foto

Usher Raymond

  • nar. 14.10.1978 (37 let)
    Chattanooga, Tennessee, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Usher vo svojich hudobných začiatkoch prešiel mnohými speváckymi súťažami. Odštartoval svoju kariéru pod producentskými krídlami Antonia Reida. Svoj debutový album nahral ako štrnásťročný, teda v roku 1994. Vyšiel pod názvom Usher. O tri roky neskôr sa na hudobných pultoch objavil druhý album My Way, na tomto albume sa Usher predstavil nielen ako R´n´B spevák, ale aj ako textár.

Usher odštartoval svoju hereckú kariéru seriálom Bohatí a pekní (1987). Jeho prvým celovečerným filmom bol snímok Fakulta (1998), kde sa stretol s hviezdami ako Josh Hartnett, Elijah Wood, Salma Hayek, či s režisérom Roberom Rodriguezom. Svoju prvú veľkú rolu si zahral vo filme Zákony džungle (1999). V roku 2004 si zahral v oscarovom filme Ray.

Zlomovým okamihom preňho bolo vydanie albumu Confession, z ktorého pochádza Usherov najväčší celosvetový hit Yeah!. Zatiaľ posledný Usherov album vyšiel v roku 2008 a nesie názov Here I Stand. Producentsky sa na ňom podieľali Timbaland, T-Pain, Rich Harrison či Mario Winans.

Cracker

Herecká filmografie

2017 Who Shot the Sheriff ?
2016 Hands of Stone
Popstar: Never Stop Never Stopping
2014 A zase ti Mupeti!
2013 Scary Movie 5
2010 Vrahouni
2005 Rhythm City Volume One: Caught Up
V jednom kole
2004 Ray
2003 Duets (TV seriál)
2001 Texas Rangers
2000 Geppetto (TV film)
Road Home, The (TV seriál)
1999 Taková normální holka
Zákony džungle
1998 Fakulta
1996 Moesha (TV seriál)
1987 Báječní a bohatí (TV seriál)

Dokumentární

2016 Ahoj světe! (TV seriál)
2014 Last of the Showmen
2013 Justin Bieber's Believe
2012 Michael Jackson: Bad 25
2011 Justin Bieber: Never Say Never
2010 Když mně bylo 17 (TV seriál)
VH1 News Presents: Plastic Surgery Obsession (TV film)
2009 Barack Obama: Koncert 2009 (koncert)
Kids' Inaugural: We Are the Future (koncert)
Michael Jackson: Pohřeb (koncert)
2004 Genius - Pocta Ray Charlesovi (TV film)
I Love the '90s (TV seriál)
Retrosexual: The 80's (TV seriál)
2003 Michael Jackson - pohled do soukromí (TV film)
The Disco Ball (koncert)
2002 Dear Santa (TV film)
Usher: Evolution 8701: Live in Concert (koncert)
2001 Michael Jackson Live (koncert)
Party in the Park 2001 (koncert)
1999 Making the Video (TV seriál)

TV pořady

2015 Repeat After Me (TV pořad)
2014 John Oliver: Co týden dal a vzal (TV pořad)
Tonight Show Starring Jimmy Fallon, The (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2014 (TV pořad)
2014 MTV Video Music Awards (TV pořad)
2014 MTV Video Music Awards: Red Carpet (TV pořad)
2013 Rokenrolová síň slávy 2013 (TV pořad)
2012 BET Awards 2012 (TV pořad)
Billboard Music Awards 2012 (TV pořad)
Katie (TV pořad)
Voice UK, The (TV pořad)
We Will Always Love You: A Grammy Salute to Whitney Houston (TV pořad)
2011 Grammy Awards 2011 (TV pořad)
The Voice (TV pořad)
2010 Grammy Awards 2010 (TV pořad)
MTV Video Music Awards 2010 (TV pořad)
2010 American Music Awards (TV pořad)
2008 Grammy Awards 2008 (TV pořad)
Victoria's Secret Fashion Show, The (TV pořad)
2007 Británie má talent (TV pořad)
2004 Móda a rock (TV pořad)
Teen Choice Awards 2004, The (TV pořad)
The X Factor (TV pořad)
2003 Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
2002 Last Call with Carson Daly (TV pořad)
2001 Evening of Stars: A Celebration of Educational Excellence, An (TV pořad)
Christmas in Washington (TV pořad)
MTV Icon: Janet Jackson (TV pořad)
1998 CD:UK (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)
MADtv (TV pořad)
1986 Oprah show (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
1964 Top of the Pops (TV pořad)

Hudební videoklipy

2016 The Black Eyed Peas feat. The World - #WHERESTHELOVE (hudební videoklip)
2015 Martin Garrix feat. Usher - 'Don't Look Down' (Towel Boy) (hudební videoklip)
2014 Usher ft. Nicki Minaj - She Came To Give It To You (hudební videoklip)
2012 Usher - Numb (hudební videoklip)
2011 Romeo Santos feat. Usher: Promise (hudební videoklip)
The Black Eyed Peas - Don't Stop The Party (hudební videoklip)
2010 Usher featuring Pitbull - DJ Got Us Fallin' in Love (hudební videoklip)
Usher feat. will.i.am: OMG (hudební videoklip)
Usher: There Goes My Baby (hudební videoklip)
2001 All Star: What's Going On (hudební videoklip)

Režijní filmografie

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace