Reklama

Reklama

Divoké včely

  • angličtina Wild Bees (festivalový název) (více)
TV spot

Obsahy(1)

Osmnáctiletý Kája bydlí ve vesnici kdesi na severní Moravě s otcem-filozofem a s energickou babičkou. Pracuje se ženskými v lese a tajně zbožňuje svou vrstevnici, prodavačku v místním krámku Božku. Ta však chodí s frajírkem Laďou. Když do vesnice přijede z Prahy Kájův starší bratr Péťa, který se živí jako cesťák, začnou se vztahy mezi jednotlivými postavami proměňovat. Zatímco Božka, pociťující snad nejvíce vesnickou nudu a beznaděj, nakonec zůstává, Kája, který přišel o panictví, odjíždí s bratrem... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (275)

jefff 

všechny recenze uživatele

Pro mě velké zklamání. Když jsem viděl film Štěstí, řekl jsem si, že bych rád skouknul i další filmy B.Slámy. Pustil jsem si proto Divoké včely. A byla to chyba. Neuvěřitelně nudné, někdy i trapné a příliš se snažící být buranskou českou komedií. To vyšlo však jen zčásti-ke všemu té horší. Jediná pozitiva filmu jsou tradičně skvělý duo Vilhelmová-Liška. ()

d-corso 

všechny recenze uživatele

Tak na tomhle místě už chyběl jen magor s motorovou pilou, jenže to by zase nemohlo být severomoravské pohraničí...Pokud režisér pochází z tavéhoto konce světa, dokázal se vymanit atd., tak mu blahopřeji. To, co ovšem bylo prazentováno, mi trošku připadalo kombinaci 50. a 80. let na vesnici. Autor námětu(nevím-nedíval jsem se kdo byl tou osobou- si z té doby zřejmě odnesl tyto nepříjemné zážitky) se to pokusil naroubovat na přelom milenia v moravské zapadlé dědině. Otázka však zní-existuje ještě takováto?. Hraje si v ní nyní ještě někdo na M. Jacksona, nebo raději (a to vím, že ten film už je 5 let starej) na dejme tomu Slip Knot? O čem to vlastně vypovídá(?), nebo si chtěl "někdo" natočit modernější verzi Hoří má panenko a zapomněl, že svět-i vesnice- jsou o X let dál a tedy poněkud jinde, než by potřeboval? ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Je to uveritelnejšie ako Štestí, hlavne v prostredí dediny tá neučesanosť prostredia viac sedí ako v meste. Lenže príbeh je príliš jednoduchý, iba pozoruje miestne obyvatelstvo, bez výraznejšej zápletky. Postava Pavla Lišku je podla mňa velmi nereálna, je tu iba kvôli humornému spestreniu, čo sa rovná vyššej návštevnosti v kinách, takže nech mi Sláma netvrdí, že jeho film je čistým zástupcom nezávislej, poprípade autorskej scény. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Mladý kája žije kdesi na zapadlé vesničce - přes den pracuje s tlupou starejch ženskejch v lese a (asi proto) miluje prodavačku z místního krámku, Božku (Táňa Vilhelmová). Ta ale radši než s kapku omezeným Kájou randí s Laďou (Pavel Liška) - už jen proto, že ten má motorku? Vše se ale mění, když se do vesnice vrací Kájův brácha Petr, který místními vztahy pěkně zamíchá ... Slámův hořký pohled do života na zapadlé vesnici (zapomeňte na úsměvné filmu typu Vesničko má středisková, apod). V hlavní roli Zdeněk Raušar, jehož herecký projev (resp neherecký) dodává filmu velkou dávku autentičnosti podporovaný Táňou Vilhelmovou a Pavlem Liškou. Pokud se film bude hrát jako sonda do života lidí na zapadlé vesnici, tak ok - jinak ale dost těžká nuda... ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Nejprve jsem byla tak nějak zrozpačitěna, po třetím sledování (které si vynutily nesporné roztomilosti nacházené na Zdeňku Raušerovi) s hrůzou zjišťuji, že je to pro mě jaksi divoce přitažlivé. A dovoluji si říci, že až se na to za nějaký čás podívám znovu, tak se mi to už zase líbit nebude. Ta moje náladovost je prostě strašná. Ach. Ach ouvej. Na scénu Láďova finálního vystoupení na zábavě se můžu dívat pořád dokola. Takže to bude za pět. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (13)

  • Na žádost Tatiany Vilhelmové se ve filmu objevuje i její kamarádka Aňa Geislerová, a to na fotografii zemřelé, kterou ostatní oplakávají. (JoranProvenzano)
  • Film byl vybrán jako zástupce českého filmu, který se ucházel o Oscara v sekci cizojazyčný film za rok 2002. (orkadimenza)
  • Film je pojmenován Divoké včely proto, že podle Bohdana Slámy název symbolizuje tajemství, neklid, touhu. Film se natáčel v Jiříkově na Bruntálsku, v kraji bývalých Sudet. (ČSFD)

Reklama

Reklama