Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pokud se hrdinům komedie Láska hory přenáší může něco pokazit, zaručeně se to pokazí. Všichni zažijí jeden opravdu šílený den v horském hotelu vyprávěný třikrát a vždy jinýma očima. Nevěstě Alex se její velký den hroutí přímo před očima. Po pánské jízdě předešlé noci je totiž nezvěstný ženich a stát před oltářem sama je trochu trapné. Alex nesedí v koutě a rozhodne se ženicha najít. Někde přeci být musí! Svůj pohled nabídne i její neurotická matka, přespříliš aktivní otčím, jenž odhaluje zločin, který se nestal, a také její biologický. Ten dělá, jakože nic, přestože právě on viděl nezvěstného ženicha jako poslední. Chaos v horském hotelu, kde se svatba měla odehrát, využívá instruktor lyžování a neodolatelný svůdník Petr. S pomocí své kamarádky Kláry se pouští do dobrodružné přípravy rande pro nejkrásnější ženu v hotelu. Jak říká slavný Murphyho zákon: Usmějte se, zítřek bude horší. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (108)

Razzor_82 odpad!

všechny recenze uživatele

"Já moc neumím házet!" Ale já umím skvěle házet tyhle sračky do odpadu! Jakub Machala dokázal, že i blbost hory přenáší. Hloupý scénář, kdy jeden nudný příběh vidíme ze čtyř úhlů pohledu různých postav. Strnulé herecké vystoupení ČS neherců. Doporučuji se téhle parádě obloukem vyhnout. 0/10 ()

JosefTomas 

všechny recenze uživatele

Snahu se odlišit chválím, že je zpočátku kulometné tempo, dialogy rychle sviští a herci si to užívají, za to přímo tleskám a že kamera, střih i režie jsou na československé poměry sakra vydařené, to vydá na další plus. Jenže... Trojité rozdělení, kdy se děj odehrává najednou, se nedaří správně zužitkovat, foreshadowing skrze příběhy je pouze minimální a pro děj nijak důležitý a veškerá úvodní dvacetiminutovka, ač je výborně pojatá, nemá s těmi dvěma dalšími krom Lambory nic společného, tudíž se v rámci celku jeví jako zbytečná. V druhém aktu se bohužel ztrácí tempo a nebýt záchranného třetího příběhu, výsledek by byl o pár tříd ještě horší. Láska hory přenáší je tak spíš feel good film, než crazy funny komedií, protože počet dobře mířených vtipů je minimální, ale ten výsledek je pořád dostatečně ucházející, že si svou šanci zaslouží. ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Ja verím tomu, že keby v tom neboli slovenské peňáze, natočilo by sa to pekne u bratov a tam by to aj zapadlo prachom. Tak to prachom zapadne hneď v dvoch krajinách. Začnem najskôr pozitívami. Veľmi slušná kamera, skvelý strih a nelineárny štýl prerozprávania deja. Taktiež poďakovanie, že si niekto všimol Germánku a dal jej priestor. Na záver pochvala jednému zo scenáristov, ktorý napísal skvelú postavu, ktorú hral Kassai. A teraz sa pozrime, čo tam nefungovalo. Ani jeden úderný, zapamätania hodný vtip/gag/scénka. Viac technických chýb, hlavne v prvej polke. Občasné nezmyselné konanie postáv (svadba, plný hotel a čávo, čo to "riadi" tak v sklade kontroluje neónky, Noelov skok z balkóna...), miestami rušivá fujara. Dejovo je to snaha o romanticko-komediálnu krimi, aj keď som si nie úplne istý, či bol význam aspoň jedného slova naplnený. Zachraňuje to len ten rozprávačský štýl a do asi dvoch tretín filmu aj veľmi šikovne neprezradenie, čo je so ženíchom. Je však vidieť, že scenáristi poznajú publikum. Vedeli, kedy akú nadávku použiť, aby sa divák zasmial, vedeli, akú to má mať minutáž, vedeli, kedy to ustrihnúť, aby to nespadlo do ešte väčšej trápnosti. Proste, snímok určený pre tento trh. Hlavne, že sa diváci smejú, aj keď by nemuseli. To je ale ich chyba, nie tvorcov. Je to taký Šťastný Nový rok z Wishu, s menším rozpočtom, Bčkovým obsadením, ale so snahou priniesť niečo nové. Snáď si to natáčanie v tej zime herci užili. Objektívne slabá dvojka, ale mierne nadhodnotím za snahu a za to, že aj keď to bola prvotina, nemal som akútny pocit dávenia, takže 3 z 5 ( ČSFD predpremiéra za účasti režiséra, Cinemax Bory ) ()

Dr_Virus12 

všechny recenze uživatele

Zajímavý, český pokus o Wes Anderson produkci. Je to vcelku vykrádačka jeho celého stylu až na to, že dialogy stojí úplně za hovno. Takže to srovnání v konečném výsledku je spíše smutné, než úctihodné. Zvlášť, když by se to dalo udělat o tolik lépe. 90 minut filmu ve kterém se nestane skoro nic, jelikož se jede vícero linek postav naráz a všechny mají sice začátek a konec ale jsou strašně plané. Škoda, dále čekám na kvalitní český film :)) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Není to tak prvoplánové (v českém rybníčku), nabízí to množství postaviček (a některé jsou dokonce fajn), kdy tři z nich nám postupně převypráví události jednoho svatebního dne v jednom horském hotelu. Každá z postav to vezme po svém, každá klade důraz na jiné detaily. Působí to svěže, neokoukaně a dynamicky, přesto si tvůrci neodpustí řadu fádních, hloupých a nelogických momentů. Takže jestli dám dvě nebo tři hvězdy je asi jedno. Anička Fialová tradičně velmi dobrá. Nicméně množství humoru se rovná množství osobního kouzla mistra Lambory. Tak si to spočítejte. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (4)

  • Film se natáčel v březnu roku 2021 v hotelu Hubert ve slovenských Vysokých Tatrách (okres Poprad). (Krocka)
  • Pro Marka Lamboru a Annu Fialovou byl tento film vůbec prvním společným natáčením od doby, kdy oba studovali stejný ročník na pražské Konzervatoři. Maturovali v roce 2015. (Krocka)
  • Patrik (Csongor Kassai) zde v jedné scéně prohlásí, že je jako čert. Naráží tím na jednu ze svých nejslavnějších rolí, a to roli Lucifera v pohádce Čert ví proč (2003). (PetraRuze)

Reklama

Reklama