Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou příběhu je nenapravitelný smolař Standa (Jiří Macháček), se kterým si osud pěkně pohrává. Zrovna ho pustili z vězení a on věří, že karta jeho života se obrací. Bývalý šéf Zdeněk (Ivan Trojan) mu totiž něco dluží a Standa si konečně může splnit to, o čem snil. Jenže potká Ondřeje (Marek Taclík), a to je oproti Standovi ještě větší nešťastník a blázen. Jejich smůla se násobí, a to nemůže dopadnout dobře. Zdeněk má restauraci, manželku Sandru a dvě děti. Manželka je přísná, spolehlivá a ekologická. Děti jsou hodné, učí se a hrají si. Všechno se daří, než potká Standu a Ondřeje... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (789)

genetique 

všechny recenze uživatele

Tuzemské komédie mám rád preto, že sú na míle vzdialené tým spoza mláky. Donedávna sa nestávalo často, že by niekto stavil na kartu amerického typu uletenej komédie a ja som takéto pokusy ani nevyhľadával. Tento prípad je však iný. Je to taký mutant americkej uletenej bláznivosti a poctivej českej nápaditosti. Tento mix sa ukázal ako veľmi dobrá voľba, aj keď miestami tvorcovia akoby tápali a nevedeli, ktorým smerom sa ubrať. Trošku pichli do drámy, trošku do thrilleru, ale nakoniec sa všetko ukázalo ako rýdza čiernohumorná jednohubka nie pre každého. 70%. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Dvě velká pozitiva - hudba od J.P.Muchova a Moloko, a herecké obsazení v čele s Trojanem, Dlouhým a Třískou. Děj je divný, v několika aspektech docela originální (pašování orlů třeba), ale problém spatřuji hlavně u nuceně šroubované komiky, která na mě žel nepůsobila, ba naopak rušila. No a jejím zdrojem neměl kupodivu být Jiří Macháček, ale jeho parťák v podání Marka Taclíka, který je však jedním z nejslabších článků celého obsazení. Film má podle mě být černohumorný díky konfrontaci odlišných sociálně-intelektuálních skupin, které jsou slušně zdegenerované hyperúchylkami. Dva prosťáčci - jeden skutečně tupý, druhý alespoň hodný, versus zbohatlicky sterilní rodinka s ujetými dětmi, nervní matinkou a hitleroidním tatínkem, a nakonec rodina televizního moderátora. Ale všechno je to podchyceno z nesprávného úhlu (právě přes ty dva prosťáčky) a tak nějak to ústí do dějově-emocionálního vzduchoprázdna. Co však oceňuji je, že tvůrci nefandí ani jedné postavě, což by ve výsledku bylo daleko horší. 50%. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Mimořádná linka Praha - Berlín - Tokio, na palubě samí loseři, psychouši a podivíni, kapitán Ondříček pilotuje podle letového plánu střídajícího světle černé momenty se samoúčelností a rozpaky a uličkou vrávorá stevard Macháček, jenž jako retardovaná, zhulená a mimo normální kmitočet se pohybující postava patří mezi největší klišé českého porevolučního filmu. Když má v člověk při podobných dílech zapomenout na prostoduchost zápletky, musí ho válcovat situační gagy, vypointované dialogy a možná i nějaký přesah, ale tady všechno působí tak prvoplánově, že Bodie s Doylem, führer Trojan a Hanča Zagorová spásu nepřinesou.. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Jak tak pročítám zdejší komentáře tak zjišťuju, že většina uživatelů si z filmu stejně většinou pamatuje jen Trojanův "hitlerovský" výstup a pár slušných gagů typu: "A neměl byste si tam dát nit?". Jinak je to celé vlastně o ničem, scénaristicky prázdné a na můj vkus i poněkud ujeté. K čemu mi pak je, že je to dobře natočené a výborně zahrané, když mě to vlastně nudí. Takže buď jsem něco přehlédl nebo mi něco uniklo a nebo skutečně pan Ondříček ani sám pořádně nevěděl, co vlastně chtěl natočit. Pravda, začátek tak špatný nebyl, ale od okamžiku, kdy Standa poprvé opustil vězení, už to šlo jenom z kopce. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý má zachrániť pár rádoby vtipov a tupé ksichty Macháčka s Taclíkom. Dej nikoho nezaujíma a vlastne tu ani žiadny poriadny nie je. Vzhľadom na to sa preto neštítia ukazovať obludnosti. Chlapca navlečú do dievčenských šiat, aby vyhoveli homo lobby. Psa nechajú lízať rozkrok. Normálnemu človeku je z toho hnusne. Nerozumiem, kto sa mohol smiať na tejto "komédii". Za Trojana a nielen jeho hitlerovský výstup dám jednu hviezdu. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (29)

  • Po pracovných projekciách vypĺňali diváci dotazník, ktorý režisér zostavil podľa vyskúšaných dotazníkov z Hollywoodu. Od Alfreda Hitchcocka aj podľa vlastných predstáv a kvôli reakciám divákov presunul jednu scénu z konca filmu hneď na začiatok. (Raccoon.city)
  • Na roli Ondřeje byl velkým favoritem Pavel Liška díky svým zkušenostem s rolemi idiotů. Na konkurs ale dorazil i v té době ještě nepřilíš známý Marek Taclík a roli překvapivě získal. Ondříček později přiznal, že Taclíkovi k získání role mj. pomohl jeho výraz, kdy se zatvářil, jako by mu uletěly včely, kterým režiséra dokázal opakovaně rozesmát. (Šéfik)

Související novinky

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

17.05.2017

Festival SOUNDTRACK Poděbrady přináší letos již po druhé jedinečnou podívanou ve spojení moderních technologií spolu s poslechem skvělé filmové hudby. Lázeňské město Poděbrady bude ve dnech 24. – 27.… (více)

Tvůrci Samotářů natočili kontroverzní seriál

Tvůrci Samotářů natočili kontroverzní seriál

24.04.2017

Produkční dům Davida Ondříčka Lucky Man Films má za sebou práci na celovečerních trhácích, jako jsou Samotáři, Jedna ruka netleská nebo Anthropoid. Novinkou v už tak pestrém portfoliu je seriál… (více)

Reklama

Reklama