Reklama

Reklama

Komisař Rex

(seriál)
  • Rakousko Kommissar Rex (více)
Krimi / Akční / Mysteriózní
Rakousko / Německo, (1994–2004), 92 h 25 min (Minutáž: 45–99 min)

Hrají:

Tobias Moretti, Gedeon Burkhard, Alexander Pschill, Elke Winkens, Heinz Weixelbraun, Martin Weinek, Wolf Bachofner, Karl Markovics, Gerhard Zemann (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(119)

Obsahy(1)

Představit si vídeňskou kriminální policii bez komisaře Rexe je to samé jako chtít si nepředstavit pod pojmem Rakousko žádné kriminálky. Kdy by neznal německého ovčáka (za všechny série si ho zahráli 2 psi), člena týmu oddělení vražd pod vedením komisaře Mosera (Brandtnera, Herzogové, Hoffmana), kteří spolu s Rexem jeden po druhém brání spravedlnost ve svém okolí, často za nasazení vlastních životů? Psí představitel Rexe (Reginald von Ravenhorst) je jedním z nejznámějších zvířecích hrdinů vůbec (spolu s Lassie, Černým hřebcem, lvicí Elsou ad.) a pokud hledáte pohodový seriál pro nedělní odpoledne, určitě nebudete zklamaní. (ČSFD)

(více)

Recenze (513)

borec999 

všechny recenze uživatele

Oddychové, jednoduché, s parádnym soundtrackom a množstvom zjedených salámových žemiel. Pre mňa Komisár Rex je a vždy bude kult a časť môjho detstva. Žiaľ je to aj 1 zo seriálov, kde zreteľne cítiť klesajúci trend v kvalite s narastajúcim počtom sérií. Prvé dve série s charizmatickým komisárom Moserom (výborný Tobias Moretti a jeho zrejme najpamätnejšia úloha kariéry), popleteným Stockim( vynikajúci Karl Markovics) a Hellelerom sú tým najlepším čo seriál ponúkne. Prípady sú zaujímavé, dialógy dobre napísané, nechýba trocha vtipu na odľahčenie a aj naopak- akcie na upútanie a zbystrenie pozornosti. Po odchode Stockiho a príchode Becka(heinz Weixelbraun) bol seriál v 3. a 4. sérii stále veľmi kvalitný, aj keď Stocki mne osobne trochu chýbal. Po odchode Morettiho a jeho nahradení hlavným komisárom Brandtnerom (Gedeon Burkhard) bola 5. a 6. séria ešte fajn, hoci už dojmy boli "len" dobré. Po konci Brandtnera a príchode dvojice komisárov Hoffman a Niki Herzogová už musím priznať, že bol seriál s najznámejším filmovým psom naozaj o ničom. Ak by som to spriemeroval, tak by mi to vďaka 3 posledným sériám zrejme nevyšlo ani na tie 4*, ale nižšie kvôli štyrom 5* sériam s Morettim, kde som hltal a videl každý jeden diel ísť nemôžem... 80% ()

vanadium 

všechny recenze uživatele

Jistě, housky se salámem, to byla děsná trapárna, ale jinak jsem Rexe zbožňoval. Svého času a na velmi dlouho můj nejoblíbenější seriál, který stál u zrodu mé obliby detektivek. Díly s Moserem i Brandtnerem byly skvělé, bohužel když přišel Hofman, tak šel seriál ke dnu. To už ho zachraňovala jedině Elke Winkens, která byla fakt rajcovní a díval jsem se pak na Rexe už jen kvůli ní:) ()

Reklama

Lacike

všechny recenze uživatele

Som psíčkár, ale z tohto nekonečného megaseriálu som videl tak 3 diely. V jednom zomrel ten prvý komisár, v druhom hral Labuda a či som videl aj nejaký tretí diel si nie som istý. Celkovo ma tento seriál ničím nezaujal. Tuctová nekonečná detektívka, čo je žáner ktorý ma k smrti nudí. A že v kľúčovej scéne sa v tomto seriály musí o dopadnutie páchateľa pričiniť pes to už v mojich očiach nezachráni. Bodovo ani neviem jak by som to ohodnotil. Rozhodne by to nebolo nič nadpriemerné. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tenkrát jsem na to koukal často a toho psa jsem měl hodně rád. Připomínal mi našeho psa, kterého jsme tenkrát měli. Ze začátku to bylo samozřejmě vcelku dobré...ale když mu zemřel první páníček...tak to šlo z kopce jak se psem tak i se seriálem. Ten pes byl prý nějaký baron a dokonce měl i nějaké jmění, ale nevim jak to s nim nakonec skončilo. Možná jeho potomci stálě točí v tehdá nejlepší rakouské kriminálce. (5/10) ()

Melies 

všechny recenze uživatele

5 / 10 Zabite ma, ale mne sa to celkom páčilo! Hlavne časti s Morettim ako charizmatickým komisárom Moserom - ani ďalší kolegovia neboli vyslovene zlí, ale už to nikdy nebolo ono. Je síce pravda, že z času na čas sa na sebe jednotlivé časti podobali viac, ako je zdravé, a dnes by ste ma k sledovaniu ďalších eskapád tejto policajnej grupy prehovorili len ťažko, no aj napriek tomu išlo o príjemný televízny seriál. Pravoverní zoofilovia lepiaci si plagáty s Rexom na stenu si môžu ešte jednu hviezdičku pridať. ()

Galerie (1 248)

Zajímavosti (44)

  • Prvním Rexem se stal Santo von Ziegelmayer (uvádí se i B.J.), ale často je zmiňováno jméno Reginald von Ravenhorst, toto vznešené jméno si ale vymysleli jen scenáristé. Postupem času odešel Santo do psího důchodu a nahradil ho Rhett Butler – ten si zahrál štěně ve filmu Komisař Rex: Mladá léta (od r. 1997), v seriálu si, ale zahrálo více německých ovčáků. (Stocki)
  • Prvním "odpadlíkem" byl Karl Markovics coby Ernst “Stocki“ Stockinger. Ze seriálu odešel po dvou sezonách, jeho postava hrála ve 29 dílech. (Stocki)

Reklama

Reklama