Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kapitán Fait vláká do pečlivě připravené léčky vraždícího lichváře a majitele herny, který si je jistý svou beztrestností... Na některé zločince je spravedlnost krátká – stačí mít dostatek peněz a podplatit šéfa policie závislého na výherních automatech. Úkol, který stojí před kapitánem Faitem (M. Myšička), přesahuje rámec schválených policejních postupů. Fait i jeho kolega Dobeš (R. Nebřenský) vědí, kdo je vrah, a tuší, jaká je struktura celého mafiánského gangu, který vede majitel casina Válek (M. Ruppert). Jenže úplatný Faitův nadřízený neustále maří vyšetřování. Fait se rozhodne jednat na vlastní pěst, zapojí do pátrání svého nejtalentovanějšího studenta Alexe (V. Navrátil) a začne svoji soukromou válku s policejní byrokracií i sebevědomou televizní reportérkou Markétou (E. Křenková). Když i Markéta pochopí, že pravda je na Faitově straně, vznikne neformální skupina Božích mlýnů: mstitelů, kteří trestají zločince navzdory systému. (Česká televize)

(více)

Recenze (90)

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ale tohle je pro mne velké překvapení! Krimi v kombinaci s humorem, který funguje na jedničku! Finále bylo sice trochu zbrklé a uspěchané, ale pro mě téměř Tarantinovské. Dynamické tempo, rytmická hudba a moderní look. Obsazení výborné, Myšička je sarkastik jak má být. Po delší době mě Jan Hřebejk přesvědčil, že stále patří mezi naše top filmaře, alespoň v to tedy doufám, na další díly jsem velmi zvědav. ()

Anianna 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak mám za sebou první díl a rozhodně se nechci unáhlit v hodnocení, jestli jde o seriál povedený nebo ne. Určitě mě ale bavila ta nadsázka, ty překvapující zvraty a geniální kombinační dovednosti hlavního hrdiny. Myslím, že ta postava měla vyznít právě takhle. Trochu teatrálně konspirační jako třeba Colombo, ale s parťákem, takže umocněna o rozměr odvážného mládí. Nevidím v tom detektivku, ale komedii. A Myšičkovi ta role sedí. On sám jako absolvent dvou odlišných vysokých škol má potenciál dobře zahrát právě role, kde se logika a kreativita potkávají. Hudba podtrhuje atmosféru filmu. ()

Reklama

Beat83 odpad!

všechny recenze uživatele

Nemastné, neslané. Asi byl záměr natočit nový styl rádoby vtipných a chytrých detektivek, ale nějak v tom ruplo, křachlo. Není to ani dobré krimi, ani chytré, ani vtipné. Vlezlá hudba řve jak na pouti a dialogy jsou špatně slyšet. Jinak mi lezl na nervy Vincent Navrátil, jehož "herectví" spočívá ve výrazu ublížené čivavy a artikulovat asi taky zapomněl. Nejlepší herecký výkon dal Myšička, ale s tímto scénářem prd platný. Uvidíme, co přinesou další díly. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

No, alespoň jsme si u TV s manželkou pěkně zdřímli. Ti, kteří si u TV nikdy nezdřímli asi nevěří, že po takové hodince dřímání (přesněji cca po 38 minutách, totiž těch prvních 20 minut jsem se opravdu snažil) můžete být opět 100% nabití. Není to o hercích a herkách. Ale o nevtipném scénáři. Ani komedie, ani krimi. Takový kočkopes. Přečtěte si https://www.novinky.cz/kultura/filmy-serialy/clanek/recenze-nevtipna-komedie-a-nedetektivni-detektivka-z-ct-40356843#dop_ab_variant=1&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=m0sj8Ie16AX-202104131206&dop_id=40356843&source=hp&seq_no=6&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz. Aby bylo jasno, tak docela naprosto se Stanislavem Dvořákem z Novinek nesouhlasím. Měla to být přece původně komedie, takže soudit scénářové jednání kaskadérky skákající pod auto a scénářové vyšetřování případu po dvouvteřinovém příjezdu Policie a poté porovnávat filmový scénář s pravděpodobnou skutečností je ze strany pana Dvořáka hodně neprofesionální. Film je přece jen fikce, nikoliv skutečnost. V tomto případě zcela jistě. Inu, i na Novinky.cz se dočtete filmových recenzí hodných ...náctiletých. ()

PTomA 

všechny recenze uživatele

Velký špatný. Největší břídil už od začátku je scénarista Janek Kroupa, který napsal trapnou kriminálku, která nefunguje ani jako kriminálka ani jako komedie. Celý příběh je naprosto stupidní, kdejakého trypofobika by tenhle seriál usmrtil s kadencí debilních scén a logických děr. Samozřejmě pan Kroupa nezapomněl na nejklasičtější klišé, to je ale samozřejmostí v českých televizních kriminálkách. Zvrat, který utváří tuto hodinovou špínu, je samozřejmě ZASE DEBILNÍ. Kapitán Fait se směje holičce za to, že považuje hereckou školu za vysokou. V další scéně mu to paní holička nandá svým nadaným herectvím a paní redaktorka je hrozně spokojená, co to odhalila. Ale to, že to nedává absolutní smysl, to asi nikoho v době produkce nenapadlo. :) ______ Jinak, Eliška Křenková je prkenná jako kůl v plotě. Chudák Martin Myšička, který je charismatický, ale nemá absolutně, co hrát. Bolí to. Fakt. 2/10 ()

Galerie (19)

Zajímavosti (10)

  • Fait (Martin Myšička) ukazuje kadeřnici doklad policisty a ona říká: „To jste vy?“ Fait odpovídá: „To není tak stará fotka.“ Jenže na záběru není žádný doklad totožnosti, jen policejní odznak. (sator)
  • Reportérka, která chodí s kameramanem po budově Generální inspekce a točí si, co je napadne, a nakonec se dostanou k mřížím vazební věznice a dělají rozhovor se zadrženým Faitem (Martin Myšička), tak celá scéna je opravdu za hranou představitelného či možného. Ve skutečnosti by toto nebylo možné. (sator)
  • Natáčelo se v Praze a okolí, např. v Černošicích, Jesenici u Prahy či v parku zámku Štiřín. (rakovnik)

Reklama

Reklama