Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hrdinové zanechali původních profesí číšníka a taxikáře a pronajali si prosperující diskotéku Brooklyn. Jejich poklidný život však naruší podvodník Kadlec, který nezapomněl, že to byli právě oni, kdo jej před dvěma lety dostali za mříže. Celou tu dobu myslel jen na pomstu. Dříve drobný podvodníček s pomocí svých kompliců, zetě Bureše a spoluvězně "Inženýra" se napojí na obchod s drogami a zahájí svou pomstu. Michal je zatčen pro znásilnění dívky, kterou v životě neviděl a Tomášovi nedá moc práce zjistit, že za vším je právě Kadlec. Dlouho také Tomáš netuší, že sympatická Ivana, která nastoupila do jejich podniku a do níž se zamiloval, pracuje také jako luxusní prostitutka a do podniku ji nasadil právě Kadlec. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (240)

helloween93 

všechny recenze uživatele

Soukup po revoluci chtěl navázat na úspěch prvního Kamaráda do deště a povedlo se mu to asi částečně. Perfektně vykreslil porevoluční dobu, kdy byl z každého těžký podnikatel. Vrací se i pan Kadlec v podání Augusty a jeho švára Bureš. Příběh je pomsta záporáků z jedničky, takže nečekejte žádnou originalitu. I když je dvojka obecně zavrhovaná, mě se líbí atmosféra i příběh a zas tak hrozné to není. V porovnání s Nahotou na prodej nebo "Blbcem" Sobotou je Kamarád do deště 2 jasný vítěz porevolučních flicků. A Krainová byla fakt hezká holka. 3* ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Většinou tady jede samá kritika, ale na počátku devadesátých let to byla česká klasika. Byli jsme zásobováni neuvěřitelným množstvím "západních" hovadin, protože to bylo IN, když jsme vstoupili do té Evropy. Tohle ale byla klasika naší doby, tak to bylo a i když je pár věcí přehnaných a přitažených za vlasy, byl to obraz této doby. A to musím vyzdvihnout Karla Augustu. No nebyl vynikající? "Hello Kadlec". ()

Reklama

mnx 

všechny recenze uživatele

Po mnoha letech jsem měl opět tu "čest" vidět Kamaráda do deště na komerční televizní stanici. A musel jsem se smát.. Nejen scénáři, stupidní scénám (až na Vašuta, ten se zde zcela vyjímečně povedl), ale i samotné kvalitě snímku, zvlášť na začátku. Čím to natáčeli? :D Zároveň možná chápu, že v době, kdy díla typu Nahota na prodej, Playgirls či jiné echt výtvory byly podávány jako něco skvělého a úžasného, mohlo mít toto vedle nich své místo. V paměti mi také zůstala zmínka z kritiky filmu v dobovém časopisu, ve smyslu že písničky od Technotronic nebyly použité úplně legálním způsobem. Nevím jak to dopadlo, každopádně současný gůgl o tom neví ani čárku. Škoda, chtěl jsem to dodat jak další bizární zajímavost. Vedle "nenápadných" reklam na Evropu 2 (Ne, ani v titulcích neuvedena jako sponzor) a zamilované Douchové, padlé do mdlob po Tofiho polibku jako vyústění filmu, by to hezky zapadlo. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Mstící se pan Kadlec je vynikající. Stavba příběhu je kvalitní a herecké obsazení je výborné. Hudba - to je kapitola sama pro sebe. Je naprosto dokonalá. Tenkrát byli diskotéky taneční zábavy, né jako dnes, kdy tam hrají černí rapeři. Nemohu také zapomenout na kultovní hlášky typu: "po tvrdým já hrozně řádím". Film nemá vyloženě nudnou pasáž, a proto poctivé 4 hvězdičky. 80%. ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Úplný opak skvělé jedničky. Když vynechám, že finty vůbec nemají nápad nebo logiku a jsou příliš přímočaré, tak díky porevolučnímu syndromu českých filmů jde o naprostý cringe fest. Porevolučním syndromem samozřejmě myslím to svobodné utržení ze řetězu, kdy chtějí tvůrci do filmu nacpat úplně všechno, co dřív nemohli, což působí hrozně uměle a nepřirozeně (v tomhle drží prvenství Nahota na prodej). Absolutním vrcholem trapnosti jsou pak Vašutovy výstupy u baru s příšerně českou angličtinou, či Tofiho rádobyvtipné hlášky. Jinak, nechápu, jak se mohl Tkadlec nachytat na Vašutova Američana - tak perfektní češtinou by žádný Amík mluvit nemohl. Jedna hvězda za ty hlášky, které jsou ve výsledku svou trapností vlastně strašně zábavné a některé z nich i s kamarády používáme. P.S: Když dá Vaculík Krainové kopačky, tak si ho Tofi dobírá:"To bylo řečí, prý - já bych se o tebe rval jak eskymáckej pes". Jenže tuhle trapnost řekl Vaculík Krainové ve chvíli, kdy byli spolu sami. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (9)

  • Filmová diskotéka Brooklyn existuje i ve skutečnosti, a to v Praze 5 na Stodůlkách. Jejími majiteli byli po určitou dobu dokonce Lukáš Vaculík a Sagvan Tofi. Exteriéry však byly natočeny jinde. (AntonioG33)
  • Lukáš Vaculík souhlasil s účastí na filmu až poté, co Jaroslav Soukup několikrát přepsal scénář. (korbitch22)
  • Režisér filmu Jaroslav Soukup často zápasil s výkony Karla Augusty. Ten byl totiž na přísné dietě, která zahrnovala pouze jednu vypitou lahev bílého vína denně, což samozřejmě časem vedlo k zhoršujícímu se zdravotnímu stavu i hereckému projevu. Soukup říkal, že musel často poslat Augustu si loknout, aby dokázal předvést požadovaný výkon. (korbitch22)

Související novinky

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

12.01.2017

Na prvního Anděla Páně vyrazilo do kin 188 138 diváků, takže Jiří Strach rozhodně nečekal, že jeho pokračování rychle zaútočí na milion. Právě tahle cifra ale padla v šestém týdnu promítání, čímž se… (více)

Reklama

Reklama