Reklama

Reklama

Sala Baker

Sala Baker

nar. 22.09.1976 (47 let)
Wellington, Nový Zéland

Zajímavosti (9)

Pán prstenů: Návrat krále (2003)

  • Ačkoliv po bitvě na Pelennorských polích Gimli (John Rhys-Davies) poznamenal, že armáda mrtvých mužů z Dunharrow by se Gondoru náramně hodila v dalším boji s Mordorem, Aragorn (Viggo Mortensen) je moudře propustil, jak jim slíbil. Protože Sauron (Sala Baker) vládne i nad světem přízraků, mohl by mrtvé muže svými iluzemi v boji snadno obrátit proti gondorským. (Nick321)

Pán prstenů: Dvě věže (2002)

  • Černá brána Mordoru, mohutné opevnění, které bránilo pro vojsko jedinou přístupovou cestu do Mordoru, byla původně zbudována Gondorem, ovšem po návratu Saurona (Sala Baker) paradoxně přispěla k obraně černé země. (Nick321)

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001)

  • Saruman (Christopher Lee) ve své věži Gandalfovi (Ian McKellen) prozradí, že Sauron (Sala Baker) již nemá fyzickou podobu, ale jeho duch neztratil svou moc. Zde se film s knihami poněkud rozchází, protože v knihách Glum (Andy Serkis) zřejmě jako jediný po Sauronově pádu viděl Saurona osobně a z jeho popisu vyplynulo, že Sauron má nyní jen čtyři prsty, což je zajímavý poznatek, že i přesto, že se mu podařilo získat zpět tělo, rána, kterou mu způsobil Isildurův (Harry Sinclair) meč, byla nezhojitelná. (Nick321)

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001)

  • Sauron (Sala Baker), úhlavní nepřítel svobodných národů Středozemě a zdroj veškerého zla příběhové trilogie, byl původně andělské povahy. Jeho příčina přidání se k temné straně byla, že Sauron nade vše miloval pořádek a toužil naprosto totálně ovládat veškerý život i dění ve Středozemi. Jeho cílem nebylo vyhlazení konkrétního národa. Pokud by ale uspěl ve svých snahách, připravil by národy ve Středozemi o svobodnou vůli a pokryl celý kontinent mocí, proti které by nebylo možné se vzepřít. Tolkienovo dílo „Pán prstenů“ je tedy i dílem, ve kterém je zdůrazňována důležitost boje za svobodu. (Nick321)

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001)

  • Schopnost prstenu učinit svého nositele neviditelným nebyla zdaleka jediná. Prsten se přizpůsoboval potřebám nositele a jelikož jeho tvůrcem byl Sauron (Sala Baker), který byl původně „andělské“ povahy a stál u zrození světa, obsahoval v sobě prsten moc celého světa. Zároveň byl ale tím největším zlem ve Středozemi, protože aby jej bylo možno správně ovládat, musel by jeho nositel nejprve přemoci Saurona. A není vyloučeno, že by se při takovém zápasu z nositele prstenu nestal druhý Sauron, proto jej odmítly i natolik vyspělé a moudré bytosti jako Gandalf (Ian McKellen) nebo Galadriel (Cate Blanchett), a namísto toho se rozhodli, že musí být zničen pro dobro všech. (Nick321)

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001)

  • V květnu 2013 se uskutečnila aukce filmových rekvizit vztahujících se k celé trilogii Pána prstenů. Vedle předmětů, které patřily filmovému štábu, jako například jednotlivé kusy oblečení, fotoaparáty či dokumenty, šly do dražby i předměty, od kterých se očekával vysoký zájem kupujících. Mezi takové například patřily vysoké boty Arwen (Liv Tyler), u kterých se cena vyšplhala na 1 920 amerických dolarů. Mezi dalšími prodanými rekvizitami byly například prototyp Frodova (Elijah Wood) prstenu (12 500 amerických dolarů), Sauronova rukavice (25 000 amerických dolarů), maska krále Angmaru (34 375 amerických dolarů), Sauronova (Sala Baker) helma (41 600 amerických dolarů) či Boromirův (Sean Bean) meč (15 000 amerických dolarů). Avšak mezi nejsledovanější rekvizity se dostaly Sarumanova hůl (50 000 amerických dolarů) nebo zlomený meč Narsil krále Elendila (25 600 amerických dolarů). Největší částku však kupující zaplatili za Aragornův (Viggo Mortensen) meč, který se prodal za 62 500 amerických dolarů a Žihadlo Froda Pytlíka, které se vyšplhalo na neuvěřitelných 162 500 amerických dolarů, čímž překonalo i odhadní částku. (Jimmy15)

Herec

Host

Pořady
2002

Player$

Reklama

Reklama