Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mimořádný úspěch pohádky Princezna ze mlejna tvůrce přímo vybízel k pokračování. A tak se zrodila další pohádka – a neméně půvabná. Čeká vás opět spousta pěkných písniček (O tureckým kraji či Vím jedno údolí), rovněž se znovu setkáte v krásné české krajině i s dobráckými strašidly. První díl skončil svatbou a už se zdálo, že po narození malé Terinky se v pohádkovém mlejně zabydlí štěstí natrvalo. To se však ani trochu nelíbí knížepánovi (O. Ševčík), který si na půvabnou Elišku (A. Černá) nepřestal myslet. Se svým oddaným sluhou Žánem (L. Županič) vymyslí lest a Jindřicha (R. Valenta) pošle na vojnu proti Turkovi. Zámecký pán se ale naivně domnívá, že tím má do mlejna cestičku otevřenou a u Elišky vyhráno. Jenže ve mlejně, jak známo, bydlí šikovná a veselá strašidla – čertík (Y. Blanarovičová) s vodníkem (J. Zindulka) – a ti určitě Elišce pomohou… (Česká televize)

(více)

Recenze (365)

Benemiro odpad!

všechny recenze uživatele

Jak byl první díl této pohádky s vypětím všech si celkem koukatelný, tak druhá část tohoto veledíla mi způsobila noční děsy zhruba na jeden měsíc. Čert a další postavy jsou zde ješte uřvanější a dialogy šroubovanější (navíc s trapnými pokusy o jihočeský dialekt). Při boji Jindřicha s Turky jsem se pousmál, ovšem Eliščino "holů, holů" mě shodilo smíchy ze židle. Prostě trapnost nad trapnost. Za zmínku také stojí otřesný herecký výkon, jak jinak nez uřvané, Moniky Absolonové coby čarodějnice. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

První Princezna ze mlejna je vcelku sympaticky natočená pohádková klasika, na kterou se člověk rád čas od času podívá. Je škoda, že tvůrci nezůstali v českých luzích a hájích a rozhodli se dvojku ozvláštnit exotickou linií s Turky, která na mě nefungovala teď ani tehdy v dětství, když jsme byli se školou na projekci v kině. Na dvojce se mi asi nejvíce líbilo zobrazení vztahu Jindřicha a Elišky, zatímco čertovsko-vodníkovské divadélko už mě tolik nebralo (a místy mě i s ohledem na čerta celkem iritovalo). Též jsem nebyl spokojený s přeobsazením čarodějnice - Bílá mi seděla více. Asi je jen dobře, že nevznikl žádný třetí díl! ()

Reklama

Pohrobek odpad!

všechny recenze uživatele

Co to má být za pohádku? V paměti mi utkvěla pouze bujným poprsím se každou chvíli chlubící Eliška, nemastná postava Jindry a pana otce a pak především opravdu příšerně nevkusné obludy typu čerta, vodníka, knížepána, Jeana a čarodějnice. Nebýt nich jednalo se by se pouze o přiblblou patlanici, takto však je celý film nechutně přeplněn nesnesitelným poskakováním, tlacháním, žvaněním a zoufale zbytečným mlácením mnoha hubami. ()

comicsJan odpad!

všechny recenze uživatele

První díl je oproti tomuto dílo umělce. Nerozumím tomu, proč byl sfilmován(a ještě k tomu takto nekvalitně) 2. díl, když ten první byl zakončen patřičným happy-endem, chápu že pan Troška na tom chce trhnout trošku peněz, avšak mohl si aspoň dát záležet aby ten snímek za něco stál a neudělat z něj jen další dojnou krávu. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Za tuhle uvřískanou taškařici by si Zdeněček zasloužil být po nocích znásilňován bujně vnadnými nymfomankami a přes den przněn osazenstvem babského domova důchodců na viagře... Blanarovičové měl být včas utržen jazyk až u samé prdele, ten její "roztomilý" čertík je dokonce ještě otravnější než Jar Jar Binks! Hvězdičku dávám za ty velevzácné momenty, kdy byla pohádka snesitelná a nikdo v ní neječel. 20% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (29)

  • Monika Absolonová, představitelka čarodějnice měla zpočátku z velkého hada strach. Během natáčení pak měla také problém vyndat si falešné zuby. (fiLLthe3DD)
  • O pokračování si Zdeňku Troškovi dětí napsaly sami. (fiLLthe3DD)
  • Když čert (Yvetta Blanarovičová) a vodník (Jakub Zindulka) honí knížepána (Oto Ševčík) po lese, knížepán spadne do rybníka a namočí se až k ramenům. V další scéně, kdy běží k zámeckým dveřím, má však už šaty téměř suché. (ROASTER)

Reklama

Reklama