Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vykradači hrobek otevřou kryptu, kde se skrývá vlčí muž, a to se jim stane osudným. Vlkodlak však netouží po nesmrtelnosti a věčném hladu, proto vyhledá doktora Frankensteina, který by mu mohl pomoci. Po příchodu na hrad zjistí, že doktor je mrtev a jediný kdo na hradě žije je jeho monstrum. Nesmiřitelný boj dvou rivalů začíná. (topr harley)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (35)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Pro celý film je příznačná hned úvodní scéna na hřbitově. Atmosférická, skvěle natočená a nepochopitelně končící v tom nejlepším. A tak je to s celým snímkem. Neskutečně špatný Lugosi v roli Frankensteinova monstra je opravdu k pláči. Škodolibě tedy potěší, že se na plátně moc neohřeje. Ještě že v jednatřicátém roli monstra v původním Frankensteinovi nedostal. To by rázem byla světová kinematografie chudší o jednu zásadní klasiku. O topornosti Ilony Massey se raději ani zmiňovat nebudu. Zůstává nám tak jen Chaney mladší, který je opět naprosto přesvědčivý a má hodně prostoru. Především díky němu tedy setkání dvou klasických monster stříbrného plátna funguje. Škoda však, že úvodní pasáž v Cardiffu je se svou dokonalostí poněkud osamocená. Je totiž zbytečně shozena cestou do Vasárie a následným čistě béčkovým děním. Ze začátku je tedy sice našlápnuto na jedno z vůbec nejpovedenějších pokračování série, kterému se mohlo dostat uznání i jinde než pouze u fanoušků, ovšem jak jsem psal na začátku - nic není dotaženo a zůstalo jen u nákroku k perfektnímu filmu. Došlápnutí se nekoná. Bohužel. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Je to vydařené dílko kombinující dva velikány své doby - Frankensteina a Vlčího muže. Určitě příjemná, pro někoho třeba i nostalgická podívaná se sympatickým Lonem Chaneym Jr. v hlavní roli vlkodlaka a Belou Lugosim, opět namaskovaného až k nepoznání v roli Frankensteinova monstra. Škoda jen, že závěr je stejný jako vždy - hrady prostě padají. Ale bavil jsem se. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Noc. Mraky se valí přes úplněk a dvě postavy spěchají mezi kříži temného hřbitova. Jejich cílem je hrobka, kde tuší poklad. L. Talbot, pohřbený před čtyřmi roky, má údajně u sebe v rakvi zlaté hodinky, prsten i peníze. Mrtvola v rakvi je pokryta bylinami - vlčím bobem. Jejich odstraněním vykradači rozhodli o své krátké budoucnosti... V rámci universalovské série příjemný kousek se vším, co má klasický gotický horor mít. Strašidelná krajina, ruiny zámku, podzemní chodby a...monstrum. Největší prostor má samozřejmě vlkodlak, který se snaží zlomit své prokletí a v klidu zemřít. Ozdobou filmu je Ilona Masseyová, naopak Lugosi mne příliš nenadchnul. Bohužel každá doba má své blbce, ten zdejší se postará o apokalyptický konec. Škoda, že na závěr nešvenkla kamera směrem k vesnici... ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Na začátku je to tak skvělé! Lepší, než původní The Wolf Man. Kdyby to zůstalo v té mysteriózní rovině v Cardiffu, tvůrci by udělali mnohem líp. Od okamžiku, kdy se začne hrát se jménem Frankenstein, to jde totálně do kopru. To, že hrál zrovna v tomto filmu Monstrum Bela Lugosi, je vzhledem k předchozímu Frankenstein filmu logické a správné. Vždyť je to Ygor! Ale nechápu, proč tedy nemluví? Proč to tvůrci vystřihli? Proč tam není zmínka, že je slepý? Díky tomu, co z toho nakonec zbylo a díky tomu, že ve většině scén hraje monstrum stejně dablér, je to fakt nešťastně zahrané. A ten konec, to je fakt stupidita...aneb jak ukončit film během dvou vteřin kdykoliv se vám zamane. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Crossover patřící k těm lepším kouskům starého dobrého Universalu, který táhne především linie Chaneyho vlkodlaka. Nechybí žádný z tradičních prvků od vykradačů hrobů plížících se za úplňku hřbitovem, přes monstrum odnášející si v náručí bíle oděnou krásku až po vlkodlakovu proměnu a starou cikánku. Dokonalá esence klasických horrorů třicátých let natočená v době, kdy byla realita mnohem děsivější než cokoli, co se odehrávalo na plátně. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (10)

  • Když byl dialog, který Monstrum vedlo s Lawrencem Talbotem vymazán, zmizely i zmínky o tom, že je monstrum slepé (důvodem byla operace na konci filmu Frankensteinův duch). Lugosiho náměsíčná chůze se stala stereotypem pro Frankensteinovo monstrum. (liquido26)
  • Kaskadér Gil Perkins zaskakoval za Lugosiho v akčních scénách, stejně tak jako ve scéně, kdy je Monstrum osvobozeno z ledu. Ve vrcholné scéně zápasu mezi Vlčím mužem a Monstrem se Gil Perkins objevuje jako monstrum a další z kaskadérů - Eddie Parker dabluje za Chaneyho. Podle pozdějších rozhovorů je rovněž možné, že se Gil Perkins objevuje jako Vlčí muž ve scéně, kdy je pronásledován k ruinám zámku. Filmoví odborníci rovněž tvrdí, že v několika záběrech v závěrečném boji je to Eddie Parker pod make-upem Frankensteinova monstra. (liquido26)
  • Monstrum ztvárněné v tomto snímku Belou Lugosim je němé, přestože v průběhu série mluvilo již ve snímku Frankensteinova nevěsta. V roce 1931 Bela Lugosi roli Monstra odmítl, neboť mu vadilo, že nemá žádné dialogy. Původní scénář pro tento film jeden dialog pro Monstrum obsahoval, ale tato scéna byla z finální verze vynechána. (liquido26)

Reklama

Reklama