Reklama

Reklama

Rozsáhlá zalesněná území jsou ničena velkými požáry. Do zásahu je vyslán i tým zkušeného hasiče Alexeje, který má evakuovat celou jednu vesnici. Situace se ale komplikuje... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (25)

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Moderní ruské filmy jsou mé oblíbené guilty pleasure. V posledních letech natočily parádní akční scifi, horory, pohádkové fantasy apod. Bohužel po jejich válečné agresi mám nepříjemnou pachuť a myslel jsem, že už nic ruského neuvidím a minimálně to nebude vojenské... Tohle je 2 roky starý velkofilm o hasičích. Má to úroveň hrdinského patosu lvl. Armagedon a je tam i několik podobných scén řekl bych. Rozhodně se to nemůže rovnat s Kosinskiho Only the Brave, ale zábavné to popcornově je. A taky je to ultra kvalitní co se týká praktických efektů, ani náznakem jsem nikde neviděl digitál byť tam určo byl, oni fakt museli zapálit hektary lesa a nějakou vesnici.  Jestli vás fascinuje patos ruských gerojů, tak určitě doporučuju. Docela tam vládne neselhávající Konstantin Chabenskij 7/10 ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Vždy mi o něco méně vadil ruský patos, než ten americký. Ale nová doba přináší nové zážitky, maže rozdíly a přibližuje kultury. Nebýt ruských jmen, nepoznala bych, že tohle není americký film. Jen malý krůček chyběl k nechutnosti mistra patosu Spielberga. Vyhodíme kytaru, sundáme si boty a ponožky, zahodíme bundy a popláčeme dojetím. Ne, děkuji, tohle skutečně nechci. K tomu stupidní romantická linka, která byla předvídatelnější než včerejší zprávy. Ruce pryč od ruského mainstreamu. ()

Reklama

alchac 

všechny recenze uživatele

Действительно ужасный фильм! To takhle Aleks Potřebný, vulgo balšój Ohon, zkouknul Armageddon, letící šutr vyměnil za táborák v tajze, důkladně jej vyfutroval co největším množstvím pičoidních situací za účelem demonsrace (sic!) ruského gerojství odhalujících doposud neprobádané hlubiny senkruvího patosu, kteréžto jsou tlačené ad dementum až tak moc, že jednomu mně již cca v půlce stopáže obě obočí přešplhala až někam na temeno hlavy (pročež tento snímek hodnotím jako větší sci-fi (s důrazem na fi) než předlohu), Bena Pokrfejse nahradil ještě otravnějším nehereckým pamrdem (a už jen sám fakt, že něco takového je vůbec možné, je myslím si objektivním důkazem toho, že Rusko je vskutku zemí neomezených možností) a voalá, cisterna velkoruské metyl samOhoňky je na světě (detailní recept viz Čonkin). A nejděsivější na tom bylo, že když už jsem se po vpravdě strhujícím finále (neboť jsem během jeho sledování uvažoval, zda strhávat si kombinačkama nehty by bylo méně bolestivé než tento zážitek) zvedal dojít se vyzvracet, zjistil jsem, že áftrmač s nezbytným klavírem má ještě čtvrt hodiny. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Opět klasický ruská velkoprodukce. Katastrofický film, který má své momenty ale to jejich patetické zpracování budí spíše úsměv než napětí, nebo jakýkoliv soucit s hrdiny a jejich obětmi. Scéna z vrtulníkem asi měla být jedním z nejvypjatějších momentů, ale já se opravdu smál. Bez patosu a se sympatickými herci to mohlo být opravdu fajn. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

V zásadě nemám nic ani proti heroizaci ani proti geroizaci, ale jedno i druhé by se mělo zakládat na smysluplném ději a zodpovědném přístupu. Nebyl jsem tentokrát dalek dát jen dvě pecky, ale scéna s obětováním se pro děti mě přece jen poněkud nahnětla. Kurník Rusové, po technické stránce jste na jedné lajně s tím nejlepším ze zbytku světa, ale ty scénáře si občas nechte trochu uležet. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (6)

  • Věta: „Houstone Houstone, máme problém,“ odkazuje na film Apollo 13 (1995). (Duoscop)
  • Ve scéně, kdy hasič odváží autobusem rodící ženu s matkou, sedí při zběsilém průjezdu hořícím lesem obě paní vedle sebe (přes uličku), následně za sebou (v jedné řadě) a poté opět vedle sebe. (PMUL)

Reklama

Reklama