Reklama

Reklama

Svět zítřka

  • USA Sky Captain and the World of Tomorrow (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Gotham City, 30. léta 20. století. Životem kypící metropoli nečekaně napadne armáda obřích robotů. Ve městě vypukne panika. Kdo stojí za vražedným útokem? A proč v poslední době záhadně zmizelo hned několik světově proslulých vědců? Prvotřídní stíhací pilot Sky Captain (Jude Law), ambiciózní reportérka deníku Chronicle, Polly Perkins (Gwyneth Paltrow) a krásná mariňačka Franky Cook (Angelina Jolie) spojí své síly, aby zjistili, kdo má zdrcující útoky na svědomí. Zdá se, že za vším stojí tajemný doktor Totenkopf. Útok jeho robotických monster je jen první bitvou války o nadvládu nad světem. Sky Captain a jeho odvážné společnice podniknou dobrodružnou výpravu řadou exotických míst až do Nepálu, kde má Totenkopf svou tajnou základnu. Dokáží šíleného vědce a jeho roboty zastavit? Film, jehož vědeckofantastická zápletka je originálně situována do vizuálně atraktivního retra 30. let, nabídne divákům dosud nevídanou podívanou. Díky průkopnické trikové technice a originalitě filmařského pojetí je snímek již od prvních zkušebních projekcí považován za přelomový v rámci žánru, podobně jako kdysi původní Hvězdné války George Lucase. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (592)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Toť vpravdě F A N T A S T I C K Ý film. Všetečka Polly a statečný kapitán Sky Captain se všemi soudruhy v lepém boji s zlodušným Dr. Totenkopfem. Krásné jako Jude Law, půvabné jako Gwyneth Paltrow, akční jako Angelina Jolie... Staromilé. Milské... :-) Jářku! To musíte viděti - nehledejte hnídy, uvařte si šálek britského tea, otevřte oči zeširoka dokořán - a sundejte si krytku! ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Ten příběh je fakt hodně slabej a velmi lehce předvídatelnej, ale nedá se říct že by byl nudnej, i když se tam pár takovejch míst najde. Ale docela hodně mě zlamaly triky, všechno vypadalo strašně uměle a komiksově, ale možná to tak tvůrci chtěli. A taky si mohli odpustit ten vybledlej obraz aby to vypadalo že to je jako stará doba, to mě taky nijak zvlášť nevzalo. Co se týče herců, tak jak Jude Law tak i Gwyneth Paltrow jsou dobrý, ale je docela škoda že nedali větší prostor Angeline Jolie, protože je tam cca 10 min a to je na to že je psaná jako jedna z hlavních hereček docela málo. Možná jsem čekal víc, ale rozhodně se nedá říct že to je špatný. Je to spíš 3,5 než 4 ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Stylizovanou vizuální stránku doplňuje excelentní zvuk a skvělý orchestrální soundtrack. Za technickou stránkou však výrazně pokulhává příběh. Sice je zcela jasné, že je záměrně šestákově naivní, ale tohle je možná až příliš. Je sympatické, že si to v zásadě udělal jeden člověk na koleně, ale není to omluva pro všechny neduhy. Zklamáním je i Jude Law, tento typ role ve stylu hrdiného dobrodruha mu nesedne. Oproti tomu v poslední době nenápadná Paltrowová si roli novinářky náležitě užívá. Snímek nepostrádá i styl špičkovacího humoru mezi ústřední dvojicí a ten naštěstí funguje; čímž mnohé zachraňuje. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Cesta do pravěku + Star Wars + Četník a mimozemšťané v hávu počítačové hry Command & Conquer. Neptejte se mě jak, ale nějakou záhadou to šlape jako perfektně naolejovaný stroj. Nejoriginálnější a výtvarně nejodvážnější "starý" dobrodružný film za velice velice dlouhou dobu. Škoda, že nemá šanci se zaplatit a pravděpodobně ho potká stejný osud jako Final Fantasy. Divák fajnšmekr si však bude, proč to neříct bez obalu, rochnit jako prase v žitě ;) ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Uhh toľká škoda. S obrovského potenciálu čo tento film ponúkal využiť len 80%. Ja som totiž trochu rozmaznany z The Incredibles, kde boli akčné scény dokonalé a tento film mi ich trochu pripominal. Ono je to taký mix medzi Bondom, Incredibles, Indiana Jonesom, a neviem čím ešte. Každopádne je to prijemné primonenutie naivity sci-fi 40-tych rokov. Retro skoro dokonalé. ()

Galerie (181)

Zajímavosti (23)

  • Režisér prošpikoval své dílo desítkami odkazů na jiné filmy. Vedle čísla dveří bytu Waltera Jenningse (Trevor Baxter)1138, které je odkazem na snímek THX 1138 (1971), lze rozpoznat narážky na filmy King Kong (1933), Čaroděj ze země Oz (1939) nebo Metropolis (1927), na který odkazuje postava Záhadné ženy (Bai Ling). (imro)
  • Dej filmu sa odohráva v 30. rokoch 20. storočia. (Greenpeacak)
  • Celý film bol najprv načrtnutý pomocou ručne kresleného obrázkového scenára a až potom bol vytvorený ako počítačovo generovaná 3D animácia, na ktorej pracovala 100 členná skupina digitálnych animátorov. (Greenpeacak)

Související novinky

Wachowští jsou zelení

Wachowští jsou zelení

27.11.2007

Na tuzemská kina právě útočí Beowulf a i v této souvislosti není pochyb o tom, že stojíme u zrodu čistě digitální kinematografie. Jistě, pořád má za sebou jen první krůčky (vyvíjejí se technologie a… (více)

Reklama

Reklama