foto

Petr Jákl ml.

  • nar. 14.9.1973 (43 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Petr Jákl ml. se narodil 14. září 1973. Na stříbrném plátně se prosadil, podobně jako jeho otec, spíše jako kaskadér a doublér než herec. Ve své profesi kaskadéra se stal ovšem světově uznávaným, o čemž svědčí i mnohé minirole ve filmech zvučných jmen (např. xXx, Česká spojka, Gladiátor, Alien vs. Predator nebo Eurotrip). I přes výrazné úspěchy na poli kaskadéra je ale znám u nás svou vypracovanou postavou, díky níž je občas obsazen do některé vedlejší role v českých filmech. Zahrál si např. ve filmech Jak ukrást Dagmaru (2001), Krysař (2003) a nejnověji se účastnil natáčení čekého filmu Po hlavě do prdele (2005) a česko-slovenského koprodukčního filmu Bathory (2008). Kromě herectví vlastní kaskadérskou agenturu, pořádá kaskadérské výcvikové kurzy.

Martin "blues" Daneš

Herecká filmografie

2013 Revival
2010 Kajínek
2008 Bathory
2006 HDP: Hodně divné příběhy (TV seriál)
Po hlavě... do prdele
2005 Pterodaktyl
2004 Eurotrip
Vetřelec vs. Predátor
2003 Krysař
Men of Action
2002 Česká spojka
xXx
2001 Jak ukrást Dagmaru
2000 Mladý Indiana Jones: Masks of Evil
1999 Nebát se a nakrást
1998 Operace Noah (TV film)
1996 Maigret klade past (TV film)
1995 Cesta peklem
1994 Maigretova trpělivost (TV film)

Dokumentární

2014 Tajemství Vladimíra Dlouhého (TV film)
2011 Tajemství filmových kaskadérů (TV film)
2010 Film o filmu: Kajínek (TV film)

TV pořady

2013 Copak bych vám lhal? (TV pořad)
2012 Česká 30 (TV pořad)
2011 Barrandovský videostop (TV pořad)
2010 Show Jana Krause (TV pořad)
2009 Talkshow Jana Saudka (TV pořad)
2008 Hvězdný reportér (TV pořad)
Přísně tajné (TV pořad)
2005 Všechnopárty (TV pořad)
2003 Paškál (TV pořad)
Telebazar (TV pořad)

Režijní filmografie

2018 Jan Žižka
2015 Ghoul
2010 Kajínek

Producentská filmografie

2015 Ghoul
2010 Kajínek

Scenáristická filmografie

2018 Jan Žižka
2015 Ghoul
2010 Kajínek

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(28)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace