Reklama

Reklama

Zapomenuté město na Planetě opic

(TV film)
  • USA Forgotten City of the Planet of the Apes
USA, 1980, 95 min

Scénář:

Robert Hamner

Hrají:

Roddy McDowall (a.z.), Ron Harper (a.z.), James Naughton (a.z.), William Smith (a.z.), John Hoyt (a.z.), Marc Singer (a.z.), Jackie Earle Haley (a.z.) (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Pokračování příběhu kosmonautů Allana a Peta, kteří v radioaktivní turbulenci proletěli časovou deformací a ocitli se sice na Zemi, ale v roce 3085, kdy na této planetě vládnou opice. Kosmonauti Allan a Pet hledají se svým opičím přítelem Gailanem počítač, na němž by si mohli přehrát nalezený disk, který skýtá jedinou šanci na návrat zpět. Jsou však pronásledováni, disk ztratí a nakonec se dostanou do zajetí prefekta Barlowa. Ten je hodlá použít jako jakési „gladiátory“ pro oblíbené zápasnické „hry“, při nichž má vítěz právo poraženého zabít. Události ale dostanou jiný spád, se kterým prefekt nepočítal. Nakonec se rozhodne disk lidem vrátit. Allan, Pet, Gailan a jeden z bojovníků - Dalton - se vydávají do ukrytého vědeckého institutu, kde ilegálně pracují člověčí vědci. Doufají, že by tam mohl být přístroj, na kterém by si mohli disk přehrát. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (18)

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Séria filmov s Ronom Harperom a Jamesom Naughtonom len škodí povesti pôvodným filmom Planety opic. Bitva o Planetu opic (1973) mal byť posledný piaty diel a basta. Až po Planetu opic (2001) sa jedná o podradné filmy, až na vínimku Návrat na Planétu opic (TV film) (1981) a Zapomenuté město na Planetě opic (TV film) (1974), ktorá na mňa pôsobila nostalgicky a udelil som 3*. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie najzbytočnejšieho rebootu nejakej série vôbec. Tentokrát ide opäť o skopírované a spojené epizódy zo seriálu z roku 1974 - The gladiators a The legacy. Tomuto filmu určite nedám viac ako jednu hviezdičku, tak ako aj ostatným, lebo takéto vykrádačky nemajú miesto v kinematografii. Bohapusté ťahanie peňazí z legendy. 15 % ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Slabší než předchozí díl, ale pořád mnohem koukatelnější a zábavnější neř díly 3 - 5. Nejde k tomu nic moc dalšího psát, přechody mezi epizodami jsou znatelné, postavy jsou vcelku sympatické a atmosféra a masky tradičně skvělé. Děj nikterak originální, tempo pomalé a veledílo hodné zapamatování to také není, ale na rozdíl od jiných dílů tohle tak neurazí. 55%. ()

anli 

všechny recenze uživatele

První z řady televizních filmů na volný námět"Planety opic".Je tu vcelku jakž takž průměrný scénář,slušně vizuálně zpracovaný a hlavní hrdinové i zápletka udržují poměrně slušné napětí,i když na televizní úrovni.Samozřejmě film nepřinášíá nic nového,jen se opět opakuje a parazituje na slavném filmu.Tady ale říkám vcelku-budiž-neb jde o televizní volné pokračování,kde se divák dozví,jak to bylo s jeho oblíbenými hrdiny dál a nebude se úplně nudit,nebo znechuceně odvracet hlavu.Dávám zapomenutých 45% a opice,jsou holt opice. ()

drkaldj 

všechny recenze uživatele

Toto fakt ne. Hned na začátek souboj který vypadá hůř než amatérský wrestling (fakt mě bolelo se na to koukat). Následovalo rozhodnutí vydat se získat ztracený disk, i když je všem jasné že je úplně k ničemu, ale je to přece naděje (tady mě fakt bolelo to poslouchat). Pobavilo mě schování se za stolem u výběhu koní (za tím stolem byli určitě neviditelní). Zápas v aréně celkem nudný. Útěk z vesnice dost neohrabaný. Druhá část se odehrává ve městě. Ty neustálé teorie o lidech, které se všechny druhy opic snaží aplikovat, mě taky dost štvou. Ale jinak druhá část celkem ušla, snažila se (většinou bez úspěchu) mít nějaké to srdíčko, což beru alespoň jako malé plus. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama