Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Zajímavosti k filmům (21)

Tetris

Tetris (2023)

V japonské centrále Nintenda Henk (Taron Egerton) použije výtah KONE, model MonoSpace. Řada MonoSpace byla představena až v roce 1996.

Taylor Swift: The Eras Tour

Taylor Swift: The Eras Tour (2023) (koncert)

Písně „The Archer“, „Wildest Dreams“ a „Long Live“ jsou obsaženy ve verzi filmu určené mimo ČR.

Don Jon

Don Jon (2013)

Když Jon (Joseph Gordon-Levitt) vyhazuje ubrousek do koše, ozve se vždy totožný zvuk. Jedná se o přidaný zvukový efekt. Ten samý efekt ve stejném znění je při vysypání koše v Apple Mac OS.

Super-Blb

Super-Blb (2022)

Až na výjimku v podobě „Badmobilu“ Ford Mustang používají hlavní hrdinové většinou vozy francouzské výroby. Laure (Alice Dufour) jezdí s Peugeotem 308 cc, Éléonore (Élodie Fontan) a ostatní se nabourají s Renaultem Clio II, poté ukradnou sanitku Renault Master. Cédric poté, co se zbaví Schyzova (Amr Waked) Range Roveru, ukradne Dacii Logan původem od Renaultu. Cédricův otec si „užije“ jízdu v upraveném Citroënu C5.

Super-Blb

Super-Blb (2022)

Cédric (Philippe Lacheau) během filmu používá telefon Apple iPhone s Face ID. Aby však dávala smysl věta sestry Éléonore (Élodie Fontan) o skutečnosti, že Cédricův telefon patří jemu, jelikož se odemkne na jeho otisk prstu, je jeho telefon od vyřčení této věty Apple iPhone starší generace s Touch ID, místo Face ID.

Avengers

Avengers (2012)

Na začátku „klekací“ scény ve Stuttgartu je v pozadí mezi ostatními auty vidět autobus MHD amerického typu a výroby, jenž nikdy nebyl používán ve Spolkové republice Německo.

Cool Girl!

Cool Girl! (2023)

Sponzoři filmu s umístěným product placementem jsou mimo jiné Metropole Zličín, Crocodille ČR se svou Bageterií Boulevard a 360Pizzou, automobilka Dongfeng, klub Duplex, Oxo Tea nebo oblečení Lelosi.

Únos letadla

Únos letadla (2023) (seriál)

Palubní připojení Wi-Fi není ve skutečnosti ovládáno přepínačem nad hlavami pilotů v kokpitu, nýbrž lze ovládat palubním personálem na dotykovém počítači u předních nástupních dveří letadla CIDS (Cabin Intercommunication Data System).

Únos letadla

Únos letadla (2023) (seriál)

Při únosu komerčního letadla mají piloti možnost vyslat do éteru kód 7500 značící únos letadla, aniž by museli cokoliv slovy hlásit řízení letového provozu. Kapitán ani první důstojnice takto však zcela nepochopitelně neučinili.

Na hraně zítřka

Na hraně zítřka (2014)

Minivan, který Rita (Emily Blunt) krade z karavanového městečka, je Renault Espace IV. generace. Při jednom záběru interiéru vozidla – palubního rádia – však tvůrci chybně použili interiér jiného vozidla, a to Toyoty.

Garfield ve filmu

Garfield ve filmu (2004)

Když jdou Jon (Breckin Meyer) s Garfieldem (Bill Murray) k autu, v českém dabingu se Garfield ptá, zda pojedou mimo jiné do „olivové zahrady“. Olive Garden, jak Garfield říká v původním znění, je název proslulého (a kvůli své kýčovitosti často zesměšňovaného) amerického řetězce restaurací s italskou kuchyní.

The Grand Tour - Eurocrash

The Grand Tour - Eurocrash (2023) (epizoda)

V čase 01:08:00, v předmluvě týkající se českého automobilového inženýrství, zazní v pozadí úryvek symfonické básně „Vltava“ od Bedřicha Smetany.

The Grand Tour - Eurocrash

The Grand Tour - Eurocrash (2023) (epizoda)

Ačkoliv Richardovo auto v čase 01:06:00 mělo ve smyčce přehrávat frázi: „Jsem impotentní,“ ve slovenštině tedy: „Som impotentný,“ přehrávalo tuto frázi v maďarském jazyce („Impotens vagyok“), tudíž překlad od přihlížejícího Slováka ze slovenštiny do angličtiny neměl žádný smysl.

Černé zrcadlo - Pád střemhlav

Černé zrcadlo - Pád střemhlav (2016) (epizoda)

Vozidlo z půjčovny s česky hovořícím uživatelským prostředím je mírně modifikované Daewoo Matiz, vyráběné od roku 1998.

Ted Lasso - Sbohem

Ted Lasso - Sbohem (2023) (epizoda)

Ted Lasso (Jason Sudeikis) odlétá z Anglie přímým letem do Kansas City z letiště Londýn Stansted. Nejenže z letiště Stansted nikdy žádný přímý let do Kansas City neletěl, toto letiště v roce 2023 nemělo ani žádné přímé spojení do USA.

The Grand Tour - Eurocrash

The Grand Tour - Eurocrash (2023) (epizoda)

Během závodu Formula Easter si lze na více závodních vozech všimnout písmen MTX. Jedná se o zkratku československé (a později české) společnosti Metalex, která se zabývá stavbou a úpravou vozů pro sportovní a závodní účely.

Reklama