Reklama

Reklama

Alf

(seriál)
Komedie / Rodinný / Sci-Fi
USA, (1986–1990), 35 h 34 min (Minutáž: 18–24 min)

Hudba:

Alf Clausen

Hrají:

Max Wright, Andrea Elson, Anne Schedeen, Benji Gregory, Paul Dooley, Frances Bay, Mihaly 'Michu' Meszaros, Elisha Cook Jr., Glenn Withrow, Holly Fields (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(102)

Členové obyčejné rodiny se ocitnou v neobyčejné situaci, když v jejich garáži přistane mimozemská bytost a stane se jedním z nich. (HBO Max)

Recenze (410)

pepa3rd 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem se vrátil nějakých patnáct let zpět a pár (desítek) večerů strávil znovu u tohohle vynikajícího sitcomu. No a výsledek? Nebudete mi to věřit, ale ačkoliv jsem si pamatoval, že se jedná o skvělý komediální seriál, tak moje očekávání opět překonal. Dokonce tak, že jsem se musel podívat na své hodnocení a ty čtyři hvězdy, které jsem mu po paměti při hodnocení přiřknul musím zvýšit na plnohodnotných pět. V průměru si zaslouží jednotlivé díly nejmíň 90 %. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Od dětství totální maximální fanda! Alf je prostě nejlepší! Proč teda nedávám 5*? Protože rodinka, ke které přistál mi přijde trochu... jak to říct... hodně divná. Víc divná než sympatická. Ale tahle chlupatá potvora to dosti silně vyvažuje! Stačí jen pohnout tím jeho rypákem nebo v podání Oty Jiráka jen zachrčet! 90% ()

Reklama

jakeer 

všechny recenze uživatele

Update 01/2022: V 90. rokoch sme na Markíze v každý všedný deň o 19:30 pozerali všakovaké americké sitcomy a ja som si Alfa pamätal ako ten najdetinskejší. Teraz, na prelome rokov 2021/22 som si ho neplánovane pozrel znovu celý a aj terajšou optikou musím povedať, že patril k tým najdospelejším komédiám, ktoré v tom čase vznikli. Dokonca by som povedal, že zostarol s väčšou cťou, ako o generáciu mladší Krok za krokom. Na konci osemdesiatych rokoch, keď ešte ľudia pozerávali televíziu, tvorcovia určie verili na to, že sitcom pre komerčný úspech musí k obrazovkám pritiahnuť celú rodinu. A Alf sa stal etalónom rodinných sitcomov. Epizódy boli na jedno kopyto - kontrast medzi nudnou americkou rodinkou a výstredným mimozemšťanom. A fungovalo to. Hoci Tannerovci boli učebnicoví slušňáci (a teda si boli podobní), Alf mal s každým rodinným príslušníkom jedinečnú chémiu. Aj klišoidné témy rodinných sitcomov ako napr. predmanželský sex adolescentov tu boli poňaté veľmi dospelo. Mne sa narozdiel od ostatných páčili všetký štyri série - až na druhú polovicu tej poslednej, vďaka čomu aj rozpačité a náhle ukonečenie celého seriálu prijímate bez sĺz. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

ALF – druh Atypické Lidské Formy....... /// Je chlupatej, těžkej a žvaní. Spadl z planety Melmec (která vybouchla při jaderný katastrofě), jmenuje se Gordon Shumway, je mu 220 let a jestli se Otovi Jirákovi něco povedlo, tak je to tenhle mimozemšťan! (Soráč Oto!) Seriál si dlouho drží solidní laťku, hlavně v díky perlám, který ALF vypouští z ....asi pusy. Pro Tannerovi je něco mezi mutantem a synem, ale bohužel má problémy s dodržování pravidel (všech!). Protože mu připadaj vtipný třeba rozsypaný připínáčky na podlaze, ryba v sušičce, stříkací kytka, umělý zvratky.... jejich domácnost je nabitá akcí a seriál plnej humoru, kterej ocení nejen děti. No a to nejdůležitější – STRAŠNĚ RÁD JÍ (má to spolu se zálibou pro TV po matce, po otci všechno rozbíjí...). Nejradši má všechno obložený vším, no a speciální zálibu má v kočkách. Tak vám nevím. Asi mě tenhle týpek, kterej jednomu z Vetřelců dluží prachy, nepozorovaně plivl do polívky (protože tak se na Melmecu vytváří pevný pouto). Už hodně let mám připravený žvejky s příchutí ,,Mourek a Perská“ a jsem kdykoliv ochotnej sledovat tenhle rodinnej seriál v hrůzostrašný kvalitě. Ti co mě znají ví, že je to veliká oběť! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chystám se založit firmu na ,,Distribuci hlenů“. 2.) Chystám se odhalit tajemství, že u Pluta jsou další dvě planety – Elvin a Dave (na Elvina zvlášť bacha, je tam hrozná zatáčka...). 3.) Všem tvrdím, že se Sněhurkou bydlí sedm smrtelnejch hříchů. /// PŘÍBĚH **** HUMOR *** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

vander19 

všechny recenze uživatele

Alf bol jeden z prvých amerických seriálov vysielaných v našich končinách. Každý deň o pol ôsmej večer som sledoval tento seriál. Kúsok na zlepšenie nálady pred ďalším školským dňoch. Veľká chyba TV Markízy, že namiesto seriálov o pol ôsmej dáva radšej správy. Na Alfovy som sa tak dokázal smiať, že občas som padol aj zo stoličky. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (89)

Související novinky

Gangsterka Sexy bestie dostane prequel

Gangsterka Sexy bestie dostane prequel

20.08.2018

V době, kdy se už chystá i nový ALF, asi nikoho nepřekvapí, že Hollywoodu dávno přestalo být cokoliv svaté. Každopádně jednou za čas přijde i oznámení, které zase nezní tak špatně, a kupodivu vlastně… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno