Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zoolog Montelík, přezdívaný Monty, nemá lehký život. Právě mu kancelář zdemolovala gorila, uprchlá ze zoologické zahrady, kde je Monty zaměstnán. Aby toho nebylo málo, jeho žena Josefína mu oznámí, že už má takových problémů plné zuby, a odstěhuje se k přítelkyni Růženě. Do třetice přijíždějí jejich vnuci, k nerozeznání podobná dvojčata Martin a Honza. Josefína na to zapomněla a Monty není nadšený, protože na kluky nemá čas. A tak se rozhodnou před dědečkem i ostatními dospělými předstírat, že jsou jen jeden. Problém Montymu způsobí mladá inženýrka Emilka, která tajně ze ZOO odnese šimpanzí mládě Amose, aby ho zachránila před prodejem. Postupně se ukazuje, že Monty je zklamán poměry v ZOO, jejíž ředitel s hlavní zooložkou podvodně kšeftují se zvířaty, a nakonec se rozhodne zabránit s Emilkou prodeji Amose i dalších zvířat. Do jejich snahy se zapojí i kluci, kteří se po prozrazení, že jsou dva, snaží přesvědčit babičku, aby se k dědovi vrátila. (TV Nova)

(více)

Recenze (131)

honajz 

všechny recenze uživatele

Dětské filmy nemám moc rád. Většinou proto, že z dětí dělají blbce, a protože jde o děti, většinou nesmějí chybět nějaká ta zvířátka. Tady jich je hafo, navíc dva kluci, k nerozeznání si podobní. Záměny obou většinou jsou spíše trapné, než vtipné, možná šlo více na jejich střídání zapracovat. Ale hodně film pozvedá účast Miroslava Macháčka, bez jehož charismatu by film stál celkově za houbeles. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Váhal jsem mezi dvěma až třemi hvězdičkami, nevýrazný snímek Marie Poledňákové o příhodách dvou chlapců - dvojčat v zoologické zahradě s pár dobrými gagy , např. "AHOJ ČÍČO", kterážto slova pronáší Helena Růžičková každodenně, vcházejíc do přípravny krmiva a zdravíc tím automaticky svou kočku, jenž vždy sedává na špalku za rohem, při útěku zvířat ze zoo, na výše zmíněném špalku sedí obrovský tygr, celkově je to však šedivý průměrný nepříliš nápaditý snímek ()

Reklama

argenson 

všechny recenze uživatele

"Já tu mám jenom vyfotit kozičky. Barevně. A na výšku." Smůlou tohohle filmu je doba vzniku. Na přelomu let 1989-1990 lidi zajímaly jiný věci než filmy, takže kinem tahle komedie prošla bez většího zájmu a v pozdějším televizním reprízování už neměla šanci získat si víc pozornosti. Pravda, příběh o opičáku Amosovi se trochu tříští a je to mírně zmatené, sourozenci Morávkovi mě víc bavili ve filmu Vracenky, přesto je to podívaná pro mě náramně zábavná. Mimo jiné i proto, že vidíme osvědčené herce v komediálních rolích, pro ně zcela nezvyklých (Macháček, Jirásková, Štěpánková), kteří navíc na útěku před zvířaty předvádějí na svůj věk úctyhodné tělocvičné výkony. Takže, chtěla-li Poledňáková tvořit vícegenerační rodinné filmy, mě osobně tohle baví víc než S tebou mě baví svět. ()

Allan 

všechny recenze uživatele

Dosti bizarní dětský/rodinný film, o kterém je vskutku těžko říct, jakému cílovému publiku byl vlastně určen. Já bych zde ale rád vyzvedl jeden jeho aspekt, který se mi v hlavě uhnízdil už jako robátku a dnes po mnoha letech jsem si ho znovu potvrdil: nejedná se o rodinný film, nýbrž o sportovní, konkrétně běžecký film! Jedná se snad i o světový unikát - neminou dvě minuty, aby někdo někam nepádil, neuháněl, neskákal, nejel, neběžel nebo nešplhal. To vše pochopitelně naprosto nelogicky a zbytečně, avšak s patřičně dramatickým výrazem ve tváři a vytřeštěnýma očima. A když zrovna někdo nepodává běžecký výkon, tak do toho ti dva fakani bez přestání pískají na píšťalky. Jedna hvězda za pana Macháčka, druhá za Hapkovu hudbu při závěrečné scéně. ()

Hansolo35 

všechny recenze uživatele

Aniz bych vedel, kdo to reziroval, tak za chvili mi to bylo jasne. Podivny sestrih nahodnych scenek odhali rukopis autorky. Kdeze jeji starsi snimku jsou. Dneska nedokaze dat dohromady film s dejem. Podivna zapletka, zadny vtip, nelogicnost postav, mrtve dialogy...dve hvezdy ze se dceri libila ta zvirata ve filmu. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (9)

  • Orangutan Ámos (orangutan Ňunák) ze zoo v Ústí nad Labem byl z důvodu pokročilé plicní rakoviny utracen v roce 2017. (sator)
  • Film se natáčel v Zoo Ústí nad Labem a v Zoo Dvůr Králové, část byla nafilmována také v Litoměřicích. (themic)

Reklama

Reklama