Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třetí část pětidílné řady o planetě opic vypráví o třech opičích vědcích, kteří uprchnou před nukleárním výbuchem tím, že s kosmickou lodí proletí časoprostorem na Zemi do 20. století. Nejprve se stanou senzací. Pak se ale stanou nepohodlnými, protože prorokují, že civilizace bude zničena atomovými zbraněmi a opanována inteligentními opicemi. Alegorická satira, za jejíž opičí kostýmy dostal John Chambers Oscara, poukazuje na nelidské jednání lidí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (149)

anli 

všechny recenze uživatele

Potřetí se divák podívá s opicemi na planetu Zemi do 20.století,kde tři opičí hrdinové zvěstují co se stane a co divák zná z předchozích filmů.Pokud by šlo o úplně jiný film s úplně jiným názvem,vcelku by šlo o příjemné sci-fi.Jako třetí díl opičí ságy působí dojmem"to už tu opravdu bylo!" a navíc s velmi poslepovaným a hloupoučkým scénářem(asi aby ho v celé síle pochopila typická americká rodina).Herci se snaží,hudba je taky dobrá a několik scén je celkem slušných a nezanedbatelné není ani poselství.Nic víc,nic méně.No,já dávám s rozpaky 50% a žel bohu vím,že to má ještě pokračování. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Třetí opičí příběh sice ztrácí tu sílu předchozích dvou, ale přesto i nadále pokračuje v té hlavní linii. Tentokrát ovšem v jiném čase a relativně jiném čase. Pomineme-li, že dvě hlavní postavy představují mluvící a myslící opice (v mnohém inteligentnější než spousta lidí), jež přiletěli z budoucnosti, nejde v podstatě vůbec o klasické sci-fi, jakož spíše o sociální film, jež pokládá spoustu otázek a v souladu s předchozími díly nastavuje zrcadlo lidskému druhu. A ten pohled není hezký. Ovšem tenhle díl se od předchozích dvou trochu liší, neboť není tak jednoznačný a přímočarý a každého nutí pomyslet na to, jak by se tváří v tvář vědomí budoucí tragédie lidského druhu a celé zeměkoule obecně, zachoval a myslel sám. Neopomenutelný je také komediální a humorný rozměr filmu, Zira s Corneliem občas opravdu dost perlí. Jako závěr možné trilogie velmi ucházející film, z celkového pohledu je mnohem lepší než Do nitra Planety Opic. ()

Reklama

MM11 

všechny recenze uživatele

Navázat na původní díly Planety opic bylo obtížné a ačkoliv se zřejmě tvůrci chvástali, jak to dokázali, tak se mi zdá, že to je spíš naopak. Jak si můžou vysvětlit, že budoucnost je taková jaká je, když se obyvatelé vrátily a vyzradily ji až po výbuchu, který původně neměl nastat? V tom případě mělo vše vypadat odlišně. Režie je aspoň průměrná, dodejme že snímek působí béčkově. Jediné co film drží na vodou je charisma dvou hlavních hrdinů, bez nichž by to bylo ještě bezradnější. Zbytečná zbytečnost... ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl je z odstupem času trošku slabší. Cornelius a Zira na naší planetě a v (ehm) naší době působí spíše humorně, vysvětlení jak se sem dostali je velice zvláštní, ale přece se mi to líbí, finále je smutný a ukazuje, že lidi si svým přístupem ke všemu cizímu zaslouží svůj osud. A dávat tomu jednu hvězdičku nebo odpad je pokrytecké, každý z nás to v dětství miloval a neřešil jestli je to nastavovaná kaše. Sci-fi roku 1971. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Děsně nudné, byť jde vlastně o "něco-jako-prequel" k Planetě opic aneb jak to všechno začalo. Možná zajímavý nápad, kdyby tomu nepředcházelo naprosto ignorantsky WTF Do nitra Planety opic (1970). Ve výsledku ale bohužel JEN ždímačka prapůvodního nápadu. ~~~ 2,5* ()

Galerie (60)

Zajímavosti (7)

  • Natáčalo sa od 30. novembra 1970 do 20. januára 1971, prevažne v Kalifornii. (m.a.t.o.)
  • Pre Sala Mineoa (Milo) bol make-up tak nepríjemný, že tvorcovia museli prepísať scenár a jeho postavu nechať zomrieť skôr, ako plánovali. Zároveň to bol Mineov posledný film premietaný v kinách. (m.a.t.o.)
  • Ve filmu se oproti předchozích filmech objevují pouze tři lidé v opičích maskách a čtvrtý v gorilím kostýmu. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Reklama

Reklama