Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sedm smrtících zabijáků a jejich souboj o milionovou odměnu. Skvělá hvězdná sestava - Ben Affleck, Andy Garcia, Ray Liotta, Jeremy Piven, Ryan Reynolds, Alicia Keys a Common - dělá z filmu Sejmi eso ten nejžhavější akční hit roku. Film natočil Joe Carnahan - uznávaný režisér filmu Narkotika. Když mafiánský boss vypíše odměnu milion dolarů na pochybného lasvegaského varietního umělce Buddyho ‚Eso‘ Israele, který začal donášet FBI, raději pro něj federálové připraví luxusní úkryt. A tak zatímco si Buddy krátí čas v náruči žen, alkoholu a drog, brousí si na něj zuby pestrá směs odporných mafiánů, zuřivých zabijáků a bezcitných nájemných vrahů. Ti využijí cokoliv včetně motorové pily, granátů, brokovnic a nožů, jen aby Buddyho zlikvidovali a získali pro sebe lákavý milion dolarů. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (409)

genetique 

všechny recenze uživatele

Ak v budúcnosti stavím na dobrú kriminálku a akčným podmazom, ktorá sa nebojí experimentovať a navyše počas deja použije aj niekoľko úctyhodne skomolených zvratov, určite to bude tá Carnahanova. A to Joe teda vôbec nestavil na istotu a určite šiel počas nakrúcania aj proti vlastnému scenáru, pretože tu neplatia žiadne pravidlá. Nenechajte sa zmiasť prvou polhodinkou. Pár minút, počas ktorých sa vám predstavujú jednotliví účasníci tejto coolovej show možno začne nudiť, ale práve to vám vynahradí ten zvyšok. Takmer štyridsať minút trvajúca akcia v hoteli, správne našliapnutá a hlavne zostrihaná. Skoro som ani nevydýchol. Je mi jasné, že nie každému sa to dostane pod kožu, občas aj mňa zarazila zbytočná prekombinovanosť a množstvo postáv, pretože som sa bál, že takáto zmeska sa zvládnuť nedá. A mýlil som sa. A to som rád. A čudujem sa, že popri všetkej tejto frajerine dostalo prietor aj pár hercov, ktorí stihli zo seba aj niečo dostať. 80%. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Efektivně natočená taškařice desítek postav, do kterých se zamilujete a v druhém okamžiku sledujete jejich mrtvá těla a nevěříte tomu, co se během posledních pár vteřin stihlo ve filmu odehrát. Látka, která je tak jednoduchá, ale tak efektivně natočená by dle mého názoru byla zajímavá např. v televizním seriálu, kde by se v cca 10 dílech představovali samostatně všichni aktéři závěrečného klání a v posledním díle se pěkně pomleli. Bohužel tomu tak není, a přes všechny ne/sympatie k postavám a jejich chování lze pouze sledovat přehlídku triků a střeleckých polobohů, kteří by si mohli zahrát na "uhýbanou" s Neem. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Plno lidí tu bylo namlsáno trailerem a nakonec relativně zklamáno. Já jsem trailer neviděl a ne že by mi to nevadilo, u filmu jsem se totiž stejnak nudil. Kdyby si to nehrálo na tak drsnou kriminálku, možná, že by akční hrátky s kamerou během filmu stály za tu pozornost. Takhle je z toho tak akorát stroj na mrtvoly a že se jich zde objeví dost. Herecké výkony jsou vcelku slušné, ze všeho nejvíc hlavně Ray Liotta. Scénář je takový nenápadně hektický a i když ke konci celý film nabírá na obrátkách, nezachrání mi první dojem, že jsem se ze začátku vcelku nudil. Ale ten konec za tu pozornost rozhodně stojí, respektive je to to nejlepší co se na tom filmu mohlo objevit. --- Tady v tom výtahu sedí dva chlapy, rozstřílený na hadry. Já teda nevim, kdo to je, ale je to docela masíčko. - A co tam dělají? - Umírají ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Keby Buddyho odpravili už niekde behom prvej hodiny, možno by som si tú videoklipovú seancu aj náležite užil. Lenže celok je nemastný-neslaný, nemá hlavu ani pätu a až na pár momentov ani humor, ani skutočne vydarenú akciu. Film najviac utrpel prehršelom osobností, ktoré sa doň Carnahan pokúša nasilu napchať, a scenárom, ktorý keď sa rozdávala múdrosť, stál v rade posledný a už sa mu neušlo. Pokiaľ nie ste na takéto uletené zlepence zvyknutý, ruky preč. Po druhom zhliadnutí ostávam na ustálených 40% ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Joe Carnahan je magor. Můžete s tím polemizovat, můžete proti tomu protestovat, ale to je asi tak všechno co s tím můžete dělat. Nejdřív si natočí slušnou kriminálku, pak jednu výbornou reklamu a rovnou se vrhne na akční krimi-šílenost s obsazením o kterém se většině režisérů ani nezdá. Bohužel se ale asi nemohl rozhodnout jestli chce natočit hodně zběsilou komedii a nebo naopak vážné krimi s twistoidní pointou a tak jednoduše natočil obojí, takže jsou ve filmu chvilkové záchvaty naprostého šílenství prokládané scénami za které by se nemusel stydět ani Brian de Palma nebo Scorsese. No, myslím že nikoho moc nepřekvapí když řeknu že tenhle kočkopes vůbec nefunguje a po asi hodině pokusů film nějak uchopit a přijít na to co se mi jím autor snaží sdělit jsem to prostě vzdal a začal se bohapustě nudit. A v tom jsem pak vesele pokračoval až do příšerně natahovaného závěru. Slabých 7/10. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (10)

  • I když se Alicia Keys neobjevuje na soundtracku k filmu, v budoucnosti by chtěla být herečkou a zároveň zpěvačkou písní ke svým filmům, jako to dělá její velký vzor Barbra Streisand. (imro)
  • Pro režiséra Joe Carnahana byl film Sejmi eso třetí spoluprácí s Rayem Liottem, který se objevil už v jeho snímku Narkotika (2002) a bez uvedení v titulcích si zahrál i v krátkém filmu The Hire: Ticker (2002). Liotta ve všech třech filmech ztvárnil postavy na straně zákona. (imro)

Související novinky

Jackie Chan vs. drogový kartel

Jackie Chan vs. drogový kartel

06.12.2016

Pokud jste viděli Sejmi eso, A-Team nebo Mezi vlky, dobře víte, že se Joe Carnahan vyžívá v dobré akci. Jeho filmy vždycky mají říz a většinou jsou napůl šílené, určitě vás tedy potěší, že by… (více)

Reklama

Reklama