• Cival

Rebelové bez příčiny, co frajeří jen v rámci trvale udržitelného socialistického rozvoje. Machry dělají jen do té míry, do jaké to soudruhům moc neublíží. Svým způsobem k zblití.(17.5.2009)

• Renton

Scénář: Jaroslav Soukup, Miroslav Vaic(19.5.2009)

• AngelAngie

Tofi s Vaculíkem ve filmu, který spadá do podprůměru a nechápu, co ten Sagvan v showbyznisu vůbec dělá.(5.8.2008)

„Přivezli mančestr.“ Vyšli zo školy, majú veľké plány, skončili vo fabrike na poobednej. Tvrdia, že dočasne. Samozrejme. To tvrdili aj ich otcovia. A pozrite na nich – majú 50 a stále robia za pásom. Oni dvaja budú ale iní. Alebo nebudú? Výborné dialógy a rozkošné vtipy/postavy spôsobili, že som sa uchechtával každých päť minút. Neviem si pomôcť, milujem chcípacké české dialógy typu „Někdy jindy.“ – „Jak jindy, kdy jindy?“ – „No proste jindy no.“ plus ma rozhodne zaskočil zvrat ku koncu... ako vystrihnutý z nejedného života. Výborné postavy, slušní herci (najmä Vaculík, Tofi mi pripadal nesympatický).(30.7.2010)

Jako odraz tehdejší doby více než přesvědčivé. Duo Vaculík - Tofi jsem měl vždy rád, ale dostali mě až jako Kamarádi do deště. Důkaz toho, že v 80. letech Soukup uměl natočit celkem přijatelný film.......(1.7.2007)

Zdařilý film s tehdejší Kotkem-Mádlem neboli Vaculíkem-Tofim.(3.5.2007)

Tohle je asi jedinej film s Lukášem Vaculíkem a Sagvanem Tofifé, na kterej se vydržim dívat. Navíc se mi jednou poštěstilo, že jsem chytil tágo, ze kterýho právě vystupoval Sagvan, což se taky nepodaří každýmu, takže 3 hvězdičky. Jestli se mi někdy povede chytit tágo po Vaculíkovi, tak dám 4.(4.1.2007)

Ze Soukupových filmů o mladých a pro mladé je tenhle kousek ještě nejlepší, byť už tady je znát, kam režisér neodvratně směřoval. Na druhou stranu, 80. léta jsou ve snímku zachycena slušně a dokonce můžu říct, že řada konkrétních scén z prostředí fabriky, kde jsem mimochodem začínal na stejné pozici jako filmoví hrdinové, se dokonale shoduje s mými zážitky a vzpomínkami. Patří k nim i scéna z hlasování na odborářské schůzi, kde se Vaculík s Tofim ocitli v roli kverulantů nebo zážitky s drobnými zlodějinami v jejich okolí. Celkový dojem: 50 %.(20.6.2006)

Předzvěst pozdějších kamarádů do deště. Tahle dvojka k sobě patří stejně neodmyslitelně jako Butch & Sundance či Homer Simpson a pivo. Tento film má šťávu, je vtipný a i přes smutný konec se na něj rád podívám znovu.(12.12.2009)

• paascha

První zásek do zad soudnosti od nerozlučné disko trojky 80. let, Lukiho, Sagiho a Míši D v režii mistra sraček Soukupa. Truchlivé melodrama o kamarádství a zlém osudu dvou hodných a milých učňů, věčných šprýmařů a roztomilých lumpů. Jediné positivum na tom shitu je, že cigoš Sagič na konci chcípne - podobně i Vaculík v Lásce z pasáže. Škoda, že ne dřív:-( jo, a ta vytuněná JAWA taky není špatná:-)(1.11.2007)

• NinadeL

Chudák Hana Talpová, takových štěků a málo co z toho.(20.2.2009)

Obsahově je celá tahle série o ničem, co si budeme namlouvat. Kombinace Sagi, Luki, Augusta a Soukup je pekelná. Ale jako odraz tehdejšího života a spiolečnosti je to zajímavý a docela zábavný. "Musíš vykouřit aspirin, to bude mít ten správnej efekt." :-))(1.11.2007)

Příjemný film na jedno odpoledne. Pár scének k zasmátí. Pamatuji si, jak jsem tento snímek viděl před dávnými lety a když se stala ta tragédie na konci, tak ještě pár dní po zhlédnutí jsem byl trochu mimo. 80%(15.6.2008)

Týmto filmom nastúpila vláda dvojice Vaculík - Tofi, ktorá trvala asi desať rokov s premenlivými úspechmi. Ale hlášky sú v tomto filme vynikajúce : " Priviezli menčestráky..." alebo " Tá schôdza bola inzultácia. Jak teraz vyzerám ?" " Dobre..." alebo " Mimoriadna linka Plzeň - Malacky."(25.2.2007)

• nash.

"Veledílo" jehož úspěch musel být v osmdesátých letech dílem mladičkých fafynek, protože kromě jejich idolů tu není nic co by stálo za pozornost.(11.4.2009)

• Zakk

Když jeden z fachmanů plzeňský Škocny podlehne vnitřním zraněním po pádu na motorce, rozezní se hymna puberťáků 80. let "Já chci žít nonstop" od, shodou okolností o pět let později v Plzni kamenovanýho, Michala Disco Davida. Lepším a rozjuchanějším hitem už snad smrt ani oslavit nejde. Mrtví toho moc nemůžou, natož žít a ještě nonstop a pochybuju, že i utrápený pozůstalý Vaculík by se nechal strhnout k ukázce několika "rebelských" či svazácky normovaných tanečních kreací.(19.5.2009)

• Kryton

Tofi je takové dřevo!(15.12.2008)

• Skip

Takový vcelku prostý a jednoduchý film, který lehce vyšumí z paměti.(8.10.2009)

• Orlau32

Film s takovou tématikou mi nic neříká, je mi cizí. Navíc Sagvana Tofiho absolutně nemusím a Vaculíka jakbysmet. Doufám, že takovou mládež jsme v republice (až na vyjímky) neměli.(28.3.2008)

První film trojice Soukup-Tofi-Vaculík ničím moc nezaujme. Lepší díla přišla později, start se povedl průměrně.(15.6.2004)

<< předchozí 1 2 3 4 5