Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Až do svých sedmatřicátých narozenin byl George docela obyčejným automechanikem v malém kalifornském městečku Harmon. Ovšem do chvíle, kdy si odskočil z oslavy ven před hospodu, aby se nadýchal čerstvého vzduchu, změnila jeho život. Na jasné noční obloze se mezi miliony hvězd objevil zářící bod a blížil se přímo k Georgeovi. Oslepující záře ho na okamžik připravila o vědomí. Když s pak vrátil mezi své přátele, byl jiným člověkem. Dal dvěma tahy mat místnímu lékaři - přeborníkovi v šachu a odešel domů, kde se během noci ze slovníku naučil španělsky. Všechno je najednou tak snadné ! George čte čtyři knihy denně a s mozkem pracujícím na plné obrátky chrlí nápad za nápadem. Sestrojil automobil, který jezdí skoro zadarmo. Objeví princip akumulování sluneční energie. Jeho nový typ organického hnojiva mění úhor v úrodnou černozem a jen tak z legrace rozkóduje složitou armádní šifru a zruší důležité vojenské cvičení na nedaleké letecké základně. Pouze jedna záležitost dělá Georgeovi po jeho zázračné proměně stejné problémy jako dřív. Krásná sousedka, obávající se dalšího milostného zklamání, vytrvale odolává Georgeovým nesmělým pokusům o dvoření. A když se začnou věci i v tomto směru obracet k lepšímu, vtrhnou do Georgeova domu agenti FBI, aby zatkli domnělého špióna, který tak snadno rozlouskl vojenské kódy... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (279)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Kdyby se vedle u souseda najednou objevily nadpřirozené schopnosti telekinetika a senzibila, nejančila bych jako splašená jalovice, která by volala "na hranici s ním", ale byla bych nadšená. Jsem si jistá, že bychom se ani nemuseli obávat hrozby národní bezpečnosti, jelikož Sobotka, Zeman, Trump nebo frau Merkel ad. jsou jako neřízené střely mnohem větším nebezpečím než všichni senzibilové světa. Tady jsem byla docela zvědavá, jak to dopadne. Vypadalo to, že se z George postupně stane něco jako králíček Duracell, který jede čím dál větší rychlostí a nemíní se zastavit. Pointa filmu byla ovšem nečekaná. Takové vcelku milé sci-fi. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $32miliónovTržby USA $104,636,382Tržby Celosvetovo $152,036,382║ Pozoruhodný film, ktorý ma obsahovo moc blízko k Zelenej Míli, samozrejme aj tu je krásny príbeh stojaci na malých/ veľkých zázrakoch postupne pretavených k silným emóciám, prenikajúcich hlavne záverom. Film je obohatení príjemne hrajúcimi hercami(Travolta, Duvall, Whitaker,...), plus je i hudba(Thomas Newman) a kamera, stačilo aby sa na projekte zúčastnil ešte o niečo zručnejší režisér a mohlo to byť neskutočne silné dielko. V každom prípade sa režisér Turteltaub prekonáva. /75%/ ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

V polovici 90tych rokov mal Travolta velmi stastnu seriu a na co siahol to premenil v zlato. Fenomén je velmi prijemny mix pohodoveho filmu, romantiky a melodramy z vidlakova, ktory spusti originalny napad o nahlom zachvate geniality dovtedy bezneho tupeho vidlaka. A nasledne sledujeme jak sa s tym vyrovnava jak on tak aj okolie, ktore ma uz tradicne strach z neznameho. Velkym plusom su herecke vykony. Charizmaticky Travolta v hlavnej ulohe, Whitaker ako jeho sympaticky kamarat, respektovana otcovska figura doktora v podani Duvalla a Kyra Sedgwick ako zena, ktoru si snazi Travolta cely film ziskat. Ale aj ostatne postavicky su dostatocne zaujimave a aj na malej ploche vyniknu. Naviac mi pripada len zapletka s FBI a sebeckym doktorom. Na reakcie okolia uplne stacili miestny vidlaci. Velkym plusom je nadherna dojimava Newmanova hudba, ktora mi miestami pripominala soundtrack Shawshanku. Takze aj po opakovanom zhliadnuti som stale spokojny. 8/10. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Příběh člověka, jenž svými schopnostmi dokázal z maličkostí, udělat věci velké. Příběh, jenž je součástí každého z nás a jen na nás záleží, jak na něj budeme vzpomínat. Až se divím, jak tato role Travoltovi sedla a co víc, dokázal ve mně navodit pocit lítosti, ale také určitou dávku štěstí. 75% ()

slovan1 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemný film. Fenomén obsahuje vše. Je zde porce humoru, který tohle drama výborně odlehčuje a povnáši. Dále kopa dojemnosti, od chvíle kdy se George dozví pravý důvod své geniality až po konec filmu. Také zde ukazuje jak jsou lidé ovlivnitelní něčím, čemu nerozumí nebo rozumět nechtějí. Zkrátka zapadá skvělé do dnešní doby... Travolta zahral skvěle. Byl mi zde velmi sympatický. Ostatní figurky v příběhu dobře vybrané. Scénař povedený, některé dialogy perfektní. Doporučuju. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (7)

  • Keď George používa magnetofón na nahratie signálov Morseovej abecedy, v prístroji nie je kazeta. (Peter-1307)
  • Celosvětová premiéra proběhla 22. června 1996 v East Hamptonu (stát New York). (Varan)
  • Natáčanie prebiehalo od 9. októbra do 22. decembra 1995. (Peter-1307)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno