Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tajemný hrabě Alucard (Lon Chaney Jr.) přijíždí na americkou plantáž, aby se zde oženil s Katherine (Louise Allbritton), dcerou bohatého obchodníka. Jeho žena a on mají plán stát se upíry a být spolu navěky. Katherinin snoubenec na to však přijde a rozhodne se Alucarda zničit. (ČSFD)

Videa (1)

Trailer

Recenze (22)

obitus 

všechny recenze uživatele

Film, stojici mimo klasickou radu horroru od Universalu, vypravi o Draculove prijezdu do Ameriky, protoze v Rumunsku uz je populace oslabena a vymirajici. Cele je to pomerne nudne a neatmosfericke a Lon Chaney jr. v roli Alucarda (Draculi), nikoli jeho syna, ten se tu nevyskytuje, sice neni tak hroznej jako Carradine, ale k Lugosimu se ani nepriblizuje. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Od předchozího příspěvku do klasické draculovské série je tu znát silný kvalitativní propad. Zatímco Draculova dcera byla originálním a svěžím dílkem přispívajícím do upírského mystéria, kde sice hororové prvky tak úplně nehrály první housle, tak syn jen vaří z již převařené vody původního snímku a námětu. Nová je tu snad jen nadužívaná přeměna upíra v kouř a zase zpět, kterou si zřejmě tvůrci předsevzali jako tu nejděsivější součást upírských schopností a tak se ve filmu kouří o sto šest a ve všech lokacích. Otravně pak působí i přemíra vysvětlujících dialogů. Potěšily však všechny scény s Allbritonovou, která působila jako upírka mnohem démoničtěji než chabý Dracula hvězdy Chaneyho a rovněž poslední dvacetiminutovka, která jinak unylému příběhu konečně vlila do žil trochu klasického univerzálního hororu, těch pár střípků z mlžných blat předtím nestojí za řeč. Tři paprsky slunce do hrobky vnikají. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Strašné. Lon Chaney, potom čo bravúrne stvárnil vlčieho muža a dôstojne prebral žezlo Frankensteinovho monštra po Borisovi Karloffovi, sa zapísal do dejín aj prevedením poslednej zo svätej trojice universalovských monštier - Draculu. Bohužiaľ Lon na plnej čiare svoj boj s postavou prehral. Nielen, že mu nesedia fúziky, ale najmä jeho starý smutný pohľad sedí na melancholické stvorenia ako vlčí muž či monštrum a nie na dravého, vášnivého a hrozivého Draculu. Chaney je ale len vrcholom ľadovca. Samotným problémom je už triviálny dej, mdlá hudba a minimum atmosféry (oceniť treba fajn hmlisté močariská v závere). Jedna z najhorších universaloviek, úpadok v najčistejšom prevedení. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Atmosféra nikde, postavy se chovají jako idioti, ačkoli jsou skoro vševědoucí (doktor Brewster od začátku ví, že Alucard bude padouch, Frank se chová jako úplný pitomec, už vůbec nemluvím o profesorovi Laszlovi), děj mizerný a rozuzlení tragické a slabé. Jo, tenhle universalovský spin-off se moc nepovedl, zachraňuje ho opravdu jen fantastický Lon Chaney, který se s charismatickým hrabětem popasoval na jedničku (jasně, Lugosi je Lugosi, ale při té bídě, co následovalo po něm, je Chaney hvězda). Dracula ani pod primitivně průhlednou přezdívkou Alucard jednoduše nepatří ani na plantáže amerického Jihu, ani do Kalifornie a prostě nikam do Ameriky, jak nás další filmy poučily dokonale. Škoda, Son of Dracula je jen slabší jednohubka, nic víc. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Oproti Draculovi a Draculově dceři vyloženě slabé, už jenom pro ten nesmyslný cast Chaneye Jr., ale na druhou stranu Louise Allbritton má cosi do sebe jako nemrtvá nevěsta a spojení draculovského mýtu s plantážemi na americkém jihu, to už vytváří základ pro budoucí odnož žánru, kterou je vedle univerza Anne Rice svět Charlaine Harris a jejích The Southern Vampire Mysteries / The Sookie Stackhouse Novels. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (8)

  • Když se hrabě Alucard blíží k pokoji plukovníka Caldwella odráží se v zrcadle na chodbě. (liquido26)
  • Jedná se o první snímek, ve kterém se proměna z netopýra na člověka objevuje přímo na plátně. Dříve to neumožňovaly technické důvody. (Dreadd)
  • Ačkoli je příběh o Drákulovi, upířích tesáků se nedočkáme. První tesáky se na plátně objevily až v roce 1957. (Dreadd)

Reklama

Reklama