Reklama

Reklama

Osvoboďte Britney Spears

(TV film)
  • USA Framing Britney Spears (více)
USA, 2021, 74 min

Režie:

Samantha Stark

Kamera:

Emily Topper

Hudba:

John E. Low

Hrají:

Britney Spears (a.z.), Kevin Tancharoen, Daniel Ramos, Paris Hilton, Adele (a.z.), Anderson Cooper (a.z.), James Corden (a.z.), Simon Cowell (a.z.) (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Dokument, který připravil slavný deník The New York Times, mapuje kariéru popové ikony Britney Spears od jejích začátků v kostelním sboru a The Mickey Mouse Clubu až po soudní spory s otcem o opatrovnictví. Ukazuje Britney nejen jako neuvěřitelný talent a holku z malého amerického městečka, která se vydala za slávou, ale také jako idol mladých lidí, dříče, diskutovanou morální autoritu, matku nebo objekt nekonečného zájmu médií a paparazzi. Režisérka Samantha Starková poskládala mozaiku z výpovědí lidí, kteří se se zpěvačkou v určitých částech jejího života znali nejlépe, fanoušků bojujících o ukončení opatrovnictví, novinářů, bulvárních fotografů, právníků a dalších. Film obsahuje nejen záznamy z reportáží bulváru, televizních rozhovorů, které mnohdy dohnaly Britney až k pláči, ale také rodinné fotografie, videa či ukázky z koncertů. (TV Nova)

(více)

Recenze (36)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Tak NYT sa rozhodli robiť dokumenty. Dobrá správa je, že človek teraz nemusí vyše hodiny čítať longread a môže si to rovno pozrieť. Zlá správa je, že štandardné súčasné longready sú násobne lepšie napísané, než je toto nakrútené. Zo 74 minút sa dokument nezmyselne venuje polhodinu predstavovaniu divákom, kto je to Britney Spears (It's Britney, bitch!), aby sa až v poslednej polhodinke dostali k problému "conservatorship". Výsledok je tak technicky zručnejšia varianta na americké televízne dokumenty o celebritách. Showbiz pre mestských intelektuálov. Je to štýlovejšie ale stále pomerne povrchné. Čo ma ale vyslovene vytočilo je neprístojný priestor pre papparazzi fotografa, ktorý sa tam snaží štylizovať za dobráka, ktorý vlastne len robil, čo Britney chcela. No isteže.. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Od Britney Spears mám najradšej pesničku I'm Not a Girl, Not Yet a Woman :-) a myslím si a verím, že Britney by bola miliónkrát šťastnejšia, keby si žila život obyčajného dievčaťa z malého mesta a NIKDY sa nestala slávnou, žiaľ. Dokument v celku priemerný, prvá polovica ma bavila, druhá už nudila a hlavne som sa veľa nedozvedela. Dúfam, že PRAVDA raz vyjde najavo a Britney raz sama natočí dokument o tom, ako to celé bolo. Nedivím sa, že jej z toho neustáleho prenasledovania paparazzmi až trošku švihlo, veď jej nedali ani na minútku vydýchnuť, vkuse jej boli za pätami, veď to je na zbláznenie!!! Nechápem, ako to už dekádu zvláda taká Taylor Swift! Britney mi je ľúto a som na jej strane. Každý človek potrebuje SLOBODU, aby bol zdravo sebavedomý a šťastný!!! A je mi jej úprimne ľúto, že má obmedzený prístup k vlastným deťom!!! SLÁVA JEJ VZALA TO NAJCENNEJŠIE!!! Je to smutný dokument. 2,5* ()

Reklama

hhannie 

všechny recenze uživatele

Tak jo, nejdřív jsem tomuhle výtvoru dala tři hvězdičky, ale po pár dnech přemýšlení o tom, co jsem to vlastně viděla, snižuji na dvě hvězdy. Pohled na Britney hlavně z perspektivy jakýchsi aktivistů, kteří o jejím soukromí nevědí ani co by se za nehet vešlo, a novinářů, kteří do jisté míry mohou za to, jak to s ní dopadlo. Co si budeme, kdo z vás by byl nadšený a psychicky v pohodě, kdyby jste měli denodenně za zadkem paparazzi, kteří se předhánějí, kdo udělá víc skandálnější fotku, aby si do Britney mohli zase trochu kopnout a ještě za to dostat pěknou sumu peněz? Jediný, kdo k životě Britney mohl něco říkat, byla její chůva, které se ale ve finále dostalo žalostně málo místa. Je škoda, že se k celé situaci opatrovnictví nevyjádřili další její blízcí, například sestra či matka. Ale co jsem tak pochopila, mají o tom zakázáno mluvit jak oni, tak samotná Britney. Aneb právo v Americe. Podtrženo, sečteno - možná tak z 10 % jsem se já osobně dozvěděla něco nového, zbytek jsou jen takové výštěky do tmy, které si může každý přečíst třeba na redditu a nemusí si pouštět tenhle pseudodokument. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

První čtyřicet minut je životopis Britney. Rychlým tempem bez nějaké hloubky. Pak začíná téma opatrovnictví. Nějak jsem nepochopil proč bylo zavedeno. Má lékařka mi při našich filosofických diskusích jednou říkala to, čeho jsem si všimnul také. Většina lidí když je potká nějaké velké povýšení, zbohatnutí, získání moci apod. se od základu změní k horšímu do zcela jiné osobnosti. Na životě Britney je vidět, že život není žít jednoduché a ne každý to zvládne. Dokument je k vidění zde: https://dokumenty.tv/osvobodte-britney-spears-dokument/ ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání hodně propagovaného dokumentu. Jak je v americe zvykem, jde jen o konspiraci a žádné vyjádření z Britney rodiny, ani jejím otcem, ani matkou ani samotnou Britney. Filmaři mohli využít i jejich "kamrádek" a "přátel" ale ani to neudělali. Neuvidíte tedy ani vyjádření jejího bývalého manžela, bývalehé "zpívajícího" přítele a už vůbec ne bližší rodiny. Celé je to tak o tom co si myslí jakože hnutí freebritney ať už to znamená cokoliv. Bohužel jeden z nejhorších dokumentů co jsem viděl. ()

Zajímavosti (2)

  • Režisérka filmu odhalila, že Britneyn otec Jamieho a jeho tím sa snažili zastrašiť The New York Times právnikmi, aby zastavili uvedenie tohto dokumentu. (dwdb)

Reklama

Reklama