Reklama

Reklama

Oživit mrtvou hmotu a stvořit z ní živou bytost dokázali zatím jen Bůh a Viktor Frankenstein. A právě o tom druhém vypráví náš příběh odehrávající se ve století, kdy se čerstvě probuzená věda, nové technologie a tradiční víra a náboženství sbližují, aby změnily zákony, jimiž se řídí život a smrt. V časech, kdy se zdá, že nic není nemožné. Radikální vědec Dr. Viktor Frankenstein (James McAvoy) a jeho pomocník Igor (Daniel Radcliffe) mají společnou vizi o uměle stvořeném životě, který může změnit svět. Victorovi se však výsledky jejich společné práce vymknou kontrole a dokonce hrozí, že se dostanou do rukou lidem, kteří s nimi budou chtít uspokojit své mocenské choutky. Zatímco Frankenstein chce ve vynalézání pokračovat bez ohledu na možné následky, Igor si uvědomuje, k jakým hrůzným koncům mohou vést. Jedině on může nakonec Viktora zachránit před sebou samým a svět před smrtelně nebezpečným monstrózním stvořením. (CinemArt)

(více)

Videa (14)

Trailer 2

Recenze (311)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

O level níž než Van Helsing či Underworld, pořád ale o několik stupňů snesitelnější než Já, Frankenstein.Už z traileru bylo evidentní, že nás žádná velkolepá show ani za boha nečeká, takže víc než průměrnou zábavu od toho mohl čekat maximálně jen průměrný idiot.Na celém filmu je jednoznačně nejlepší herecký výkon McAvoye v roli ulítlého Viktora.Ten jasně dokázal snad v každém záběru, že jeho herecký talent je o několik tříd výš než naprosto nevýrazného Radcliffa, který snad kromě filmu Horns nikdy nic nezahrál.Na jedno podívání to šlo, ale snažit se pochopit, proč se ještě v roce 2015 točí za takové peníze tak obyčejné a unylé filmy...to se nesnažte, nebo vám mrdne v kuli.55%: ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Bratránek Downeyho Sherlocka, který se moc nepovedl. McAvoy je až moc maniakální a Radcliffe si film nikdy neurve pro sebe, takže tu máme ve všech směrech rozkmotřený nepodarek, který potěší snad jen živelným zpracováním. Drsnější dobovek je teď ale seriálová nabídka plná. Takže můžete Viktora Frankensteina s klidem vynechat. (5/10) ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

-1* Když se řekne Frankenstein, tak každého asi hned napadne kultovní příběh o stvoření života z neživé hmoty - pro někoho šokující a pro druhé brakový. V tomto kousku výpravném blockbusteru, který se svou atmosférou velmi podobá Sherlocku Holmesovi od Guy Ritchieho, se snaží autoři z tématu vytěžit opravdu všechno, ale ani to jim nestačí, tak do něj vloží ještě romantiku a kriminálku. Tenhle guláš může chutnat opravdu jen všežravcům, nebo těm co ujíždějí na vizuální stránce a obsah pro ně není podstatný a baví se při hloupých, naivních a nelogických scénách. Jak rychle se mi tohle veledílo dostalo pod ruku, tak i rychle odpadlo - naštěstí existuje přetáčení a film docela rychle uběhl ;-). Odpad si možná zaslouží, ale aspoň se na to chvilkami hezky koukalo, tak nechám aspoň jednu hvězdičku. Nedivím se že jako film v kinech propadl a aspoň trošku to zdejší celkové hodnocení naznačuje. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: -1 /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 0 /// ART: 0 /// STYL: 3 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Keď Viktor Frankenstein, študent lekárskej fakulty, jedného večera počas vystúpenia v cirkuse, nečakane narazí na mimoriadne nadaného mladého muža s telesnou vadou, rozhodne sa ho navzdory krutému osudu zachrániť, aby tak konečne získal spojenca pre svoj šialený plán. Opätovný zrod mŕtvej bytosti je však boj na dlhú trať nie len s krutými pravidlami neúprosnej prírody, ale i so samotným Bohom, ktorý je doposiaľ považovaný za jediného "stvoriteľa". Vzhliadnuť dvoch Frankenstein-ov za jeden deň, to už sa musí človek naozaj nudiť. Kým prvo zmienený bez krstného mena bol obrazne povedané iba hlúpou "postavou" v hlúpom filme, ktorý sa aspoň mierne držal predlohy, tento Victor sa uberá úplne iným smerom, pričom vo svojich počiatkoch hľadá niekoľko alternatív pre svoje pokusy v samotnej ZOO. Po vzhliadnutí musím sám seba vynachváliť za vrodenú skeptiku, ktorá ma nejeden krát uchránila od sledovania plytkých kino počinov. Skrátka, jasne a stručne povedané, v ťažkej dobe finančnej krízy - UŠETRENÉ. Som rád aspoň za ten epicko dramatický záver, ktorý mohol byť krásnou, krutou bodkou za premrhaným potenciálom, lebo verte neverte, tento horor nemá s hororom absolútne nič spoločné. Keď už sa totiž nedostavilo žiadne gore, dúfal som aspoň v poriadne psycho, kedy samotný šialenec v podobe vedca, totálne prepadne svojej ilúzii stvoriteľa. Namiesto toho som dostal rozprávku o besnej opičke, ktorá narobila viac bordelu, ako samotné Monštrum - 50% ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Jednoho deštivého večera se takhle Mařenka Godvinová zoufale zmítala uprostřed sendviče mezi lordem Bájrnem a budoucím manželem Byšyšelym. A znáte to, počátek 19. století, takže děsná divočina. Opium, houbičky, dřevěná dilda, do toho pár bladhaundů, jezdecké bitchíky a kapající vosk, prostě vše, co upjatou mladou dámu z významné rodiny běžně přinutí odpoutat své myšlenky od pití čaje a vyšívání deček a věnovat se zajímavějším kratochvílím. Avšak ti dva romantičtí cákalové po chvíli horoucně vzplanuli a vyjeli si po análech, což Mařenku okamžitě deklasovalo do role nehrající kapitánky. Plácat je při tom kriketovými pálkami po prdelích ji zjevně nebavilo, a tak začala roupama vymýšlet hrůzostrašné pičoviny. Výsledkem pak byla nudná, nezáživná a nečtitelná goticko-romantická slátanina o ručně spíchnutém zombígolémovi, který si chtěl tak zoufale zapíchat, až mu z toho ruplo v transplantované prasečí hlavě. Slátanina dnes již tisíckrát omletá, kterou má ale kdovíproč kdejaký kokot potřebu furt dokola zfilmovávat. A tak tu máme pokus číslo 1001 s pracovním názvem Franknštajn a Relikvie smrdí. Slizký skřet Mekevoj si tu adoptuje z cirkusu krpatého Heryho Potrata, odsaje mu hubou ze zad gangliom, narve ho do korzetu, naonduluje a udělá z něj nefalšovaného viktoriánského transvestitu jménem Ájgor. No a poté se hned dají do toho šití, prokládaného otravnými etickými polemikami o tom, jestli si má člověk hrát na Dárvina. A hádejte co? Děsně překvapivě to předlohu netrumflo a vylezla z toho zase jen nudná a nezáživná goticko-romantická sračka pro zbuznělé dandý panice a zoufale neopičovávané, škaredé manželky konzervativců. Ale s pěknou výpravou. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (18)

  • Jedná se o první zpracování literární předlohy, které je z velké části odvyprávěné z pohledu Igora (Daniel Radcliffe), sluhy Frankensteina (James McAvoy). (Zdroj: CinemArt)
  • Shawn Levy se měl původně účastnit natáčení, ale nakonec z projektu vycouval. (BloodMax)
  • Pro interiér hradu a laboratoře posloužila 18 metrů vysoká dekorace válcového půdorysu, která neměla střechu a byla postavena během 4 měsíců ve studiích Longcross v hrabství Surrey. Jakmile se herci a štáb ocitli uvnitř, stěny dekorace jim poskytly určitý úkryt před neúnavnými srážkami, ale absence střechy (pro usnadnění úderu blesku, který přivede netvora k životu), měla za následek, že byla dekorace konstantně promáčená. (Zdroj: CinemArt)

Související novinky

Radcliffe u FBI

Radcliffe u FBI

01.08.2015

Představitel Harryho Pottera neusíná na vavřínech. Zatímco si řada herců z kouzelnické ságy stále užívá dovolenou, Daniel Radcliffe víceméně jen přebíhá mezi natáčecími placi. Ještě letos ho uvidíme… (více)

Reklama

Reklama