Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Až do svých sedmatřicátých narozenin byl George docela obyčejným automechanikem v malém kalifornském městečku Harmon. Ovšem do chvíle, kdy si odskočil z oslavy ven před hospodu, aby se nadýchal čerstvého vzduchu, změnila jeho život. Na jasné noční obloze se mezi miliony hvězd objevil zářící bod a blížil se přímo k Georgeovi. Oslepující záře ho na okamžik připravila o vědomí. Když s pak vrátil mezi své přátele, byl jiným člověkem. Dal dvěma tahy mat místnímu lékaři - přeborníkovi v šachu a odešel domů, kde se během noci ze slovníku naučil španělsky. Všechno je najednou tak snadné ! George čte čtyři knihy denně a s mozkem pracujícím na plné obrátky chrlí nápad za nápadem. Sestrojil automobil, který jezdí skoro zadarmo. Objeví princip akumulování sluneční energie. Jeho nový typ organického hnojiva mění úhor v úrodnou černozem a jen tak z legrace rozkóduje složitou armádní šifru a zruší důležité vojenské cvičení na nedaleké letecké základně. Pouze jedna záležitost dělá Georgeovi po jeho zázračné proměně stejné problémy jako dřív. Krásná sousedka, obávající se dalšího milostného zklamání, vytrvale odolává Georgeovým nesmělým pokusům o dvoření. A když se začnou věci i v tomto směru obracet k lepšímu, vtrhnou do Georgeova domu agenti FBI, aby zatkli domnělého špióna, který tak snadno rozlouskl vojenské kódy... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (278)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tady neni moc co okecavat, naprosto prijemny drama s lehkym nadechem mysteriozna, ktery nema zadnej buhvijak slozitej pribeh, ale stoprocentne funguje od zacatku do smutnyho a dojemnyho konce. Navic se tu sesla elitni herecka sestava v cele s perfektnim Travoltou v jedny z jeho nejprijemnejsich roli. Proste muj oblibenej film na kterej vzdy rad kouknu. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Travolta s mysterióznymi geniálnymi schopnosťami je pre takého drsňáka celkom netradičná úloha. Predpovedá zemetrasenia, zachraňuje deti alebo napravuje ľudské vzťahy. Z požehnania je nakoniec neželaný dar a nielen kvôli FBI a ďalších priživujúcich sa organizácií. Vyústenie zo sci-fi do romantiky je nečakané, príjemné aj smutné zároveň. –––– Každá žena má svou židli, něco, do čeho dává kousek sebe. Zjistils, jakou má Líza židli a koupil sis ji? ()

Reklama

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Zajímavý vývoj tohoto filmu mě vzal dech. Jak hlupáček ke genialitě přišel. Jenže film je úžasný hlavně svým klidným vývojem, nikam se nehrne a přesto každou chvíli překvapí nápady a maličkostmi. John Travolta a jeho charisma září na každou stranu, Forest Whitaker jako ztroskotanec a lidský Robert Duvall byly skvělou volbou pro film ! Georgův mozek dosáhne takového výkonu, že informace z knih již nestačí a začíná myslet jinak, jeho myšlení se přetváří v porozumění ! Ono se to moc nedá vysvětlit, ale přesně chápu, co tím scénárista či režisér myslel - úchvatná myšlenka ! Romnatika zde není vůbec na škodu je to hodně lidské ! Hudba se moc hodí díky tomu jemnému stylu. To jsem si tedy pošmákl !!!! ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Travolta jednou za čas hodí zajímavou roli v zajímavém filmu. Whitaker skoro vždycky. Tohle je film, který je o tom, o čem chcete a dokážete si ho zamilovat. Je skromný, nikam se nežene, přebíhá z žánru do žánru a kdo ví, kdo si na něj dneska vzpomene. Ale dokáže zaujmout. Už jsem ho viděl třikrát, a to i navzdory tomu, že fakt nemusím Kyru Sedgwick, je mi krajně nesympatická až odpudivá. A i přesto se na ten film kdykoliv rád podívám znovu. Líbí se mi jeho vesnická prostota. 3.5* ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Kdyby se vedle u souseda najednou objevily nadpřirozené schopnosti telekinetika a senzibila, nejančila bych jako splašená jalovice, která by volala "na hranici s ním", ale byla bych nadšená. Jsem si jistá, že bychom se ani nemuseli obávat hrozby národní bezpečnosti, jelikož Sobotka, Zeman, Trump nebo frau Merkel ad. jsou jako neřízené střely mnohem větším nebezpečím než všichni senzibilové světa. Tady jsem byla docela zvědavá, jak to dopadne. Vypadalo to, že se z George postupně stane něco jako králíček Duracell, který jede čím dál větší rychlostí a nemíní se zastavit. Pointa filmu byla ovšem nečekaná. Takové vcelku milé sci-fi. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (7)

  • Keď George používa magnetofón na nahratie signálov Morseovej abecedy, v prístroji nie je kazeta. (Peter-1307)
  • V mestečku Old Town Auburn v Kalifornii je plaketa, kde George (John Travolta) stál a videl "svetlo." V roku 2015 bola pôvodná plaketa ukradnutá, nahradila ju nová a zabezpečená proti odcudzeniu. (chesterko)
  • Natáčanie prebiehalo od 9. októbra do 22. decembra 1995. (Peter-1307)

Reklama

Reklama