Reklama

Reklama

Městečko South Park

(seriál)
  • USA South Park (více)
Trailer
USA, (1997–2023), 118 h 25 min (Minutáž: 16–48 min)

Předloha:

Charles Dickens (kniha)

Hrají:

Trey Parker, Matt Stone, Isaac Hayes, Isaac Hayes (a.z.), Jay Leno, Tomorowo Taguči, Jenna Mattison, Elton John, Ozzy Osbourne, George Clooney (více)
(další profese)

Série(26) / Epizody(321)

South Park je americký animovaný seriál vytvořený Treyem Parkerem a Mattem Stonem pro televizní stanici Comedy Central. Seriál pro dospělé se proslavil svým drsným jazykem a neskutečným humorem, který se dotýká širokého spektra témat. Příběhy se točí kolem čtyř chlapců, Stana Marshe, Kylea Broflovského, Erica Cartmana a Kennyho McCormicka, a jejich bizarních dobrodružství ve smyšleném coloradském městě a jeho okolí. (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (1 068)

MMR 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento drsný humor mě rozsekává každým dílem víc a víc. Co si budeme povídat, ale vždycky je na 20 minut o originální zábavu postaráno. Každý díl má něco do sebe, jedna narážka drtí druhou, spousta narážek nejen na známé osobnosti. UPGRADE na štědrý den 2011: Tak South Park se propasíroval do mé topky :-) Zásluhu na tom mají některé opravdu geniální díly, kde se to každý díl na začátku rozjíždí a graduje a graduje, a to se mi líbí. No nic, hlavně, abych nedostal náklep. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Smekám pane Parker, pane Stone... Jste sprostí až to praští, dovedu si představit, že vás hodně lidí nesnáší a co víc, být ortodoxní křesťan, Žid, muslim, prakticky kdokoli kdo je v něčem ortodoxní, beru do ruky bouchačku a jdu vás odpravit... Právě proto vás obdivuju, že si do vaši satiry nenecháte od nikoho kecat a stejným mertem si děláte srandu ze všeho, z čeho si alespoň trochu srandu dělat jde...Některé díly jsou i pro mě trochu moc, ale stále si stojím za tím, že jde o jeden z nejvtipnějších a nejvlivnějších seriálů všech dob. Při vytrvalém sledování se začnou pěkně vybarvovat i mnozí ze vzdálnivě nedůležitých charakterů, z žáků například Tweek, Token, Wendy či krazy kriplíci Jimmy a Timmy z dospělých pak pan Garrison, Stanův taťka Randy, výchovný poradce MacKee nebo rapující mentor Chef, se svou všudypřítomnou kuchařskou čepicí a nápomocnou povahou... Kapitolou samou o sobě je potom Butters, který se z třetiřadé postavy, jenž většinu prvních třech řad mlčela v pozadí, vyšvihl do takových výšin popularity, že konkuroval samotnému tlustoprdovi, Ericu Cartmanovi. Poté co jsem - teď už několikrát - zhlédl všech dvanáct (ta poslední je nekompletní) sérií, musím se uklonit ještě hlouběji. Vskutku, tohle dílko už překračuje hranice televizní zábavy... - o čemž svědčí i sbírka filozofických essejí s názvem South Park: Bigger, longer and more penetrating. 100% ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tenhle kreslený sitkom trpí podobným neduhem jako další komediální seriály, a to že prostě tvůrcům časem začne docházet dech, nicméně tady to docházení dechu není tak markantní jako u seriálů "Ženatý se závazky" nebo "Krok za krokem". Hlavně první série tohoto skvostu je ovšem vydařená na 150% a vtipů je tam nepřeberné množství. Cartman je naprosto klasická postavička, ale ostatní za ním jsou vidět méně jen proto, že je tak neskonale tlustý (nebo dobře živený, chcete-li). :) Nejlepší díl byl tuším ve 2.sérii, a byl to ten o "hnědém" zvuku. Ten kdo viděl, asi tuší... :))) ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Zatímco u Simpsonů se stal pro mě humor v pozdějších sériích takřka fyzicky nesnesitelný, u South Parku to bylo přesně naopak. Ale není to jen humorem, i filmovým zpracováním dosáhly tyhle vystřihovánky někde až epických rozměrů a nápaditost se neztratila ani s trendovostí popkulturního komentáře. Přehodnocením po všech sériích, dabingu i originálu, posílám jasně do plných. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Pro člověka bez nadhledu, představivosti a smyslu pro humor bude South Park jenom vulgárním kýčovitým dílem bez jakékoli hodnoty, prostě odpad a spodina zábavy. Většina ostatních si všimne, že South Park je poměrně hodně zajímavé dílo, které přináší unikátní a zpravidla hodně zajímavé pohledy na věci, které nás zajímají a které jsou často velmi aktuální. Zkrátka pod vším tím nadáváním, vulgaritou a pro někoho možná i kýčem se velmi často objevuje zajímavý nápad, pohled na věc jiným naprosto unikátním způsobem, spojení různých věcí, na které bychom nepřišli... Jistě, podání je pokaždé hodně přitažené za vlasy a situace jsou doháněné do krajností, ale je to přece kreslený seriál a navíc komediální, takže komu to může vadit. Takže i pro člověka, který dokáže odhlédnout od všeho toho, co jiné suchopárné intelektuály uráží a odpuzuje může být tohle dílko opravdový skvost. No a pro všechny ostatní lidi (mě nevyjímaje), co je rozesmějí i vtipy o prdění a co se chtějí prostě jenom bavit, je tohle prostě poklad... ()

Galerie (3 963)

Zajímavosti (2 273)

  • Autoři používají k animaci špičkový grafický software Maya. Jednoduchá animace je tedy uměleckým záměrem. (don corleone)
  • Butters je jen přezdívka. Skutečné jméno postavy je Leopold Stotch. (masw)
  • Butters se narodil 11. září. (masw)

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Tvůrci South Parku uzavřeli megadohodu

Tvůrci South Parku uzavřeli megadohodu

06.08.2021

14 filmů, 5 dalších seriálových sezón a navrch k tomu ještě nová videohra. Ano, čtete správně. Tvůrci South Parku Trey Parker a Matt Stone uzavřeli novou megadohodu se společností ViacomCBS, domovem… (více)

Další peklo na Zemi

Další peklo na Zemi

23.11.2008

Televizní South Park spěje ke svému konci. Trey Parker a Matt Stone sice mají podepsané smlouvy až do roku 2011, ale už teď pomýšlejí na stylové završení úctyhodně dlouho běžícího kresleného seriálu.… (více)

Reklama

Reklama