Reklama

Reklama

Pomsta

  • USA The Protégé (více)
Trailer 1

Anna (Maggie Q), kterou jako dítě zachránil a vycvičil legendární zabiják Moody (Samuel L. Jackson), je nejtalentovanější placenou vražedkyní na světě. Když je však Moody - muž, který pro ni byl jako otec a naučil ji vše, co potřebovala vědět o důvěře a přežití - brutálně zabit, Anna přísahá pomstu. Jakmile si s ní tajemný vrah (Michael Keaton) začne hrát na kočku a myš, jejich konfrontace se stane smrtící. (HBO Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (128)

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Herecká sestava mile překvapila. Robert Patrick jako hlava motorkářského gangu byl dokonalé překvapení. Děj filmu za to tolik neuchvátil (řekněme, že hodnocení 4 je spíš takové 3,5). Ze začátku nudné, ke konci debilní. Jako proč sexy 40ka dobrovolně trtká se 70ti letou fosílií nepochopím. Scénaristické zvěrstvo. Ani nevím proč vlastně dávám nadprůměr, když to takhle sumarizuju nahlas.  No nic. Co vše ale vynahrazuje je akce. Dokonale natočená a je jí relativně dost. To že se nešetří krví také pomáhá… ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Campbell točí filmy které mám rád a které frčeli v devadesátých letech. Ale zatímco u Foreigner se mu povedlo vzkřísit dva staříky z mrtvých v docela solidním příběhu, tak tady jsou problémy hned dva a veliké. Keaton se jako protivník k Maqqie Q absolutně nehodí, věkový rozdíl je šílený a i přesto, jak mám Keatona už přes 30 let rád, tady je jako pěst na oko. Druhá věc je scénář a pointa. Totálně druhořadá jalová debilita s ichtilní pointou, která dělá ze všech zúčastněných absolutní kokoty. Campbellova režie je znát, je to svižné, akční pasáže jsou super, má to ten správný devadesátkový feel, ale bohužel je to k němu neúměrně blbé. Uteklo to rychle, bavilo mě to, ale u finále sem se plácal do čela. 55%. ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele

Neškodné akčné B-éčko, ktoré sa až príliš zaseklo v dobe thrillerov/akčných filmov 90. rokov. A to bohužiaľ tentoraz nemyslím ako pochvalu. Jasne, Maggie Q je stále bohyňa a rád ju vidím opäť v podobnej akčnej úlohe, i keď tu nepredvádza nič nové (=> Nikita) a herecky za ostatným hereckým ansámblom (Keaton, L. Jackson) zaostáva minimálne o dva kroky. Martin Campbell nie je žiaden nováčik, ale ostrieľaný režisér bondoviek (=> Golden Eye), takže film má vysoké produkčné kvality a prekvapivo na neho dostal slušný budget, takže aj akcia je výborné nasnímaná, s dobrou choreografiou, neustále strieda lokácie a minimálne prvú polovicu nestihne nijako nudiť. Problémom je, že celý dej pôsobí akoby sa zasekol o 30 rokov dozadu. U podobného filmu síce nečakám scenár oscarových kvalít, ale ani po tisíc krát servírovanie tých najobohranejších klišé ktoré existujú, s nezaujímavými postavami. The Protégé tak miestami pôsobí ako Campbellom nikdy nezrealizovaná bondovka z 90. rokov, kde sa dve postavy väčšinu filmu naháňajú a nevedia rozhodnúť, či sa milujú alebo chcú zabiť. Prvú hodinu to ešte bolo zábavné sledovať, druhú po scéne kde sa Maggie Q a Michael Keaton v asi dvoch strihoch stihnú brutálne vymlátiť a hneď na to aj vášnivo pomilovať, to už začalo pôsobiť ako nechcená paródia na staršie bondovky. Navyše takéto niečo môže fungovať iba so správnou chémiou medzi postavami, no bohužiaľ medzi Maggie Q a Keatnom je chémia na bode mrazu, aj keď sa to Maggie Q snaží zachraňovať svojim sexapellom. Následne film dospeje k záveru, ktorý je skôr sklamaním, než zadosťučinením, keďže po predošlých vynikajúcich akčných scenách v závere nikam nevygraduje a namiesto fajn akčnej záverečnej pol hodinky (alebo aspoň desaťminútovky) vygraduje do takého sentimentálneho ničoho, kde je namiesto 20 záverečnej akčnej scény radšej jeden dlhý flashback, wtf?! CELKOVO: 5/10 ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Protégé je úplně v klidu pohodová oddechovka s ženským Johnem Wickem v hlavní roli, kterou zde hraje pěkná a zkušená Maggie Q, ale mě tu zaráží fakt, že celý film nevyznívá ani tak béčkově jako spíše, že připomíná jakoby se jednalo už o pokračování, tedy druhý díl, kterému chybí troufalost jedničky (což je doslova letošní druhý Zabiják & bodyguard), ve kterém shodou okolností také hraje Samuel L. Jackson. Jinak akce je výživná a Michael Keaton si to tu dost krade pro sebe svým hereckým umem, jediné co, tak ta nesmrtelnost hlavní postavy, což je ale v dnešní době v tomto žánru už naprosto běžná záležitost. Čisté 3* ()

blackkocour 

všechny recenze uživatele

Sračková zábava s Johankou Wickovou, která jak je zvykem, nechytne při přestřelce ani jednu kulku do bicepsu, natáhne jedno tunový pancéřovaný křižník, oddělá dvacet vycvičených sia mariňáků vybojovaných v ultra těžkých podmínkách na přežití, v nebezpečné ledové divočiny bez jídla a možnosti se vysrat jinak než do petky, a v nepřetržitém speciálním vojenským režimu. Furt málo ? Vyzáblá taiwanka co merkuje japonskou mafii, krvežíznivé upíry, psí androidy, tisíce morčat, karate zebry, fialové liliputy, cosplayere Elona Muska a strýčka Bena, živého Kita a pana Brambůrka. A samozřejmě na jedno nabití zásobníku, s jednou rukou, a druhou obvázanou k noze. Jo jo, nechápu kdy to ty tvůrce už prestane bavit obsazovat tyhle mužatky, co otočí držku o 180° i Samueláče z Džeksnů.. **Protéžé se nad tím hezki honí** ()

Galerie (66)

Zajímavosti (3)

  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v rumunskom Bukurešti a vietnamskom Da Nang. Natáčalo sa aj v Bulharsku a Veľkej Británii. (Real Tom Hardy)
  • Na hudbě k hlavnímu traileru se podílel mimo jiné i český skladatel Tomáš Oliva. (Qaeky)

Reklama

Reklama