Reklama

Reklama

Komisař Rex

(seriál)
  • Rakousko Kommissar Rex (více)
Krimi / Akční / Mysteriózní
Rakousko / Německo, (1994–2004), 92 h 25 min (Minutáž: 45–99 min)

Hrají:

Tobias Moretti, Gedeon Burkhard, Alexander Pschill, Elke Winkens, Heinz Weixelbraun, Martin Weinek, Wolf Bachofner, Karl Markovics, Gerhard Zemann (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(119)

Obsahy(1)

Představit si vídeňskou kriminální policii bez komisaře Rexe je to samé jako chtít si nepředstavit pod pojmem Rakousko žádné kriminálky. Kdy by neznal německého ovčáka (za všechny série si ho zahráli 2 psi), člena týmu oddělení vražd pod vedením komisaře Mosera (Brandtnera, Herzogové, Hoffmana), kteří spolu s Rexem jeden po druhém brání spravedlnost ve svém okolí, často za nasazení vlastních životů? Psí představitel Rexe (Reginald von Ravenhorst) je jedním z nejznámějších zvířecích hrdinů vůbec (spolu s Lassie, Černým hřebcem, lvicí Elsou ad.) a pokud hledáte pohodový seriál pro nedělní odpoledne, určitě nebudete zklamaní. (ČSFD)

(více)

Recenze (513)

GILLWANDER 

všechny recenze uživatele

Zo srdca nenávidím buď vo filme alebo ako to je v tomto prípade v seriáli, keď niekde niekoho zachraňuje zviera. Komisár Rex je seriál tak prepáleného kalibru a ešte s tak otravnými dialógmi, že tu končí hocaká sranda. Hlavný herci sa zvíjajú v ukrutných kŕčoch a divákovi servírujú iba žalostný štvrtinový výkon. A hlavné psisko po prvom dieli otrávené a neskutočne hrdinský vyremixované. Utekaj si radšej nájsť solidnejšiu prácu pán Rex! 10% ()

pfa 

všechny recenze uživatele

"Komisař Rex" je pouze ten seriál s Tobiasem Morettim. V této sérii se najde velký poměr celkem kvalitních krimi příběhů, toť bez debat. Ostatní série prostě nepočítám jako "Komisař Rex", a taky to tomu odpovídá. Hlavně jaksi Rexovi noví "pánové" se prostě nepovedli. Takže, nejraději bych dal "sedmičku", která by jednoznačně patřila prvním sériím, ovšem nesvědčilo by to o celkovém pohledu na tento seriál. Takže: [5/1O]* ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Vpodstate platí presne to isté, čo som napísal pri Siskovi. Nechce sa mi to opakovať, tak len toľko, že psí komisár mi pripadal ešte o niečo horší a či dám odpad, jednu hviezdu, alebo dve je absolútne irelevantné, pretože cieľoví diváci majú o 40 až 50 rokov viac ako ja a hodnotenie na csfd nie je tým pádom pre komisárových divákov nijako smerodatné. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě, co ty naše milé komerční televize vidí na té germánské produkci, že ji sem tak houfně dovážejí. Kdyby se tak ty peníze využívaly třeba na nákup zde nikdy nevysílaných kvalitních kousků z Velké Británie nebo na nějaké "kino náročného diváka" (v rámci možností jejich vzorku diváků, tzn. něco jako byl Hitchcockův cyklus r.1997 na Nově)... vím, utopie. ()

Triple H odpad!

všechny recenze uživatele

Moja babka o tom rozpráva veľmi zapálene a ja mám strach, že tiež tak skončím. Detektívny seriál, v ktorom vždy deň spasí inteligentný, prešibaný a samozrejme vtipný oriešok. Takéto seriály sú skutočne trademarkom déčkovej televíznej produkcie SRN. A samozrejme, bežia u nás v prime time. Ale ak ste milovníci psov... ()

Galerie (1 248)

Zajímavosti (44)

  • Prvním Rexem se stal Santo von Ziegelmayer (uvádí se i B.J.), ale často je zmiňováno jméno Reginald von Ravenhorst, toto vznešené jméno si ale vymysleli jen scenáristé. Postupem času odešel Santo do psího důchodu a nahradil ho Rhett Butler – ten si zahrál štěně ve filmu Komisař Rex: Mladá léta (od r. 1997), v seriálu si, ale zahrálo více německých ovčáků. (Stocki)
  • Gedeon Burkhard, který ztvárnil komisaře Alexe Brandtnera, nedodržel smlouvu na další sérii a nedostavil se na plánované natáčení. Aniž by dal komukoli vědet, odjel za štěstím do USA. Tvůrci proto museli na rychlo sepsat nový scénář a vypsat konkurz na nového komisaře. Díky Burkhardově nezodpovědnosti tak není vysvětlen odchod jeho postavy ze seriálu. (korbitch22)
  • Představitel Rexe měl svůj vlastní dům nedaleko Hollywoodu. (patrik1177)

Reklama

Reklama