Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První poválečné léto, česko-polsko-německé pomezí. Lidé ze samoty Berhof se stanou zajatci vérvolfů, kteří odmítají připustit porážku Německa. Konflikt je zde pojat jako analýza mezní lidské situace a charakterů, v níž se osciluje mezi krajnostmi. Ústřední postavou vyprávění je jeptiška Salome, která do osamělého statku přináší všechno ostatní, jen ne očekávané milosrdenství. Jednoho z jejích protihráčů představuje československý poručík (v podání Milana Kňažka), jenž se s úpornou snahou pokouší o zajištění pořádku. Jeden z nejlepších československých filmů 80. let, natočený podle stejnojmenné předlohy Vladimíra Körnera, dodnes zaujme propracovaným scénářem, kamerou, hudbou a hereckými výkony. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Brutálně natočená nevěrohodná podivnost, nesmírně nadhodnocená. Jo, tenkrát to bylo úplný zjevení mezi těma normalizačníma tupejma veselohrama, ale to, že jsme z toho byli nadšení v sedmnácti, ještě neznamená, že je to kdovíjak dobrej film.

Laliss

Laliss (hodnocení, recenze)

Vynikajici. Křiváček to měl s těma vidlema udělat už davno, nevim naco furt čekal. A Brejchová skvěle zahrala smrrelně postřelenou, lip jsem to nikdy nikde neviděl. Neměla davat ruku do kapsy.

Africanus1

Africanus1 (hodnocení, recenze)

Film docela dobrej, ale jak přišla jeptiška k werwolfům jsem nějak nepochopil.

na příspěvěk reagoval Oisean

Uživatel Oisean smazal svůj příspěvek.

Uživatel Andy Bialkoff smazal svůj příspěvek.

Texan

Texan (hodnocení, recenze)

Ve své době jistě nadprůměrný film, leč viděl jsem ho až dnes, kdy je patrná jen křečovitá snaha o syrovost, zmatené a nevěrohodné charakteristriky postav a podivný konec ve stylu "tohle neskončilo, ale přestalo". .

joywork

joywork (hodnocení, recenze)

temně horrorová atmosféra - leč bohužel nesmyšlené události napsané dle skutečných událostí té poválečné doby...

Reklama

Reklama