Reklama

Reklama

Supergirl

(seriál)
Trailer 1
USA, (2015–2021), 89 h (Minutáž: 38–47 min)

Hrají:

Melissa Benoist, Chyler Leigh, Calista Flockhart, Jeremy Jordan, Laura Benanti, David Harewood, Dean Cain, Helen Slater, Faran Tahir, Mehcad Brooks (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(126)

Aby Kara Danvers odvrátila katastrofu, odhalí své schopnosti a pravou identitu: je sestřenicí Supermana, známou jako Supergirl a ochránkyní National City. (Netflix)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (118)

Human_Traf 

všechny recenze uživatele

Ne ne ne a ještě jednou. První díl jsem sledoval natřikrát a i tak jsem to dokoukal jen s obtížemi. Na tom seriálu je špatně úplně všechno. Koncept, herci, dialogy. Nenapadá mě na tom jediné pozitivum (občas je tam pěkná komparzistka). To už se fakt radši dívat na Dynastii, To je vražda napsala, Esmeraldu. No fakt ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Supergirl neměla nakročeno špatně. Když zacházíte s postavou, která je jen vývarem z jiného superhrdiny, musíte být buď zatraceně kreativní, anebo vyměnit kontext, aby z výsledku něco kloudného bylo. Dojem, který ve mně zanechal první díl, by takový, že trvůrci zvolili variantu č. 2 a namísto patosu přidali humor a nadsázku. Po pár dílech bylo ale jasno, že jsem se fatálně zmýlil. Zápletky jsou tuctové, zpracování levné a bez atmosféry, příběh generický, patosu vrchovatě. Škoda. Melissa Benoist byla celkem sympatická žába. ()

Reklama

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Myslím, že lepší doba na to, udělat dobrej "holčičí" comic-seriál už nebude. Tohle je totálně promarněná šance. Hrozná škoda, protože do prvního dialogu to vypadalo hooodně dobře. Plusy: Perfektní volba hlavní herečky. Je krásná, šikovná, umí hrát. Ještě krásnější je její sestra. Sympatičtí herci, velmi, skoro všichni. Dobrej příběh. A tím končím. Pár vtípků, pár hlášek, sem tam dobrá akce. Ale to je vše. Mínusy? Na to mi nebudou stačit řádky. A to vím, že tady můžu psát donekonečna. Debilní dialogy, neskutečné tlačení na pilu úplně ve všem. Seriál si hraje na něco, co nikdy nebude. Svět = National city - ubohost staletí. Jak americké, že? Je to naprosto černobílé. Buďto jste dobří - tedy dokonalí, nebo špatní - většinou hloupí, nebo posedlí. Vedlejší postavy nemají příběhy. Schopnosti SuperGirl naprosto sinusoidní. Je to hloupé, trapné nejvíc. Lidé jsou stádo, nikdo nemá žádné logické uvažování. Je to naprostá kravina. Nedá se to. Je to odpočinkovka, kterou jsem ochoten snést a s přítelkyní koukáme. Holt je to oddech a naopak nesmíš u toho přemýšlet. Ale takových seriálů bylo... hloupých, pro malé holky a tak. Ale ty si na nic nehrály. To jediné tomuto seriálu já zalívám... ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Jako plnohodnotná komixová záležitost Supergirl neobstojí. Podobně jako Flash, nebo Arow, či Legends of Tomorrow. Jsou to seriály pro teenagery a tak je potřeba na ně nahlížet. Ale v tomto kontextu je potřeba říct, že jestliže za mých mladých let to byla Majka z Gurunu (později Star Trek a Knigh Rider), tak dnešní nerdíci mají podstatně lepší výběr a kvalita není vůbec špatná. Minimálně jde o neškodnou zábavu. Podobně jako u Flashe, i tady se vaří z osvědčených ingrediencí. Sympatická dvacítka spolu s rodinným příslušníkem a kamarády, kteří jí dělají technickou a lidskou podporu, nakopává zadky všem, kdo se pokouší narušit stereotypní a nudný život obyvatel města. Vypadá to, že každé americké město disponuje tak obrovskou dávkou dacanů, takže uživí min. jednoho superhrdinu a aspoň jednu vládou podporovanou organizaci (to asi aby to nevypadalo, že to stát nezajímá :o)) A přitom všem zachraňování, naši hrdinové řeší práci, rodinné trable, dospívání a jak jinak...lásku. Na to poslední dojel Flash, ze kterého scénáristi udělali ve třetí řadě neuvěřitelně ubrečeneho ubožáka. U Supergirl zatím nakročeno není a podle červeného čtverečku u druhé řady to vypadá, že naopak zkvalitní. Což by bylo jen dobře, protože i když nejsem typická cílovka(je mi 2x tolik), zatím mě to baví a na vyplnění času, než vzniknou další řady mých opravdu oblíbených seriálů, mi Superholka postačí. Hlavní deviza: fajn obsazení, fajn humor, triky tak akorát a ....nevěřil bych že to napíšu, ale Calista Flockhart a její Cat...fakt dobrý. No a pro mou cílovku je tam opravdu pěkná šťabajzna v podobě Chyler Leigh. Edit: Závěr první řady...to byla čirá hrůza. Ale druhá řada je podstatně lepší. Oproti Flashovi, se tady řeší převážně mimozemšťani, takže fantazii se meze nekladou. Kdyby tady byl pořádný záporák(jako třeba ve Flashovi), bylo by to na 4*. ()

neo93 

všechny recenze uživatele

Nový 20 dílný seriál o docela neznámé sestřenici Supermana. Kara Zor-El neboli Kara Denvers spadla na Zemi, kde vyrostla jako "téměř" normální holka v jedné obyčejné rodině. Celé své mládí až do dospělosti je nucena skrývat své stále narůstající super schopnosti až do okamžiku, kdy je v ohrožení života její starší nevlastní sestra a v ní se probudí její ochranářské pudy. A tak se z nudné, na slovo poslouchající sekretářky v mediální společnosti ve městě National City, stane Supergirl. Uvidíme různé protivníky, kteří se spojují proti naší superhrdince, tak i její spojence, kteří spolu s ní bojují proti těmto padouchům v National City, např. z jedné z posledních epizod Flashe. Ze začátku to byla dost jednoduchá zábava, postupně se z toho ale vyklubal velmi slušný seriál o hrdince, která chce ochránit svoji současnou rodinu tak i samozřejmě celý svět a nehodlá se zastavit před nikým ani ničím. Velkou zásluhu na tom má sympatická herečka Melissa Benoist v titulní roli, která svoji postavu ztvárnila dokonale a skvěle pasuje do podoby Supergirl. Zdařilá a příjemná série, na druhou řádu se rád podívám. ()

Galerie (1 882)

Zajímavosti (34)

  • Melissa Benoist (Kara Danvers) a Chris Wood (Mon-El) tvoria pár na obrazovke, aj mimo nej. Pár je šťastne zobratý a obaja sa tešia z chlapčeka, ktorý sa volá Huxley Robert Wood. (Broccoli_)
  • Na ComicCone v každom rozhovore po natočení 5. série môžete počuť hercov skandovať: "Pants! Pants! Pants!" Nadchýnali sa tak zmenou kostýmu Supergirl z dievčenskej minisukne na nohavice. Raz svojim hlasným počínaním prerušili aj interview s hercami z Black Lightning. (Broccoli_)

Související novinky

Cage málem znovu hrál Supermana

Cage málem znovu hrál Supermana

08.12.2019

Chystaný speciál Crisis on Infinite Earths nabídne crossover mezi doposud největším počtem televizních superhrdinů od DC. Kromě stálých herců, co mají na stanici CW vlastní seriál, se pak dočkáme i… (více)

Green Lantern dostane seriál

Green Lantern dostane seriál

30.10.2019

Chystaná služba HBO Max odhalila svůj budoucí obsah a mezi novinkami se teď čerstvě objevil taky připravovaný projekt od DC, hraný Green Lantern. Seriál povede producent Greg Berlanti, který… (více)

Hvězdy Smallville míří do Arrowverse

Hvězdy Smallville míří do Arrowverse

22.09.2019

Seriálový Smallville byl ve své době tak trochu napřed co se práce s komiksovými předlohami týče. Od té doby, co však stanice CW rozjela svůj vlastní komiksový vesmír Arrowverse, čítající seriály… (více)

Legendární hlas Batmana nasadí kápi

Legendární hlas Batmana nasadí kápi

06.08.2019

Kevin Conroy (Batman Beyond, Liga spravedlivých: Zánik), herec a dabér, který namluvil postavu Batmana ve většině jeho animovaných dobrodružstvích, konečně dostane příležitost zahrát si postavu v… (více)

Reklama

Reklama