Reklama

Reklama

Alf

(seriál)
Komedie / Rodinný / Sci-Fi
USA, (1986–1990), 35 h 34 min (Minutáž: 18–24 min)

Hudba:

Alf Clausen

Hrají:

Max Wright, Andrea Elson, Anne Schedeen, Benji Gregory, Paul Dooley, Frances Bay, Mihaly 'Michu' Meszaros, Elisha Cook Jr., Glenn Withrow, Holly Fields (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(102)

Členové obyčejné rodiny se ocitnou v neobyčejné situaci, když v jejich garáži přistane mimozemská bytost a stane se jedním z nich. (HBO Max)

Recenze (410)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Roztomilý plyšový ufon, Alf, přistál do rodinného domku jedné tradiční americké rodiny. Ze vzájemné konfronatece těchto dvou odlišných druhů tvůrci vytěžili tolik humoru, že by jím mohli ještě pár let zásobovat ostatní seriály a filmy, kde zase dost chybí. Geniální seriál s ještě geniálnějším hlasem Oty Jiráka v hlavní roli... ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Seriál, který můžou pravidelně opakovat a nikdy nebude nudit a své fanoušky si určitě najde mezi všemi. Nezapomenutelné je Alfovo neustálé ničení nebohého Williho, který přichází nejen o vlasy a peníze, ale často i o rozum. A neméně skvělý je i český dabing Oty Jiráka a slovenský Stano Dančiaka jako Alfů. Mimochodem, ALF znamená Alien Life Form = Cizí forma života. - Máme celkem deset hlavních orgánů, osm z nich jsou žaludky. Dal bych si nějakou kočku. - Alfe, že jsi nesnědl Luckyho? - Neřeknu nic, dokud si nepromluvím se svým právním zástupcem. - Alfe! - Copak jsem ti někdy lhal, Kate? - Jasně, spoustykrát. - Myslel jsem dneska. (tohle je takový fiktivní rozhovor z hlášek ze seriálu). ()

Reklama

walkingdead 

všechny recenze uživatele

Povedený sitcom s hodně netradiční hlavní postavou, kterou výborně nadaboval Ota Jirák. Postupně bylo stále těžší vymýšlet další šílenosti, které mohou mimozemšťana napadnout a kvalita šla lehce dolů. Konec byl divný, asi se počítalo s další řadou, ale ta už nepřišla (místo ní po pár letech natočili průměrný film). ()

Melies 

všechny recenze uživatele

8 / 10 Na to, že z neho plyš padá na podlahu takmer v každej scéne, ide o až nadmieru podarený seriál s absolútne geniálnym dabingom Stana Dančiaka a niektorými scénkami, ktoré mi zostanú v pamäti vyšité zlatým písmom. Päť hviezdičiek nedávam len preto, lebo som si dal záväzok, že ich dám len filmom a seriálom, bez ktorých si svoj život neviem vôbec predstaviť, a pravdu povediac, život bez Alfa si predstaviť dokážem. Aj tak by ale v telke už konečne mohli dať reprízu, čert to ber!!! ()

bacon 

všechny recenze uživatele

Pri pozeraní tohoto seriálu ma chytá neskutočná nostalgia. Je tó návrat do pubertálnych čias. V podstate je to gýčový sitcom, ale v SK znení dal tomu maestro Stano Dančiak ten správny šmrnc. Od tohoto seriáliku nečkajme nič svetaborné, len príjemný oddych a zábavu. Pán Dančiak ďakujem za "spozeratelnenie" seriálu. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (89)

  • Poslední epizodu „Loučení“ sice uzavírá nápis „To Be Continued“, ale žádného dalšího dílu se diváci nedočkali. Tvůrci věděli, že vedení TV stanice NBC hodlá seriál ukončit a pokusili se vynutit si další pokračování. Až po šesti letech byl dotočen televizní film Alf versus U.S. Army (1996), který měl celou řadu završit. Mezi fanoušky však není oblíben, protože v něm chybí prakticky všechny původní lidské postavy. (Robbi)
  • Když Alf jmenuje trpaslíky, tak řekne Dulík, Bubík a Kulík. Naráží tím na seriál My z Kačerova (od r. 1987). (Duoscop)

Související novinky

Gangsterka Sexy bestie dostane prequel

Gangsterka Sexy bestie dostane prequel

20.08.2018

V době, kdy se už chystá i nový ALF, asi nikoho nepřekvapí, že Hollywoodu dávno přestalo být cokoliv svaté. Každopádně jednou za čas přijde i oznámení, které zase nezní tak špatně, a kupodivu vlastně… (více)

Reklama

Reklama