Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mimořádný úspěch pohádky Princezna ze mlejna tvůrce přímo vybízel k pokračování. A tak se zrodila další pohádka – a neméně půvabná. Čeká vás opět spousta pěkných písniček (O tureckým kraji či Vím jedno údolí), rovněž se znovu setkáte v krásné české krajině i s dobráckými strašidly. První díl skončil svatbou a už se zdálo, že po narození malé Terinky se v pohádkovém mlejně zabydlí štěstí natrvalo. To se však ani trochu nelíbí knížepánovi (O. Ševčík), který si na půvabnou Elišku (A. Černá) nepřestal myslet. Se svým oddaným sluhou Žánem (L. Županič) vymyslí lest a Jindřicha (R. Valenta) pošle na vojnu proti Turkovi. Zámecký pán se ale naivně domnívá, že tím má do mlejna cestičku otevřenou a u Elišky vyhráno. Jenže ve mlejně, jak známo, bydlí šikovná a veselá strašidla – čertík (Y. Blanarovičová) s vodníkem (J. Zindulka) – a ti určitě Elišce pomohou… (Česká televize)

(více)

Recenze (365)

KASUGI 

všechny recenze uživatele

Troška po premiéře říkal něco va smyslu, že není nic krásnějšího než dětský smích, proto ty pohádky točí. To je hezké pane Troška a máte pravdu, ale bylo by dobré rozlišovat jednu zásadní věc. Pohádky určené dětem do 5ti let se točí pro pořady jako Kuřátka. Filmová pohádka mířící do kin, by měla mít trošku širší divácký rozptyl. Jo a ten vodník s vyšpuleným pytlíkem v teplákách je nechutný. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

V pokračování Princezny ze mlejna není už nic nového. Chybí tomu ta originalita s čertem, vodníkem, krásným mlýnem a vším, čím první díl byl tak pěkný. Líbezný příběh, ve kterém Jindřich potkal Elišku v prvním dílu, naopak nahradil příběh o tom, že Jindřich jde na Turka. Natočit tohle pokračování bylo absolutně zbytečné. [25458. hodnocení, 344. komentář, 42%] ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Opäť s peknou Andreou Černou, opäť s niektorými známymi postavami, len s iným príbehom. Musím oceniť najmä kostýmy vojska. Neviem, ktorý z dielov sa mi páčil viac, sú zhruba rovnaké, ale opäť som si to prispôsobil na seba a zasníval som sa. 90. roky síce už končili, ale tá jar v nich najmä prostredníctvom toho filmu ešte pretrvávala. Dodnes si spomínam na tú legendárnu ústrednú pieseň. Rodinná záležitosť, ktorá mi pripomenie staré časy a vyčaruje mi úsmev na tvári. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Mně tedy tento díl zase až o tolik horší nepřišel. FIlm se táhne v obdobných kolejích. Pro děti ideální volba. A tento film má tak nízké hodnocení hlavně proto, že děti neznají tento server a neumějí tak do 5 let života plněhodnotně ovládat počítač. Druhý faktor nenávisti tohoto filmu je muž sedící na režisérské židli. Gayové zde nejsou oblíbení. Za sebe však dávám opět 3*. ()

Pohrobek odpad!

všechny recenze uživatele

Co to má být za pohádku? V paměti mi utkvěla pouze bujným poprsím se každou chvíli chlubící Eliška, nemastná postava Jindry a pana otce a pak především opravdu příšerně nevkusné obludy typu čerta, vodníka, knížepána, Jeana a čarodějnice. Nebýt nich jednalo se by se pouze o přiblblou patlanici, takto však je celý film nechutně přeplněn nesnesitelným poskakováním, tlacháním, žvaněním a zoufale zbytečným mlácením mnoha hubami. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (29)

  • Pohádka se natáčela také na zámku Dobříš, pro bitvu s Turky posloužily kaolínové doly u Kaznějova. (hippyman)
  • Natočilo se 30 km filmového materiálu. (M.B)
  • Premiéru na ČT o Štědrém dni v roce 2001 sledovalo téměř čtyři miliony diváků a pohádka se stala nejsledovanějším pořadem tohoto kanálu za rok 2001. (Halloween9)

Reklama

Reklama