Reklama

Reklama

Super drbna

(seriál)
USA, (2007–2012), 84 h 25 min (Minutáž: 39–42 min)

Předloha:

Cecily von Ziegesar (kniha)

Hudba:

Transcenders

Hrají:

Blake Lively, Leighton Meester, Penn Badgley, Chace Crawford, Ed Westwick, Kelly Rutherford, Matthew Settle, Taylor Momsen, Kristen Bell (vypravěč) (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(121)

Do města se vrací Serena van der Woodsenová, která před časem bez rozloučení odjela do internátní školy. Hned po příjezdu začíná tušit, že vše nezůstalo při starém. (oficiální text distributora)

Recenze (309)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Sice mám teenage seriály o zbohatlých adolescentech a jejich útrapách v oblibě (O.C.), Gossip Girl pro mne bylo zklamáním. Po velmi slibném a zdařilém rozjezdu začal seriál neskutečně nudit a v mezích průměru jej drželo jen pár postav (Rufus, Dean, Georgina) či zápletek (příjezd tajemného přítele z minulosti; "souboj" Jenny a Blair). Postupem času se začíná děj opakovat a na obrazovce se střidají ty samé situace, jen s jinými účastníky. Že by tu někdo herecky zazářil se taky říci nedá. S nadhledem se ke svým postavám postavili Matthew Settle (nejlepší postava celého seriálu) a Kelly Rutherford, příjemným překvapením byli i Penn Badgley a Taylor Momsen, na druhou stranu zklamala Blake Lively (ale v její herecké schopnosti jsem stejně nevěřil). Na samotném konci se pak krčí herecký projev Ed Westwicka (Chuck), který přehrává už jen pohledem. Potenciál by tu byl, ale je zabit několika nedotaženostmi. Takhle pro Gossip Girl zbylo jen průměrné hodnocení. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Víte, proč lidi čtou bulvární časopisy? Aby si přečetli o neštěstí a aférkách slavných lidí. Gossip Girl je ze stejného těsta. Jen sledujete povrchní postavy plácající se v povrchních vztazích a rádoby šokující zápletky. Postavy se chovají sobecky, bezohledně a mnohdy dementně a znechutily se mi tak, že v současné době nejsem schopná sledovat tenhle seriál déle než pár minut. Mně je úplně jedno, že tyhle lidské kreatury mají být v balíku a vypadají jak ze žurnálu už ve chvíli, kdy se ráno probudí ve svých stylových postýlkách. V hlavě mají duto a prázdno. Gossip girl je televizním ekvivalentem bulváru pro lidi, co milují hltání plků o životě jiných. Jak se říká ve Smrtonosné zbrani: "I´m too old for this shit." ()

Reklama

Honzíno 

všechny recenze uživatele

Na tyhle ultracool a rádoby ze života teenage seriály jsem alergickej. Zaručeně dospělí hrdinové mají na starosti party, jak zaujmout své protějšky a ještě musí být cool, já zapomněl, cool ve své lepší společnosti. Alerickej na fifleny, co maj na starosti jen svuj gesicht. A ten český název mě škrábe po celém těle. Nesmysl, ale... Jo, jsou tam pěkný holky a kluci a dobře to vypadá. 30% max. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Tak tomuhle se říká guilty pleasure - je to něco, o čem bych měla před přáteli problém přiznat, že se na to dívám :). Ano, je to po mnoha směrech děsná blbost a po náhodném shlédnutí několika málo dílů v autobuse Student Agency jsem seriál odsoudila jako neskutečnou trapárnu, ovšem když jsem mu dala ještě jednu šanci, byla jsem docela překvapená. I když se mě svět bohatých a rozmazlených amerických fracků v nejmenším netýká, baví mě sledovat jak tihle lidi žijí. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Vidět svět tak nechutně bohatých lidí, že jim prostě musíte závidět, je opravdu zajímavé, protože jak známo, i multimilionářská dítka mají své problémy. Máme tu sice dost nesympatickou Serenu a Jenny, na druhé straně jsem okouzlena Blair, Chuckem a tátou Dana (ten chlap je víc sexy než většina zbylých mužských postav). Kdopak je asi tou drbnou? Update září 2017: Po hodně dlouhé době jsem v sobě našla dost disciplíny na dokoukání. Zápletky se pochopitelně všemožně opakují, Serenu střídavě zbožňujete či nenávidíte, sympatie u Blair a Chucka ale zůstaly a epilog mi udělal upřímnou radost. ()

Galerie (1 240)

Zajímavosti (36)

  • Hlasem vypravěčky Gossip Girl je hlas herečky Kristen Bell. (Anetka888)
  • Poslední píseň v posledním díle seriálu je "Kill Me" od skupiny The Pretty Reckless, jejíž frontmankou je Taylor Momsen, představitelka Jenny. V seriálu zazněla hudba z tvorby Eda Westwicka, jeho skupina se jmenovala Filthy Youth. (Romula88)
  • V 6. epizodě 1. série nazvané "Služčin příběh" se objevila CariDee English, vítězka 7. série soutěže Amerika hledá topmodelku (od r. 2003), a to konkrétně po boku Bartholomea Basse (Robert John Burke) na večírku pořádaném Eleanor Waldorfovou (Margaret Colin). (Ozo)

Související novinky

Nová Gossip Girl obsadila hlavní tvář

Nová Gossip Girl obsadila hlavní tvář

02.04.2020

Reboot populárního seriálu Gossip Girl neboli Super drbna od streamovací služby HBO Max konečně odhalil novou představitelku hlavní postavy. Stala se jí mladá začínající herečka Savannah Smith, která… (více)

Carrie Bradshaw: První nákupy

Carrie Bradshaw: První nákupy

04.03.2012

Hrdinka Sexu ve městě se vrací. Bude však o něco hezčí a o hodně mladší. Sarah Jessicu Parker totiž nahradí osmnáctiletá AnnaSophia Robb, kterou si pamatujeme hlavně z Mostu do země Terabithia,… (více)

Scenáristé v akci

Scenáristé v akci

22.11.2008

Vrána k vráně sedá a američtí scenáristé s oblibou pracují ve dvojicích. Rossio a Elliot (Piráti z Karibiku) či Orci a Kurtzman (nepřehlédli jste našlapaný trailer na nový Star Trek, že ne?) jsou už… (více)

Reklama

Reklama