Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kapitán Fait vláká do pečlivě připravené léčky vraždícího lichváře a majitele herny, který si je jistý svou beztrestností... Na některé zločince je spravedlnost krátká – stačí mít dostatek peněz a podplatit šéfa policie závislého na výherních automatech. Úkol, který stojí před kapitánem Faitem (M. Myšička), přesahuje rámec schválených policejních postupů. Fait i jeho kolega Dobeš (R. Nebřenský) vědí, kdo je vrah, a tuší, jaká je struktura celého mafiánského gangu, který vede majitel casina Válek (M. Ruppert). Jenže úplatný Faitův nadřízený neustále maří vyšetřování. Fait se rozhodne jednat na vlastní pěst, zapojí do pátrání svého nejtalentovanějšího studenta Alexe (V. Navrátil) a začne svoji soukromou válku s policejní byrokracií i sebevědomou televizní reportérkou Markétou (E. Křenková). Když i Markéta pochopí, že pravda je na Faitově straně, vznikne neformální skupina Božích mlýnů: mstitelů, kteří trestají zločince navzdory systému. (Česká televize)

(více)

Recenze (90)

Lucik21 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mi vůbec nesedlo. Jako detektivka nic moc, jako komedie to také není žádná sláva. Námět je zajímavý, ale zpracování mohlo být mnohem lepší. Kombinace detektivky/komedie prostě nefunguje, protože ani jedno seriál nenaplňuje. Je to divný mix. Jediné, co se mi líbí, je písnička u titulků. Herecké výkony také nezaujaly. ()

Beat83 odpad!

všechny recenze uživatele

Nemastné, neslané. Asi byl záměr natočit nový styl rádoby vtipných a chytrých detektivek, ale nějak v tom ruplo, křachlo. Není to ani dobré krimi, ani chytré, ani vtipné. Vlezlá hudba řve jak na pouti a dialogy jsou špatně slyšet. Jinak mi lezl na nervy Vincent Navrátil, jehož "herectví" spočívá ve výrazu ublížené čivavy a artikulovat asi taky zapomněl. Nejlepší herecký výkon dal Myšička, ale s tímto scénářem prd platný. Uvidíme, co přinesou další díly. ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ale tohle je pro mne velké překvapení! Krimi v kombinaci s humorem, který funguje na jedničku! Finále bylo sice trochu zbrklé a uspěchané, ale pro mě téměř Tarantinovské. Dynamické tempo, rytmická hudba a moderní look. Obsazení výborné, Myšička je sarkastik jak má být. Po delší době mě Jan Hřebejk přesvědčil, že stále patří mezi naše top filmaře, alespoň v to tedy doufám, na další díly jsem velmi zvědav. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Dle upoutávky to vypadalo na neotřele zajímavou, humorem našlápnutou, komedii. Zklamání se dostavilo, když se ukázalo, že většinu těch nejvtipnějších scén vystříleli již v upoutávce a tolik slibované zábavy tu nebylo. Po dvaceti minutách dokonce mí spoludiváci opustili obývák, že je to nebaví. Řešení případu trochu překombinované a závěrečné "boží mlýny" příliš snadno a naivně rychle vyřešené. Herci jsou charizmatičtí, tak jsem zvědav na další díly. Nyní slabý průměr, 2,5* 50% ()

jarod13 

všechny recenze uživatele

Přemýšlel jsem, zda dát tři, nebo čtyři hvězdy, ale nakonec jsem dal čtyři. Seriál je na českou televizní tvorbu opravdu hezký zajímavý a snad se ještě rozjedě. Martina Myšičku mám rád a jeho pojetí rolí je vyjímečné. Osobně jsem čekal více humoru jako třeba v seriálu pod hlavou, ale na druhous tranui jsem se nenudil. Myslím, si, že další díly, nám otevřou k seriálu dveře. No uvidíme. Pár klíše tam samozřejmě je, ale kde není. Občas jsem měl pocit, že se autoři insirovali u "Mazaného Filipa". Za mě jsem byl spokojen. Trochu něco jiného, než jsem čekal, ale jsem spokojen. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (10)

  • Natáčelo se v Praze a okolí, např. v Černošicích, Jesenici u Prahy či v parku zámku Štiřín. (rakovnik)
  • Strangulační rýha oběšeného vypadá jinak, když je za krk vytažen anebo když skočí. I způsob smrti je jiný, při pomalém vytažení dojde k udušení, zatímco při skoku dochází ke zlomení vazu, i začínající patolog by to musel objevit. (sator)

Reklama

Reklama