Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Láska je dar a stojí za to o ni bojovat... Čtrnáct let strávil Danny Flynn v belfastském vězení. Vešel do něj jako devatenáctiletý mladíček za atentát, jehož se s ostatními členy IRA zúčastnil, vychází z něj jako dospělý muž, který ztratil nejkrásnější roky svého života a už nechce páchat násilí. Jenže z Irské republikánské armády se nevystupuje. A rozum – i rozumní lidé – Dannymu radí: Odjeď pryč! A pak je tu Maggie, dívka, kterou tehdy miloval, na kterou myslel celých těch čtrnáct let a která teď před ním stojí skutečná. Jenže to není tatáž Maggie. Je vdaná, má syna a muže ve vězení. A irská žena, jejíž muž sedí ve vězení, je posvátná, nedotknutelná. Toho, kdo by se o ni pokusil, čeká kulka do hlavy. O důvod víc, aby Danny odešel někam daleko. Ale Danny nechce odejít. Tady je doma, a tady chce teď žít. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

Madison 

všechny recenze uživatele

Príliš ,,nehollywoodske" spracovanie, príliš nezábavné.... príliš nudné. Netvrdím, že politické udalosti prenesené na filmové plátno musia byť obsiahnuté divným humorom či nebodaj paródiou na tak vážnu tému. Neočakávala som žiadne ironizovanie, prikrášľovanie a zjednodušovanie. Odhliadnuc od politických intríg mi však milostná linka medzi Danielom a Emily pripadala až zúfalo nedôležitá, tupá a silená. Nemohla si Emily zobrať do partie herca, pri ktorom by sa netvárila ako kyslá uhorka? :) Film na jedno pozretie, film, ktorý mi vyšumí z hlavy skôr než sa v nej stihne udomácniť. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Filmy s boxerskou tématikou rád nemám, ale Boxer se tomu vymyká, protože box v něm hraje jen ryze vedlejší úlohu. Jde o psychologické drama navrátilce z vězení, který řeší problém zpětného zařazení do společnosti rozdělené občanskou válkou, všudypřítomným terorem a zastrašováním. Navíc se musí vyrovnat s milostným vztahem přerušeným 14-letým pobytem ve vězení a faktem, že jeho dřívější partnerka má novou rodinu a závazky ke své komunitě i svému dítěti. Napínavé do posledního okamžiku, velmi dobře napsané, zrežírované i zahrané. Silný film o jedné nešťastné zemi a nešťastné době. Celkový dojem: 90 %. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemné prekvapenie. Nebyť gudaulina, určite by som oň prišiel (má "iba" 75 %). Napriek vďake za sprostredkovanie však s ním nemôžem súhlasiť, že je to film o jednej nešťastne zemi a nešťastnej dobe. Ja ho vnímam ako film o ľudskej zlobe, fanatizme, túžbe po dominancii a tieto vlastnosti nie sú viazané na konkrétnu zem. Stačí hocikde dodať trochu náboženského, nacionálneho alebo rasového agaru a Severné Írsko bude aj tam, kde by ho nikto nečakal. Film je veľmi dobre nakrútený a zahraný, realistický, ponúkajúci množstvo námetov na zamyslenie, doprevádza ho výborná hudba, ktorá znie v ušiach aj po záverečných titulkoch a spoločne s Krvavou nedeľou a V mene otca tvorí trojicu filmov, ktoré treba vidieť, aby sme mali predstavu ako to vyzerá po prekročení Rubikonu. Takže s Boxerom mám iba jeden problém - prečo som mu nedal plný počet hviezdičiek. Iba preto, aby som mal dôvod ho vidieť ešte raz. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Zajimavej film, ale prislo mi, ze se tak trochu nemohli tvurci rozhodnout, jesli vypravet o vztahu boxera s bejvalou pritelkyni, o pomerech v Anglii, IRA a nebo o boxu a je z toho takovej spletenec vseho dohromady, ale musi se uznat, ze se to povedlo skloubit dobre. K tomu tu je perfektni obsazeni, predevsim Watson a Day-Lewis, kterej vypada fakt hodne ve forme a boxersky zapasy jsou natoceny hodne slusne. Slusny drama, ale na 5* nebude. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Tak když se nám letos rozloučil D.D.Lewis se svou kariérou (bohatou 3 oskary, prozatím), tak sem si řek, že skouknu za svůj život všecky jeho filmy, kterých nejsou mraky. Tady sem si třeba myslel, že se bude hodně boxovat (podle názvu sem jako usoudil :o) ). Ale není tomu tak. Spíš je to výpověď o tom, jak to dříve fungovalo v Irsku, kterýmu "vladla" IRA a kde panoval strach z výbuchů. Jo, asi tak 3 zápasy se tady odehrály, ale fakt hodně krátký. Proto nechápu, že se Lewis učil dlouze boxovat, když tady bylo těch fightů tak málo. U nás sme měli koumouše a v Irsku protestanty a katolíky, armádu a IRU. Takže kde se vlastně žilo líp? Od Lewise sem přecijen zvyklej na výraznější a zapamatovatelnější role, než je tahle. Ale i tak respekt hochu! :o) ()

Galerie (45)

Zajímavosti (3)

  • Přestože se děj filmu odehrává v Belfastu, natáčelo se především v Dublinu. (skudiblik)
  • Před natáčením trénoval Daniel Day-Lewis s mistrem světa Barrym McGuiganem, který tvrdí, že Day-Lewis by se teď boxem uživil. (c.tucker)

Reklama

Reklama