Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mimořádný úspěch pohádky Princezna ze mlejna tvůrce přímo vybízel k pokračování. A tak se zrodila další pohádka – a neméně půvabná. Čeká vás opět spousta pěkných písniček (O tureckým kraji či Vím jedno údolí), rovněž se znovu setkáte v krásné české krajině i s dobráckými strašidly. První díl skončil svatbou a už se zdálo, že po narození malé Terinky se v pohádkovém mlejně zabydlí štěstí natrvalo. To se však ani trochu nelíbí knížepánovi (O. Ševčík), který si na půvabnou Elišku (A. Černá) nepřestal myslet. Se svým oddaným sluhou Žánem (L. Županič) vymyslí lest a Jindřicha (R. Valenta) pošle na vojnu proti Turkovi. Zámecký pán se ale naivně domnívá, že tím má do mlejna cestičku otevřenou a u Elišky vyhráno. Jenže ve mlejně, jak známo, bydlí šikovná a veselá strašidla – čertík (Y. Blanarovičová) s vodníkem (J. Zindulka) – a ti určitě Elišce pomohou… (Česká televize)

(více)

Recenze (365)

Dreadlord odpad!

všechny recenze uživatele

Odpusťte mi to děti , ale Yvetta Blanarovičová opravdu není roztomilá ani trochu. Myslím ,že nejlepší role jí teprve čeká. Až jí někdo dá roli kůlu v plotě ,tak jí to vynese Českého lva a jestli to bude film dobrý ,tak se sejdeme v Cannes a potom v Hollywoodu ,pak se konečně tý strašný krávy zbavíme. ()

vZeč

všechny recenze uživatele

Naprosto geniální zmohutnění celé mytologie, kdy se z malé jednoduché romanticky pohádkové zápletky stává ohromně komplexní epos, řešící otázky války, lásky, věrnosti i zrady. Mnohovrstevnatý příběh však není pouze o vypilovaných dialozích, ale národní umělec na režisérské sesli zde předvádí ohromné akční scény, velkolepé výjevy jak z jihočeských luk a hájů, tak na vojenská ležení kdesi, kde tráva neroste a pokládá tak divákovi otázku, jestli už dávno nemá točit v Hollywoodu minimálně nové Star Wars, protože minimálně novou trilogii překonává jedinou scénou s naprosto brilantně uchopenou postavou Čertíka. Erudovaný divák musí konsternovaně zírat, kolik témat a historicky důležitých otázek je Troška schopen vtěsnat do tak malé stopáže a věřím, že nejsem sám, kdo by si přál minimálně dvojnásobnou délku. Modlím se za režisérský sestřih, protože místy mi přišel děj mírně uspěchaný. Nicméně klobouk dolů před střihačem, kterému se povedlo film zkrátit tak, že nepřichází o žádný ze svých triumfálních kladů, které zadupávají veškerou porevoluční konkurenci do země. PS: Není to sice největší sračka, kterou naše malá kotlina vyblila, ale měl jsem zrovna psavou, když jsem měl v pazourách tuhle stránku... ()

Reklama

Smerfetka88 

všechny recenze uživatele

Když jsem se na tuhle pohádku podívala dneska znova, tak jsem přehodnotila své hodnocení a dala 3* (jen pro zajímavost předtím jich bylo méně). Nesouhlasím s názory, že bylo zbytečné točit tento díl a že není zdaleka tak dobrý jako jednička. Dokonce bych řekla, že se mi líbí víc než první díl. V prvním díle se všecko točí kolem Élišky a Jindry, je to takové na cukrovku dobré. V druhém díle dostali víc prostoru ostatní postavy, což dodalo pohádce na vtipu. To, jak se ve svých rolích vyřádili Oto Ševčík, Ladislav Županič, Blanarovičová a Zindulka je místy na Oscara (s trochou nadsázky). A Absolonová v roli čarodějnice se nedá ani srovnat s Bílou v prvním díle. Třeba je to i tím, že měla víc prostoru si zahrát, ale líbila se mi podstatně víc. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Vážně bych rád věděl, proč se točí pokračování pohádek? Jako by to snad mělo nějakou logiku. V prvním díle happyend, ale jelikož jsme vydělali nějaký prachy uděláme dvojku. To je české myšlení. Takže v prvních 10 minutách odvedou Honzu na vojnu, jakoby se nechumelilo. Tohle je jedno z těch pokračování, jež dokáží zkazit konec prvního dílu. Zdeňku, Zdeňku, co s tebou? ()

Black-star 

všechny recenze uživatele

slabší pokračování prvního dílu, přesto v sobě má mnoho kouzelného, bohužel mi tu chybí písničky z prvního dílu a Lucka Bílá na postu čarodějnice - myslím si že ikdyž Monika Absolonová nebyla zcela špatnou volbou, tak to ale není ono. Přesto si myslím že v záplavě nových skutečně nepovedených pohádek, tato pořád hraje prim :-) ()

Galerie (15)

Zajímavosti (29)

  • Když je Jindřich (Radek Valenta) na frontě a má hlídku, položí pušku na zem a udělá pár kroků, kde si sedne. V dalším záběru má ale pušku vedle sebe. (Jimmy15)
  • Scéna kdy, čarodějnice (Monika Absolonová) sebere knížepánovi paruku, byla natočena tak, že knížepán (Oto Ševčík) měl na paruce uvázaný vlasec, kterým mu filmaři strhli paruku. (Janek2002)
  • Turečtí válečníci nejsou oblečeni jako Turci, nýbrž jako Tuarégové – kočovný národ obývající severní Afriku. Tuarégové toto oblečení nosí dodnes, protože dlouhé volné pláště je chrání před saharským žárem a pruhy látky omotané kolem obličeje před saharským pískem. Turečtí vojáci si naproti tomu obličeje zahalovat nemuseli, protože nežili v písečné poušti. Nosili fezy, turbany či helmy, úzké přepásané pláště či vyšívané vesty a kalhoty. (Ezis)

Reklama

Reklama