Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V nedaleké budoucnosti se rodí děti se speciálním X-faktorem, který jim dává nadpřirozenou sílu - ničivý laserový pohled, schopnost přesouvat předměty nebo ovládat počasí. Pro obyčejné lidi je těžké mutanty akceptovat, aniž by se jich báli. Profesor Xavier (Patrick Stewart), celosvětově uznávaný telepat - mutant, proto zřídí speciální školu a jeho záměrem je naučit mutanty zacházet se svými schopnostmi tak, aby z nich lidé neměli strach. Ne všichni mutanti jsou však ochotni přizpůsobit se, neboť nevěří, že by spolu lidé a mutanti mohli žít. Skupina X-men teď musí před těmito tvory lidstvo ochránit, protože jejich šéf, podlý Magneto (Ian McKellen), má s budoucností planety Země velice zákeřné úmysly! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (871)

lesumir 

všechny recenze uživatele

Od ostatnich komisku ma tohle hlavu a patu, apeluje to na urcity problem a neni to jen bezmyslenkove bojovani proti zlu, jako je tomu vetsinou u podobnych del. Proto si mylsim, ze filmove zpracovani bylo tezsi a presto zvladnuto perfektnim zpusobem, obsazeni nema chybu a "rosomak" (omfg) v podani Hugha Jackama byl naprosto presny a verny svemu kreslenemu predchudci, cimz si ziskal muj obdiv a v dalsich filmech mi ukazuje, ze to nebyla spatna volba. Ve svm "rybnicku" naprosto nadpurmerna vec stejne tak, jako jsou dalsi dve pokracovani. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Skvělá komiksová adaptace, která se vydává naprosto opačným směrem než všechny ostatní. Singer se nezaměřuje na efekty a bombastické akční scény, které mu zas tak moc nejdou, ale snaží ukázat psychologii samotných charakterů a tím vyhrává na celé čáře. Osobně jsem s tímhle dílem série měl zpočátku problém, jelikož mi přošel dosti nezáživný, ale asi jsem dospěl a teď si ho pokaždé vychutnávám, jak feťák, který dostal novou dávku heráku. Za oběvení Hugha Jackmana pro Hollywood má ode mě Bryan malé bezvýznamné plus, které mu hned srazím za hudbu, která je nevýrazná. Ale i přesto si X-men udržují atmosféru a dokazují svoje kvality a to hlavně díky skvělým výkonům všech herců. P.S. Wolverine rulezz ;) ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Jako pilot k seriálu (kterým se tenhle film s odstupem let vlastně stal) je to skvělé a bez chyb. Na scéně se postupně objeví hodně ikonických postav, z nichž každá dostane odpovídající prostor, a celé mutantí společenství Singer dobře vykresluje tím, že nejlepší komiksovou postavu historie ostatní aktéři vedou v průběhu filmu za ruku a neustále mu vše vysvětlují. Scénář je inteligentní a tasí nejen nevyhnutelnou problematiku soužití mutantů s obyčejnými lidmi, ale především přesvědčivého a logicky motivovaného záporáka Magneta, jehož potenciál dalece přesahuje jediný celovečerák. Možná je jenom škoda, že film uteče tak šíleně rychle, že ani nestihne zanechat cucfleka na našich zážitkových závitech, a místo nějaké stylové eye candy akce si zapamatujeme výlučně frajera Wolverina, jak drápem fakuje své kolegy, a přitažlivou Halle Berry, k níž se to slovíčko mutant hodí asi jako k mrtvému prášky na spaní. Rozhodně ale revoluční počin, na který se lze dívat pořád dokola a který svým úspěchem odstartoval velkou senzaci... ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Bohužel to není ani promyšlené, ani originální, ani nesmírně poutavé. Na druhou stranu to není úplně blbý, ani totálně neoriginální a ani vyloženě nudné. X-Meni představují těžký průměr mainstreamové filmařiny. Příběh, jakkoli se snaží tvářit neotřele, obsahuje většinu klišé a jiných propriet viděných jinde a dříve. Film vlastně stojí na postavách mutantů a jejich schopnostech, jenže většina postav nedostala prostor k tomu, aby se do nich divák vžil. Celé mi to přišlo buď jako výplod zmutované mysli filmařů, nebo jako produkt alkoholových dýchánků na chatě Bryana Singera, nebo jako hodně nepovedený pokus o nový kult. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Vlezou vám do hlavy, dokáží ovládat počasí, přejímají podobu druhých. Hlavně to ovšem tají a především jsou dokonalejší než lidé, a to je kámen úrazu. Útočiště našli u geniálního telepata Charlese Xaviera, jiní lidstvo bytostně nenávidí a shlukli se okolo Magneta, který rozhodně nepřichází s pozitivními plány. My se ovšem motáme kolem Logana, který si vydělává zápasením v zapadlých arénách a jen tak mimochodem má ostré drápy a kostru vyztuženou kovem. Stává se z něj hrdina proti jeho vůli a zejména ikonická postava jedné hodně výdělečné série. Bryan Singer se poměrně umně vrhl na vykreslení vztahů a motivací jednotlivých X-Menů, samozřejmě láká na akční momenty, kterých je dostatek a mají svou kvalitu. Ovšem když vám v takovém projektu hrají výteční shakespearovští herci (McKellen a Stewart), nebude to jen tak. Sice neskáču tři metry vysoko, nicméně výsledek je výpravný, stylový, dynamický i příjemně staromódní. ()

Galerie (130)

Zajímavosti (98)

  • Páka, kterou Cyclops (James Marsden) ovládá stíhačku, je počítačový joystick Flightstick Pro. (HellFire)
  • Natáčelo se od 22. září 1999 do 14. února 2000 v New Yorku, Kalifornii a v Kanadě. (Varan)
  • Poslední záběry se točily ještě v květnu v Santa Monice (konkrétně scéna, v níž senátor Kelly - Bruce Davison - vylézá z moře) a premiéra filmu byla už koncem července. (fannah)

Související novinky

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

03.11.2023

Po zveřejnění informace, že se ve dalším pokračování Deadpoola, jenž je zatím bez oficiálního názvu, po několika narážkách z předcházejících dílů konečně objeví po boku Ryana Reynoldse i navrátivší… (více)

Režisér Bryan Singer se chystá vrátit úder

Režisér Bryan Singer se chystá vrátit úder

07.06.2023

Režisér Bryan Singer byl dlouhý čas jedním z nejnadějnějších mladých tvůrců v Hollywoodu a jeho kariéra se zdála být neotřesitelná. Rodák z New Yorku se proslavil už začátkem devadesátých let svým… (více)

Třetí Deadpool zůstane sprostý

Třetí Deadpool zůstane sprostý

05.06.2022

Scenáristé Rhett Reese a Paul Wernick (Deadpool, 6 Underground, Zombieland) se čerstvě vyjádřili na téma třetího Deadpoola, který poprvé vznikne pod hlavičkou studia Disney, a dvojice nyní chtěla… (více)

Reklama

Reklama