Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hrdinové zanechali původních profesí číšníka a taxikáře a pronajali si prosperující diskotéku Brooklyn. Jejich poklidný život však naruší podvodník Kadlec, který nezapomněl, že to byli právě oni, kdo jej před dvěma lety dostali za mříže. Celou tu dobu myslel jen na pomstu. Dříve drobný podvodníček s pomocí svých kompliců, zetě Bureše a spoluvězně "Inženýra" se napojí na obchod s drogami a zahájí svou pomstu. Michal je zatčen pro znásilnění dívky, kterou v životě neviděl a Tomášovi nedá moc práce zjistit, že za vším je právě Kadlec. Dlouho také Tomáš netuší, že sympatická Ivana, která nastoupila do jejich podniku a do níž se zamiloval, pracuje také jako luxusní prostitutka a do podniku ji nasadil právě Kadlec. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (240)

Iroquaise 

všechny recenze uživatele

S ohledem na dobu vzniku jde o překvapivě dobře natočený a vkusný film - jak vizuálně, tak kupodivu i hudebně. V rámci dobové taneční muziky se tu mohly objevit daleko větší pekla. Nejvíc mě překvapil výskyt skladby "Go!" od Mobyho - taneční předělávky ponuré melodie ze seriálu Twin Peaks. Film má ovšem jednu výraznou slabinu - scénář. Už jednička látala dohromady dvě zápletky. První film ale dobře fungoval jako sled situací ( koneckonců na téhle narativní bázi Soukup pracuje neustále - vytváří příběh tzv. zespoda, ze sledu situací). Obsahoval výraznou porci napětí, divák postavám fandil a byl zvědavý, jak z problémů vybruslí. Film navíc dobře vykresloval dobovou, pozdně osmdesátkovou Prahu a uchopoval hlavní město jako metaforu československé společnosti na sklonku komunismu. Pokračování ale dobu podchycuje jen povrchně. Jednotící dějová linka je nedodělaná a rozbitá. Film je sice hodně svižně odvyprávěný, jenže působí moc krátce a úsečně....více zde...http://blacklsays.blogspot.cz/2012/08/kamarad-do-deste-2-pribeh-z-brooklynu-r.html ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,Vy si mejete ruce v záchodě?“ Pokračování českého Podrazu plynule navazuje na první film. A tak sledujeme vlastně totožný příběh s novým prvkem pomsty, diskotéky a drog. Celkově vzato je příběh trochu slabší, a ani podrazy nejsou tak promyšlené. Vaculík a Tofi pořád nedůvěřují policii, a tak si svoji situaci zbytečně komplikují a film se tím natahuje. Nicméně ústřední dvojka jsou pořád stejní sympaťáci, kterým teď navíc sekunduje sexy Krainová, na kterou je ještě hezčí pohled, než na ty dva. ()

Reklama

helloween93 

všechny recenze uživatele

Soukup po revoluci chtěl navázat na úspěch prvního Kamaráda do deště a povedlo se mu to asi částečně. Perfektně vykreslil porevoluční dobu, kdy byl z každého těžký podnikatel. Vrací se i pan Kadlec v podání Augusty a jeho švára Bureš. Příběh je pomsta záporáků z jedničky, takže nečekejte žádnou originalitu. I když je dvojka obecně zavrhovaná, mě se líbí atmosféra i příběh a zas tak hrozné to není. V porovnání s Nahotou na prodej nebo "Blbcem" Sobotou je Kamarád do deště 2 jasný vítěz porevolučních flicků. A Krainová byla fakt hezká holka. 3* ()

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele

Druhé pokračování dvojice Tofi Vaculík.. beru stejně jako jedničku.. :) pro mě obrovská nostalgie..kdy jsme na sidlaku sjížděli tuhle sérii a každej se snažil naučit co nejvíce hlásek :) 90% Pamatuji .. že jsem byl i na párty kdy za barem obsluhovali a pak sagac zazpíval své 2 fláky :)... Já tvrdý nepiju...:) ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Nová doba si žádá nové (nebo alespoň nějak chytře inovované) příběhy ... nelze jen tak bez přidané hodnoty bezmyšlenkovitě opisovat ze starých - a doufat, že diváctvo velkého světa neznalé vám to zbaští i s navijákem. V závěrečných titulcích jsem si kromě jiného přečetla i poděkování Policii České republiky - a marně jsem přemýšlela, zdali bylo míněno jako poklona za to, že pro potřeby české kinematografie nechala milá policie ze svých příslušníků udělat ukázkové ňoumy. Budiž jí útěchou, že podsvětí nedopadlo o nic líp. 2* ... za Lukáše Vaculíka, Sagvana Tofiho a Simonu Krainovou, kteří dělali co mohli - v rámci toho, co jim scénář a režie dovolily. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (9)

  • Filmová diskotéka Brooklyn existuje i ve skutečnosti, a to v Praze 5 na Stodůlkách. Jejími majiteli byli po určitou dobu dokonce Lukáš Vaculík a Sagvan Tofi. Exteriéry však byly natočeny jinde. (AntonioG33)
  • Představitelku jedné z hlavních rolí, Simonu Krainovou, ve filmu nadabovala o něco zkušenější herečka, Ljuba Krbová. Režiséru Soukupovi vadil Krainové silný "ostravský" přízvuk, známá modelka totiž pochází z Havířova. O předabování dlouho netušili ani skalní fanoušci filmu, samotná Krainová to prozradila bulváru až řadu let po premiéře filmu. (curfew77)

Související novinky

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

12.01.2017

Na prvního Anděla Páně vyrazilo do kin 188 138 diváků, takže Jiří Strach rozhodně nečekal, že jeho pokračování rychle zaútočí na milion. Právě tahle cifra ale padla v šestém týdnu promítání, čímž se… (více)

Reklama

Reklama