Reklama

Reklama

Alf

(seriál)
Komedie / Rodinný / Sci-Fi
USA, (1986–1990), 35 h 34 min (Minutáž: 18–24 min)

Hudba:

Alf Clausen

Hrají:

Max Wright, Andrea Elson, Anne Schedeen, Benji Gregory, Paul Dooley, Frances Bay, Mihaly 'Michu' Meszaros, Elisha Cook Jr., Glenn Withrow, Holly Fields (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(102)

Členové obyčejné rodiny se ocitnou v neobyčejné situaci, když v jejich garáži přistane mimozemská bytost a stane se jedním z nich. (HBO Max)

Recenze (410)

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

U ALFa jsem se vždycky dobře bavil. Kdo tohohle mimozemšťana nežral, tak je u mě úplná nula. Bohužel se i do tohoto sitcomu vloudilo pár moralit, ale naštěstí ne v takové míře jako třeba do Krok za krokem. A navíc, Alf v kuchyňském okénku trousící své poznámky všechny moralitky s úspěchem přebíjí. Škoda, že se naše televizní stanice nemají k repríze. "Há! Hahá! To byl vtip." (111.) ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

S Alfom to bývali pekné večery. U nás na Slovensku sa s ním spája osoba Stanislava Dančiaka, ktorý ho skvele daboval. Povestný humor tejto postavičky, apetít na mačky, dlhé volania cez telefón, dokonca aj domov sa pokúšal volať, :) to je nezabudnuteľné. Rodinka mi prišla dosť nesympatická a záver seriálu úplne zničil veľa pozitív, ktoré sa črtali. Táto vynaliezavá, sarkastická, chlpatá obluda s magnetom na problémy sa mi celkom páčila, no prostredie bolo slabé. Alf je kultová postavička, tak ako E.T. a mal niečo do seba. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V priebehu rokov 1986 až 1990 bol vyprodukovaný televízny rodinný komediálny sci-fj seriál "Alf". Boli natočené štyri série, ktoré dohromady obsahujú stodva epizód. Tento malý, nenažratý, pridrzlý, chlpatý mimozemšťan ma vedel vždy pobaviť. Jeho spolunažívanie s americkou rodinkou Tannerovcov mi spestrilo nejeden podvečer. Čo sa týka televíznych sitcomov, tak "Alf" zaručene patrí ku tomu lepšiemu. V slovenskej verzii titulnú postavu skvele nadaboval Stano Dančiak. **** ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Krásný seriál. Jako malý capart jsem neprošvihl snad žádný díl. K jedněm vánocům jsem si ho přál jako plyšáka a pak to byl můj nejoblíbenější plyšovej kámoš. Ty jeho fórky mě dostávaly dycky, ta jeho rodina samozřejmě už tak vtipná nebyla, ale umožňovala Alfovi vyniknout namaximum. Dabing Oty Jiráka se mi opravdu líbil (se Stano Dančiakem jsem neměl tu čest). No a úvodní melodie se mi nesmazatelně vryla do paměti. Bohužel tento seriál už nedávají. p.s. Nedávno jsem psal do ČT (22.2.2008), avšak bylo mi odpovězeno, že v současné době práva na vysílání nevlastní a ani neuvažují o jejich zakoupení :-(). ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické 3* jeden ze seriálů, který jsem měl v dětství velmi oblíbený a sledoval každý příběh tohoto chlupatého mimozemšťana na rakouské stanici ORF. Tehdy za komunismu to bylo něco nevídaného a byl jsem vždy zvědavý co zase provede své adoptované rodině, nebo si konečně pochutná na jejich kočce. Párkrát jsem to sledoval i po revoluci už v češtině a aspoň tomu i trochu rozuměl ;-). Určitě si zaslouží své místo mezi kultovními seriály a já si ho třeba užiju znovu až v důchodu z lenošky jak se budu postupně vracet do dětství ;-) Momentálně zůstanu u kompromisní průměrné známky.. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Galerie (72)

Zajímavosti (89)

  • V epizodě je několikrát zmíněn film Psycho (1960). (SONY_)
  • Alf v prvních dílech popíjí pivo. Seriál ale zabodoval hlavně u dětí a další díly se musely obejít bez alkoholu. (ČSFD)

Související novinky

Gangsterka Sexy bestie dostane prequel

Gangsterka Sexy bestie dostane prequel

20.08.2018

V době, kdy se už chystá i nový ALF, asi nikoho nepřekvapí, že Hollywoodu dávno přestalo být cokoliv svaté. Každopádně jednou za čas přijde i oznámení, které zase nezní tak špatně, a kupodivu vlastně… (více)

Reklama

Reklama