Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mimořádný úspěch pohádky Princezna ze mlejna tvůrce přímo vybízel k pokračování. A tak se zrodila další pohádka – a neméně půvabná. Čeká vás opět spousta pěkných písniček (O tureckým kraji či Vím jedno údolí), rovněž se znovu setkáte v krásné české krajině i s dobráckými strašidly. První díl skončil svatbou a už se zdálo, že po narození malé Terinky se v pohádkovém mlejně zabydlí štěstí natrvalo. To se však ani trochu nelíbí knížepánovi (O. Ševčík), který si na půvabnou Elišku (A. Černá) nepřestal myslet. Se svým oddaným sluhou Žánem (L. Županič) vymyslí lest a Jindřicha (R. Valenta) pošle na vojnu proti Turkovi. Zámecký pán se ale naivně domnívá, že tím má do mlejna cestičku otevřenou a u Elišky vyhráno. Jenže ve mlejně, jak známo, bydlí šikovná a veselá strašidla – čertík (Y. Blanarovičová) s vodníkem (J. Zindulka) – a ti určitě Elišce pomohou… (Česká televize)

(více)

Recenze (365)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Opäť s peknou Andreou Černou, opäť s niektorými známymi postavami, len s iným príbehom. Musím oceniť najmä kostýmy vojska. Neviem, ktorý z dielov sa mi páčil viac, sú zhruba rovnaké, ale opäť som si to prispôsobil na seba a zasníval som sa. 90. roky síce už končili, ale tá jar v nich najmä prostredníctvom toho filmu ešte pretrvávala. Dodnes si spomínam na tú legendárnu ústrednú pieseň. Rodinná záležitosť, ktorá mi pripomenie staré časy a vyčaruje mi úsmev na tvári. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s tím, že dvojka už byla oproti jedničce o dost slabší. Troška byl vždycky tak nějak ujetý a některé jeho pohádky považuji za opravdu nevydařené a naprosto zbytečné. A tohle je jasný příklad, kam až může klesnout. Udělal doslova z některých postav nesnesitelné kokoty – pardón za to sprosté slovo, ale jinak se to snad ani nedá popsat. Navíc je pravda, že to bylo zbytečně moc uřvané… ()

Reklama

Estrellita 

všechny recenze uživatele

No dobře, tohle si už pan Troška mohl odpustit (stejně jako všechno kromě Princezny Jasněnky a první Princezny ze mlejna). Je to lehce připitomělé, místy vysloveně otravné a NEHORÁZNĚ uřvané... přesto občas sranda. Nová čarodějnice sice nedosahuje kvalit Lucky Bílé, ale její výstupy jsou i tak docela dobré... 45% ()

snatch 

všechny recenze uživatele

My jsme tady taková parta subjektivních hodnotitelů, takže "procentuální" výkyvy naprosto chápu. Co ale nechápu je "objektivní" hodnocení renomovaného časopisu Cinema, která dala Pzm 1 - 40% (to bych pochopil) a Pzm 2 - 80% ! Kolik jim pan Troška asi zaplatil ? Když si vezmu, že např. taková "Láska nebeská" dostala 60% a TOHLE 80% !!! To se tam všichni zbláznili ?! ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Mně tedy tento díl zase až o tolik horší nepřišel. FIlm se táhne v obdobných kolejích. Pro děti ideální volba. A tento film má tak nízké hodnocení hlavně proto, že děti neznají tento server a neumějí tak do 5 let života plněhodnotně ovládat počítač. Druhý faktor nenávisti tohoto filmu je muž sedící na režisérské židli. Gayové zde nejsou oblíbení. Za sebe však dávám opět 3*. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (29)

  • Když čert (Yvetta Blanarovičová) a vodník (Jakub Zindulka) honí knížepána (Oto Ševčík) po lese, knížepán spadne do rybníka a namočí se až k ramenům. V další scéně, kdy běží k zámeckým dveřím, má však už šaty téměř suché. (ROASTER)
  • Lehčí mediální poprask způsobila televizní premiéra filmu. Zatímco Česká televize jako koproducent vlastnící vysílací práva na filmovou verzi pohádky, uvedla snímek na Štědrý večer v roce 2001 v 19:30. Konkurenční TV Nova uvedla tentýž den první díl z šestidílného seriálu sestříhaného z filmu a uvedla ho o hodinu dříve. Druhý koproducent filmu společnost S pro Alfa tehdy prodala konkurenční Nově práva na seriálovou podobu filmu, aniž by kdokoli z ČT věděl. (Halloween9)
  • Lucie Bílá odmítla znovu hrát čarodějnici, nahradila jí Monika Absolonová. (M.B)

Reklama

Reklama