Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mimořádný úspěch pohádky Princezna ze mlejna tvůrce přímo vybízel k pokračování. A tak se zrodila další pohádka – a neméně půvabná. Čeká vás opět spousta pěkných písniček (O tureckým kraji či Vím jedno údolí), rovněž se znovu setkáte v krásné české krajině i s dobráckými strašidly. První díl skončil svatbou a už se zdálo, že po narození malé Terinky se v pohádkovém mlejně zabydlí štěstí natrvalo. To se však ani trochu nelíbí knížepánovi (O. Ševčík), který si na půvabnou Elišku (A. Černá) nepřestal myslet. Se svým oddaným sluhou Žánem (L. Županič) vymyslí lest a Jindřicha (R. Valenta) pošle na vojnu proti Turkovi. Zámecký pán se ale naivně domnívá, že tím má do mlejna cestičku otevřenou a u Elišky vyhráno. Jenže ve mlejně, jak známo, bydlí šikovná a veselá strašidla – čertík (Y. Blanarovičová) s vodníkem (J. Zindulka) – a ti určitě Elišce pomohou… (Česká televize)

(více)

Recenze (365)

herr_carter odpad!

všechny recenze uživatele

Ona už jednička se musí brát s rezervou, ale druhý díl je naprosté zvěrstvo. Zdeněk Troška ve vrcholné psychopatické formě prezentuje ječící Blanarovičovou, pitvořící se nejen strašnou herečku, ale i děsnou zpěvačku Absolonovou a hysterického Ševčíka. Zbytek nestojí za zmínku......................moje hodnocení = 0 z 10. ()

Specs

všechny recenze uživatele

Hlášky: čertík: - "Já tě majznu přes klapajznu, to se budeš divit!" & čertík: - "Jé, jahody." vodník: - "Bude tě bolet břicho." čertík: - "Tak ať." vodník: - "Jako včera. Nablinkal mi do rybníka." čertík: - "Ne ne." vodník: - "Jo jo." čertík: - "Ne!" & čertík: - "Vodičku ne, vodičku ne." vodník: - "Vodičku jo." & knížepán: - "Kdo jsi, zjeve?" & knížepán: - "Jean, mně uletěly vlasy..." ()

Reklama

RUSSELL odpad!

všechny recenze uživatele

Pokud bych se dostal do pekla, kde by mě měli mučit jedním filmem ve smyčce, tak si jsem naprosto jistý, že tím mučícím nástrojem by byla právě Princezna ze mlejna 2. Trio Ševčík/Blanarovičová/Zindulka zde předvádí to nejodpornější herecké pitvoření, které je tak nesnesitelné, že jde o ekvivalent waterboardingu. Vrcholná zrůdnost Zdeňka Trošky! ()

salahadin odpad!

všechny recenze uživatele

Aneb "Já šem tluštej, aúúle šikovněj! Hýýk, hýýýk." Princezna ze mlejna - šlápla definitivně do lejna. Takže Jindru čeká turecký battle, knížepán krajánkuje do Krajánkova, Jean střílí dobré vracející se holuby, z vodníka se stal žvatlající zelenej KOPR, z čerta psychická zbraň hromadného ničení, o čarodějnici se snad radši ani vyjadřovat nebudu, v Kameňáku se Absolonová propadla ještě o schod níž...a Éliška si nechala udělat plastiku poprsí a špulí je jak Hanychová v bulváru...tak tomu říkám pohádka jak noha od čerta (chlupatá, smradlavá, bez manikúry). Zdenda možná hulí vodní řasy, kdo ví... ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

První Princezna ze mlejna je vcelku sympaticky natočená pohádková klasika, na kterou se člověk rád čas od času podívá. Je škoda, že tvůrci nezůstali v českých luzích a hájích a rozhodli se dvojku ozvláštnit exotickou linií s Turky, která na mě nefungovala teď ani tehdy v dětství, když jsme byli se školou na projekci v kině. Na dvojce se mi asi nejvíce líbilo zobrazení vztahu Jindřicha a Elišky, zatímco čertovsko-vodníkovské divadélko už mě tolik nebralo (a místy mě i s ohledem na čerta celkem iritovalo). Též jsem nebyl spokojený s přeobsazením čarodějnice - Bílá mi seděla více. Asi je jen dobře, že nevznikl žádný třetí díl! ()

Galerie (15)

Zajímavosti (29)

  • Film navštívilo v kinech 497 039 diváků a vydělal 24 500 837 Kč. (Pumiiix)
  • Scéna kdy, čarodějnice (Monika Absolonová) sebere knížepánovi paruku, byla natočena tak, že knížepán (Oto Ševčík) měl na paruce uvázaný vlasec, kterým mu filmaři strhli paruku. (Janek2002)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno