Reklama

Reklama

Cleveland show

(seriál)
  • USA The Cleveland Show
Ukázka z filmu
USA, (2009–2013), 32 h 13 min (Minutáž: 21–22 min)

Hudba:

Walter Murphy

Hrají:

Seth MacFarlane, Sanaa Lathan, Alec Sulkin, Marina Sirtis, Jason Sudeikis, Will Forte, Rutina Wesley, David Lynch, Lucas Grabeel, Josh Gad, Beth Littleford (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(88)

Ve spin-offu oblíbeného amerického seriálu Griffinovi se setkáme se sousedem Petera Griffina, Clevelandem Brownem. Poté, co ho jeho žena Loretta podvedla s Quagmirem a utekla od něj, dává druhou šanci své středoškolské lásce Donně, kterou opustil manžel. Brown se za ní přestěhuje do svého rodného města ve Virginii, i se svým synem Clevelandem Juniorem. V jejich novém bydlišti je čekají Donniny děti - šestnáctiletá Roberta a ženami posedlý pětiletý Rallo - a také noví sousedé - ukřičený buran Lester či manželský pár medvědů Tim a Arianna (kteří jsou dost citliví na to, když někdo upozorňuje, že jsou medvědi). (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (126)

Vindemiatrix 

všechny recenze uživatele

Největší síla (a zároveň slabina) Cleveland Show tkví v tom, že se profiluje jako animovaná verze klasických rodinných sitcomů s výchovně-moralistními tendencemi (obohacenými přirozeně o černošskou problematiku), ovšem jen proto, aby tuhle image mohl shazovat drsnými, nekorektními vtípky alá Family Guy či American Dad. Šetří se na nich víc než ve jmenovaných seriálech, ale o to víc dokáží v daném kontextu odbourat a leckdy přimět k zamyšlení. Problémem je ne zcela výrazná postava Clevelanda a vlastně celé jeho rodinky s výjimkou Rala. Ale scenáristé se opravdu snaží a ze seriálu, který na první pohled neoplývá zrovna nosným potenciálem, dokáží (zvláště v první polovině 2. série) vydolovat překvapivě kvalitní a nápaditou zábavu. ()

unclejack 

všechny recenze uživatele

Trochu toho humoru bez ladu a skladu nezaškodí, Cleveland Show však nie je tak zaujímavá ako Griffinovci. Z tohto hľadiska ide o akýsi pokus vyždímať z daného námetu čo najviac, ale fakticky neposkytnúť nič zaujímavé alebo originálne. Sranda to je a preto si aj udelené tri hviezdičky zaslúži, ale v konkurencii s Family Guy musím jednoznačné víťazstvo prihodiť rodinke Petera a Lois. ()

Reklama

MikeCool 

všechny recenze uživatele

TV-seriál. Též jsem moc nepochopil, proč neudělali samostatný seriál spíše o vtipnějším a živějším Quagmireovi. Myslím, že odpověď je pro mnohé jasná, Cleveland je přece černej! Koncept Griffinových je zde cítit na každém rohu. Kvalita humoru je sice na nižší úrovni, ale dám Clevelandovi šanci mě přesvědčit o opaku. Uvidíme. Prozatím jsem relativně spokojený. | 1.série 10/21 (70%), > Průměr: 70% (3*) | ()

AbelXavier 

všechny recenze uživatele

K uplnemu zazitku je treba poznat cernosskou kulturu na vlastni kuzi. Narazky na waffle, shoe shopping, hlas tlusteho syna, krivky Clevelandovy zenske nebo mluva jejiho maleho synka jsou k posrani vtipne, stejne jako nebojacna vybarvenost redneckovskeho souseda a maximalni ujetost pri pouziti postavy opravdoveho medveda s nejlepsim prizvukem, ktery kdy spatril svetlo kresleneho sveta. Bavim se kralovsky obvzlast u tretiho dilu. Hasta la possum baby! ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Vôbec by to nebolo zlé, keby jednotlivé epizódy neboli poznačené obsedantnou snahou tvorcov natlačiť sem čo najviac fekálneho, negustiózneho a deviantného "humoru". A najodpornejšou postavou je "kouč". Toho si naozaj mohli odpustiť. No a pre deti je to samozrejme absolútne nevhodné, ale PRIMA COOL to aj tak "švacne" do času, keď na to môžu oči vytriešťať aj škôlkári. Smutné ... (7.11.2012) ()

Galerie (314)

Zajímavosti (17)

  • V úvodní znělce, kde Cleveland zpívá "my happy mustache face", mělo být původně místo slova "mustache" (knír) slovo "black guy" (černoch). (Martin_W)
  • V epizodě „Ain't Nothin' But Mutton Bustin“ (2x10) se objevuje mnoho narážek na animované seriály ze stanice Fox. Plyšoví Bárt (Simpsonovi) a Stewie s Brianem (Griffinovi) a na Rallově opasku ležící Roger (American Dad!). (Martin_W)

Reklama

Reklama