Reklama

Reklama

Hvězdná pěchota

  • USA Starship Troopers (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Vzdálená budoucnost nevypadá pro lidstvo příliš růžově. Platí zcela jiné společenské normy, plnohodnotným občanem je pouze ten, kdo sloužil ve Federální službě. Navíc je samotná existence lidstva ohrožena útoky mimozemských brouků, kteří obsazují planety ve vesmíru a začínají ohrožovat i Zemi. Středoškolák Johnny Rico se přes nesouhlas bohatých rodičů přihlásí do služby a je přiřazen k pěchotě. Jeho láska, atraktivní Carmen, se chce stát pilotkou a kamarád Carl je přijat k vojenskému výzkumu. Společně s Ricem nastupuje k pěchotě sympatická Dizzy, která mladíka miluje. Přestože ho ostatní považují za mazánka z bohaté rodiny, Rico se pomalu zoceluje v nesmírně tvrdém výcviku. Spolu se svou jednotkou je vyslán na planetu Klendathu, kde se poprvé ocitne uprostřed bitevní vřavy. Bitva však skončí katastrofou, když brouci během jediné hodiny pobijí na sto tisíc lidí. Rico je těžce raněn. Po uzdravení je přiřazen k jednotce, které velí jeho bývalý učitel. Rica a jeho přátele ještě čeká téměř beznadějná bitva proti mnohonásobné převaze. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 049)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl malej kluk, furt jsem na obal kazety Hvězdný pěchoty čuměl v naší sbírce. Kdykoliv kdy jsem VéHáSku strčil do našeho videa, rychle přiběhla máma a kazetu mi vyndala s tím, že tento film pro mě zatím není. Později ji ale dávali v televizi a já neodolal, volnou kazetu strčil do videa a potají vše nahrával. To co jsem viděl mě dost dobře udivilo, na svojí dobu skvělé vizuální efekty, co se brouků týče a překvapivě slušný Casper Van Dien. Což je paradox jako hrom, páč tohle je snad jediný jeho film, který by zde byl ohodnocen červeným čtverečkem. A to je akční borec jako Brno! Sice je Hvězdná pěchota neskutečně jednoduchá, co se příběhu týče. Prosté dobytí planety ale dokáže zabavit na 129 naprosto dokonalým způsobem. Demagogie nad demagogii a nic jiného není. Prostě a jednoduše: Hvězdná pěchota je sci-fi, na které se pokud budu moct rád a znova podívám, pobavím parádními hláškami a neméně přikovám do křesla, tak jak to mám u těchto filmů rád. --- Rico, potřebuju desátníka. Dokud vás nezabijou nebo nenajdu lepšího. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Militantní akční sci-fi, vycházející ze známého válečného SF románu, a obsazené typy jako z Beverly Hills. Nejhorší je asi to, že jej spousta lidí bere jako kdovíjak zábavnou parodii. Jde zřejmě o přirozený obranný mechanismus, spuštěný šokem z odporného světa, který zde Verhoeven ukazuje. Parodie to ovšem není ani zdaleka. Jen poněkud zvrhlá vize možné budoucnosti, která mě ovšem jako celek irituje natolik, že si to beru osobně. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Meganářez s fakt hustou atmosférou ála "nakopeme jim ty jejich zkurvený řitě." Verhoeven prostě umí a opět si neodpustil svoje geniální nechutnosti a robocopovské televizní reklamy. Casper Van Dien se na tu roli fakt hodí a škoda, že po tomhle filmu už hraje jen ve sračkách. Denise Richards je fakt mrdna a tenhle film je prostě super. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 200 nejlepších sci-fi filmů - 200 Greatest Sci-Fi Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. "Chcete vědět víc?" Sci-fi film Hvězdná pěchota je natočen podle jednoho z nejznámějších děl Roberta A. Heinleina a to mým oblíbeným režisérem Paulem Verhoevenem. Nic pro slabší nátury, povinnost pro milovníky velkolepé sci-fi, hodně brutální akce a především černočerného humoru. Já to viděl už asi 6 x a pokaždé jsem se dobře bavil. "Chcete snad žít navždy?!" Trailer: http://www.csfd.cz/film/9302-hvezdna-pechota/videa/ ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Verhoeven je blázen a nechápu jak přesvědčil producenty aby mu dali peníze na film, který, pokud by jste jej brali smrtelně vážně. Je blbý až to bučí. Děravý příběh, béčkoví herci, spousta naivity. Starship Troopers ovšem nejsou vážně míněným thrillerem, nýbrž verhoevenovsky svéraznou parodií na vše možné. Parodií plnou brutality, skvělých triků a hlavně úžašně sugestivních scén. P.S.: Heinleinovu knihu mám moc rád, je to opravdu diametrálně odlišná od filmu a neměla by s ním být spojována, ale že se jí nechal Verhoeven inspirovat mi vůbec nevadí. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (72)

  • Když skupinka v poušti narazí na brouka a zneškodní ho, vojín Watkins (Seth Gilliam) ho ještě „dorazí“ tak, že je pak celý od jeho zelené krve. Dizzy (Dina Meyer) ho zastaví a pár kapek se ji také dostane na helmu a vestu. V dalším záběru už je ale zelená na téměř celé půli těla, včetně tváře. A naopak Watkins už není tak zelený, jako ještě před chvílí byl. (Guilemot)

Související novinky

10. ročník Future Gate sci-fi film festivalu

10. ročník Future Gate sci-fi film festivalu

13.09.2023

Největší středoevropský filmový festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje svůj jubilejní desátý ročník 26. září v pražském kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní… (více)

Režisér X-Menů míří na měsíc

Režisér X-Menů míří na měsíc

04.03.2015

Robert A. Heinlein byl jedním z nejslavnějších sci-fi autorů vůbec. Společně s Arthurem C. Clarkem a Isaacem Asimovem patřit do tzv. "Velké trojky science fiction", není tedy divu, že byly některé z… (více)

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

06.01.2014

Paul Verhoeven dal světu trojici výjimečných akčňáků – Total Recall, RoboCopa a Hvězdnou pěchotu -, které díky kombinaci satirického nadhledu a brutální akce těžko někdy upadnou v zapomnění. Bohužel… (více)

Ender i pěchota si brousí zuby na emzáky

Ender i pěchota si brousí zuby na emzáky

04.12.2011

Adaptace slavného sci-fi románu „Enderova hra“ je za rohem a zřejmě se dočkáme i nové verze Hvězdné pěchoty. O válčení s mimozemšťany tedy v kinech nebude nouze. Enderovu hru měl kdysi režírovat… (více)

Reklama

Reklama