Reklama

Reklama

Mistr loutkář

  • USA Puppet Master (více)

Obsahy(1)

Alex Whittaker a tři další okultisté vyšetřují rozruch kolem tajemství života, které objevil mistr loutkář - Andre Toulon. Brzy objeví Toulonovo tajemství smrti ukryté v pěti loutkách: každá z nich je jedinečně přizpůsobená k vraždění a mučení. "Tunelář" vyvrtává ostrou vrtačkou na své hlavě do lidí díry. "Pijavicovka" vylučuje vraždící pijavice, které vysají ze své oběti veškerou krev. "Špendlíková hlavička" zápasí se svými nepřáteli obrovskými rukami. "Čepelkář" má místo jedné ruky hák a místo druhé nůž ostrý jako břitva. A "Kašpárek", mozek celé pětice, plánuje vražedné akce. Dohromady tvoří armádu zkušených vrahů, geneticky naprogramovaných chránit smrtící tajemství, které skrývá MISTR LOUTKÁŘ. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (93)

cariada 

všechny recenze uživatele

Pět vraždících loutek a několik lidí co mají určité schopnosti ,a jeden starý hotel. No je to takový divný.Mrtvý se sám oživí. Ale loutky ho nakonec opět dostanou. No mnoho hororvého tam není ,ale koukat se na to nechá takové béčko. Ten konec je nedodělaný skončí to jakoby bez konce. Oživne vycpaný pes a je konec. ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Úvodní film Puppet Master, který dal zrod této sérii, má všechny klady i zápory, které startovací film pro rozjezd dalších několika pokračování má mít. Pětice vraždících loutek: Blade, Pinhead, Tuneller, Leech Woman a Jester. Blade má místo jedné ruky nůž a místo druhé hák, je to loutka která většinou zabíjí nejvíce. Pinhead má obrovské tělo, malou hlavu a velikou sílu poprat se s každým. Tuneller má na hlavě velký vrták, kterým vyvrtává do svých obětí díry, zvláště do nohou a do hlavy. Leech Woman vylučuje z úst pijavice, které z oběti vysávají krev. A poslední je Jester, ten je hlavou celého týmu, vymýšlí plány a pomáhá při zabíjení ostatním loutkám. Nejvíc jako loutka vypadala nejspíše Leech Woman, která měla na sobě plesové šaty a Jester měnící svůj obličej podle toho, jak se zrovna cítí. Snímek měl docela nudný rozjezd, ale vynahradil to střed filmu, kde už se začlo pořádně vraždit. Mistr loutkář určitě mnohé diváky zaujme místy neokoukaným zpracováním scén, kde jednotlivé postavy přichází o svůj život. Jak je tomu například ve výtahové pasáži či v obraze nedokonané poněkud zvrhlé soulože, respektive její přípravy a předehry. Pro mě jako dítě to bylo tenkrát skutečně něco nového vidět vraždit loutky a to už jsem nějaký ten horor předtím viděla. Ovšem tento nápad, mě zaujal už tenkrát, kdy jsem se k tomuto filmu dostala skrze zlevněnou pošetku z trafiky. Dnes už se na to dívám s jistou nostalgií, ale jako horor bych to rozhodně nenazývala. Spíše se u toho pobavit a brát to s nadsázkou. Co se týká dalších dílů, ty bych nebrala jednotně; některé se povedly, některé zase naopak vůbec. Ale pokud máte tyto vraždící loutky rádi, koukat se na to určitě dá. ()

Reklama

Hennesy 

všechny recenze uživatele

Chápem, že je to svojím spôsobom klasika žánru a ja mám B-čkové horory veľmi rád, ale nemôžem dať vyššie hodnotenie. Príbeh sa mi zdal taký nemastný - neslaný, postavy boli napísané veľmi plytko a boli celkovo dosť nesympatické, takže ich čakala nevyhnutná smrť. Už keď sme pri tom, tak bábky vraždili nudným spôsobom...buď niekomu dali po hlave, alebo niekoho podrezali. Bábky boli urobené celkom slušne (mne sa najviac páčila "špendlíková hlavička"), až na tú, ktorá grcala pijavice. Tak tá vyzerala, ako keby ju našli na cigánskom smetisku a vôbec mi nezapadala medz ostatné. Viem si predstaviť, že koncom 80-tych rokov to muselo sláviť úspech, ale dnes je to nuda s minimom napätia alebo podarenými, strašidelnými scénami. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Béčko jako fík. Loutky nejsou ani trochu děsivé (možná s výjimkou Pijavice, ta je aspoň nechutná), spíš směšné. Pohybují se trhaně a je docela nepředstavitelné, že by zabily člověka. Takže se u tohohle hororu nasmějete, ale noční můry vám zaručeně nezpůsobí. Navíc se jedná o takový.. řeklo by se WTFM, čili What The Fuck Movie. Celou dobu jsem si říkal "O co tam kurva jde?" Scéna s tanečním výstupem je úplně zbytečná, nemá ve filmu žádnou úlohu, podobně oživlý psík, sen o pijavicích, útok loutek na svého majitele.. Podivný, podivný, podivný film! ()

Mi Nü-Chai odpad!

všechny recenze uživatele

Jediné, co tu stojí za řeč, je hlavní hudební motiv a úvodní scéna v hotelu, která slibuje mnohé...žel v hrdlo lže. Raději bych se pokusila rozetnout gordický uzel plyšovým králíkem, než tohle čiré zoufalství vidět znovu. Ukázkový příklad filmu, který je tak špatný, že se mu člověk nemůže už ani smát. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (13)

  • Loutka Blade (Čepelkář) vyžadovala ovládání pěti loutkaři během svého pohybu. (JesterKruger)
  • Úvodní část filmu se odehrává v roce 1929, zbytek pak v současnosti v roce 1989. (noelcoward73)
  • Natočení filmu bylo inspirováno britským snímkem Dolls (1987). (Chatterer)

Reklama

Reklama