Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jirka Horáček se chystá oženit s kadeřnicí Jitkou, což překvapivě těžce nese jeho otec. Nejprve se snaží syna naspořenými tisícovkami nalákat na cestu kolem světa, a když to nevyjde, snaží se svatbu rozmluvit Jitce. I tento pokus však selže, a tak se svatba nakonec přece jen koná, bez účasti naštvaného otce. Zdá se, že zatímco Jirka se usadil a dospěl, potíže nastanou s otcem, který se nejprve za poněkud trapných okolností seznámí se sympatickou zdravotní sestřičkou Lucií a později s atraktivní striptérkou a prostitutkou Álou. Skončí v jejím bytě, a nejenže se stane jejím milencem, ale navíc ochotně přijme roli poskoka, který pere, vaří a uklízí. Navíc se u něj začnou projevovat jasné příznaky "druhé mízy". Barví si vlasy, moderně se obléká, sportuje, chodí do sauny a snaží se hubnout, dvoří se Ále a nevidí, že je všem pro smích. S výjimkou Lucie, které je sympatický a s níž se pomalu sbližuje. Když však pochopí, že je to Lucie, kdo se mu líbí, žena ho odmítne, protože nechce prozradit, že je svobodná matka. (TV Nova)

(více)

Recenze (279)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

První díl podle mě zachraňoval docela slušný scénář. Druhý díl už je jen přehlídka disko hudby (horší kvality než v původním Diskopříběhu), kterou se někdo snažil naskládat do osmdesáti minut a vytvořit tak něco, čemu se říká děj. Jestli tam byl nějaký příběh nebo vtip, tak jsem ho díky inovativní Soukupově režii přehlédla. ()

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

Dá sa povedať že ešte väčší trapas než prvý diel. Diskofilné (s)hity Michala Davida nepustili a po revolúcii s kedysi dobrým režisérom Soukupom natočil pokračovanie, ktoré opäť prináša hromadu úletov, trapasov s absenciu akéhokoľvek vtipu. Dnes už je tento film spomienka na to aké hnusy sa točili čerstvo po revolúcii. Inak Rudolf Hrušínský nejml. tu má vizáž jak Boy George. ()

Reklama

MIRAS133 odpad!

všechny recenze uživatele

Znám jenom pár filmů, jejichž pokračování bylo o něco lepší než předchozí díl, ale tento "komediální muzikál" to teda v žádném případě nebyl. Jaroslav Soukup to tak má ale u všech svých filmů. Vůbec se do žádného pokračování neměl pouštět. Příběh je ještě slabší než ten z jeničky (i tam stál za prd) a písničky Michala Davida no co si budem povídat, v prvnim díle byly známější a tady ty, no .. hrůza. Vůbec se mi to nelíbilo. Moje babička by to možná ocenila, ale já nemůžu ()

Han22 

všechny recenze uživatele

V rámci nočního dvoupromítání v práci shlédnut i Discopříběh 2. Ten film má plusy i minusy. Hlavní úlohu přebírá táta Ladislav Potměšil, který když zjistí že se kluk žení a bude dědečkem chytne druhou mízu a dělá stejný kraviny jako jeho kluk. Někdy je to trapné (děvky, nahota, barvení a ženský hadry), někdo vtipné a někdy geniální (táhni! :D). Nemá to zdaleka sílu prvního dílu, ale jako pohodová neurážející komedie proč ne a 35% je opět dílem nenávisti k Michalu Davidovi. Musím uznat, že jeho songy jsou tu o třídu horší. Je jich jen 7, z toho jedna pomalá úplně o ničem a ty rychlejší jako přes kopírák. Taneční zvuk v roce 1991 byl někde jinde, Michalu Davidovi ujel vlak a zapamatovatelné jsou jen singlové Mám svůj svět a Právě začínáme, které se ale těžko můžou řadit k největším hitům roku. I tak je 35% nezasloužených, za mě 3*. ()

Tosim odpad!

všechny recenze uživatele

Soukup to vzal přes kopírák. Navrhuju, že by třetí Discopříběh byl o synovi Jirky Horáčka, který má podobné "trable." Dědeček a otec už jsou polepšení a mohli by dávat pozor na růst a výchovu svého nejmladšího. Vše tomu nahrává - disco pořád letí a Michal David se bohužel nedostal do propadliště dějin tak rychle, jak by rozumný člověk soudil... ()

Galerie (10)

Zajímavosti (12)

  • Ve scéně, kdy má Horáček (Ladislav Potměšil) doma mejdan a přijdou tam rodiče Jitky, tak tam má jeho kamarád Jarda (Pavel Nový) na nohou světlé ponožky, ale když se tam za nedlouho zastaví Lucie (Veronika Kánská), tak už má na sobě černé ponožky. (cariada)
  • Ve scénách, kdy otec Jirky (Ladislav Potměšil) žije s Álou (Eva Čížkovská), si lze všimnout, že má na levé straně tváře modřiny. V jednom záběru má však modřiny na pravé straně. (Lajty)
  • „Obrovský, nesrovnatelný rozdíl oproti natáčení jedničky. Bylo krátce po amnestii prezidenta Havla a Plzeň byla plná kriminálníků. Do záběrů nám lezla potetovaná individua a policisté se báli zasáhnout, protože by porušili lidská práva. Nemohli jsme točit a museli čekat, až je to přestane bavit a odejdou. Velmi nerad na to natáčení vzpomínám, bylo to opravdu těžké. Podpora od vedení města tentokrát nulová, nějaký film je nezajímal,“ uvedl režisér a scénárista filmu Jaroslav Soukup. (SONY_)

Související novinky

Zemřel Ladislav Potměšil

Zemřel Ladislav Potměšil

12.07.2021

Ve věku 75 let dnes v nemocnici Motol opustil český filmový svět herec Ladislav Potměšil. S informací o úmrtí přišel deník Blesk s odkazem na vyjádření Potměšilova syna Jana. Herec známý například z… (více)

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

12.01.2017

Na prvního Anděla Páně vyrazilo do kin 188 138 diváků, takže Jiří Strach rozhodně nečekal, že jeho pokračování rychle zaútočí na milion. Právě tahle cifra ale padla v šestém týdnu promítání, čímž se… (více)

Reklama

Reklama