklama

Reklama

Bláznivá střela 33 a 1/3: Poslední trapas

  • USA Naked Gun 33 1/3: The Final Insult (více)
Trailer
USA, 1994, 79 min

Režie:

Peter Segal

Scénář:

Pat Proft, Jerry Zucker (původní scénář) (více)

Hudba:

Ira Newborn

Hrají:

Leslie Nielsen, Priscilla Presley, George Kennedy, O.J. Simpson, Fred Ward, Anna Nicole Smith, Ellen Greene, Earl Boen, Rosalind Allen, Andre Rosey Brown (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Nikdo není nenahraditelný. Existují ovšem světlé výjimky. A jednou z nejsvětlejších je Frank Drebin. Co na tom, že by si po desítkách let policajtské práce konečně mohl užívat zaslouženého odpočinku! Co na tom, že se z něj stala dokonalá hospodyňka, vytvářející spolehlivé zázemí své emancipované manželce Jane! Losangeleská policie se bez něj prostě neobejde. Alespoň ne teď, když se tu zřejmě chystá největší teroristická akce za poslední léta. Neboť ve věznici ve Statesvillu se připravuje k útěku jeden z nejnebezpečnějších „chovanců“ – expert na bombové útoky Rocco. A vypátrat, jaký má být jeho nejnovější cíl, toť úkol, s nímž si jen tak někdo neporadí. A Frank nezaváhá ani vteřinu. Když jej vlast potřebuje, je ochoten nechat se i zavřít… Předposlední z policejních komedií s Lesliem Nielsenem je opět nabita gagy a skeči, parodujícími jak nejrůznější kasovní trháky posledních let, tak i scény z klasiky světové kinematografie – od Mysu hrůzy až ke Křižníku Potěmkinovi. K jedné z četných zajímavostí patří závěrečná „oscarová“ scéna, v níž vystupuje řada hvězd světového formátu, které hrají samy sebe (Raquel Welchová, Olympia Dukakisová, Elliott Gould a další). (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (374)

Shit 

všechny recenze uživatele

I třetí díl je stále nadočekávání zábavný, ale už to je přece jenom slabší než předchozí dva díly a je dobře, že už se dál nepokračovalo, zřejmě by to skončilo hodně špatně. Ale tady je Leslie Neilsen pořád ve skvělý formě a i tady je několik nezapomenutelných scének a na to že tímto filmem Peter Segal začínal je to opravdu skvěle odvedená práce. Takhle by měly vypadat všechny parodie. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Jane Drebinová: Franku, proč nechceš dítě? Frank Drebin: Copak jsem nechtěl adoptovat tu osmnáctiletou Korejku?..... Bláznivá strela je tá najparádnejšia komediálna trilógia. Druhá časť je dokonca mojou najoblúbenejšou komédiou vôbec!. Posledný trapas je však pravdepodobne najmenej vydareným, no stále veľmi vtipným dielom..... Jane, uvědom si, že dítě je velká zodpovědnost. To je jako mít na starosti hygienu v Haitském vězení. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Je to samozřejmě nehorázná 3,14čovina... ale přesně tak to má být! Nálož absurdních momentů a situačního humoru spolehlivě pobaví celou rodinu - pro smrádež školou povinnou jsou gagy přiměřeně jednoduché (dnešní osvícená mláďata pochopí i pasáž ze spermobanky jistě lépe než důchodci;-)) a pracující geronti zase spolehlivě rozklíčují různé odkazy navíc. Tenhle typ filmů nevyhledávám, ovšem jednou za čas jde o příjemné osvěžení. Zasmála jsem se, protáhla mimické svaly a mozek si odpočinul - 68%. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Opäť nedocenená komédia s riadnou dávkou kvalitného humoru, plná krásnych heftov. Má síce chybičky krásy, ale stále sa mi páčila viac ako prvá časť, aj keď na druhú sa nechytá. Horúce strely sú podobná séria, ale mám pocit, že v mnohom sa inšpirovali práve v tejto sérii a vtipom jej kvalít nedosahujú, škoda, že ich nemohlo byť viac. Nechápem načo je toľko "Bondoviek, Twighlightov, Hviezdnych vojen, Prci prci prcičiek" a podobných filmov, keď práve takéto filmy vedeli dobre zabaviť, vkus ľudí ide asi pomimo mňa, lebo práve toto boli kvalitné komédie a nie dajme tomu Prci prci prcičky séria, ktorá až na pár dielov nemala náboj a vtip. Snáď sa ešte objaví nejaký dobrý komik, ktorý spraví podobnú, či kvalitnejšiu komediálnu sériu, ja totiž nemám rád väčšinu z tých prihlúplych romantických hollywoodskych komédií dneška, ktoré sú predvídateľné, trápne a o tom istom. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Je to o trochu horší než 1. díl a zároveň o trochu lepší než 2. díl. Nejlepší dvě části filmu je předávání Oscarů a pak část, která se odehrává ve vězení. A hlášky jako "Vězení tě změní. Já bejval bílej." nebo "Jenom si píšu seznam lidí, který hodlám zabít." mě naprosto rozsekaly. A pro Leslieho Nielsena byl tenhle film taková labutí píseň... ()

Galerie (44)

Zajímavosti (22)

  • Součásti propagace filmu byla fotografie "těhotného" Leslieho Nielsena parodující slavnou fotografii těhotné Demi Moore od Annie Leibovitz. Leibovitz v roce 1998 zažalovala Paramount Pictures za porušení autorských práv, ale studio soud vyhrálo. (kenny.h)
  • Kromě hlavních postav prošlo celou trilogií ještě několik dalších herců: maminka Jerryho a Davida Zuckerových Charlotte Zucker si postupně zahrála Ludwigovu (Ricardo Montalban) sekretářku Dominiku (1), návštěvnici na banketu (2 a 1/2) a sestru na Karlsonově spermatické klinice (33 a 1/3). Ed Williams zase ztvárnil Teda Olsena, laboratorního všeuměla. (Robbi)
  • Složky v šanonu na Karlssonově klinice odkazují na americké skandály a záhady: důkazy při vraždě JFK, záhadné zmizení letkyně Amelie Earhart, zmizení odborového předáka Jimmyho Hoffy, údajně smazané magnetofonové pásky z aféry Watergate a fotografie bývalé televizní hvězdy a novinářky Heidi Fleiss, která v 90. letech vedla luxusní nevěstinec pro hollywoodskou smetánku. (Robbi)

Související novinky

Zemřel O. J. Simpson

Zemřel O. J. Simpson

11.04.2024

Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve středu 10. dubna v nevadském Las Vegas bývalý profesionální hráč amerického fotbalu, úspěšný herec a později jedna z nejkontroverznějších osob americké kultury a… (více)

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

14.10.2022

Chyběl vám žánr bláznivých parodií? Pak pro vás má studio Paramount dobré zprávy – oficiálně totiž chystá remake Bláznivé střely, v níž by si hlavní roli měl po legendárním Lesliem Nielsenovi zahrát… (více)

Zemřel herec Fred Ward

Zemřel herec Fred Ward

13.05.2022

Dnešní květnový pátek třináctého bohužel přináší jednu smutnou zprávu pro svět filmu, ve věku devětasedmdesáti let totiž odešel americký herec Fred Ward, známý z filmů jako Chvění, Sedm neohrožených… (více)

Reklama

Reklama