Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Horor

Zajímavosti k filmům (23)

Gremlini

Gremlini (1984)

Na začátku filmu můžeme vidět zamrzlý Wolksvagen Brouk. To, aby Wolksvagen Brouk zamrzl, je ale nemožné, protože není chlazený vodou ale vzduchem.

Čert ví proč

Čert ví proč (2003)

Scéna, kde princ Filip (Štěpán Kubišta) v pekle ukradne oba úpisy (svůj a krále Dobromysla) a Ďábel nakonec v domnění, že Filip ukradl jen svůj úpis, první ukradený úpis spálí (ten, je ale ve skutečnosti králův), je nesmyslná. Protože sám Ďábel zjistil, že Filip ukradl „svůj“ úpis díky tomu, že ví vše. Jak je tedy možné, že díky jeho vševidoucí moci nezjistil i to, že ukradl i úpis zpečetěný krví Dobromysla a onen důležitý úpis zrovna nechává spálit.

Strážci Galaxie

Strážci Galaxie (2014)

Peter Quill (Chris Pratt) si na konci filmu otevře dárek od své matky, který mu dala, když umírala (ve stejný den byl i unesen). Je v něm kazeta s jejími oblíbenými písněmi. Tento typ kazet se začal prodávat až okolo roku 1993, ale Peter byl unesen v roce 1988.

Deadpool

Deadpool (2016)

Když Deadpool (Ryan Reynolds) drží svoje katany v ruce, jde vidět, že jsou lehce zaoblené a čepel nemají rovnou. Ale pouzdra na ně jsou pro katany s rovnou zaoblenou čepelí.

To

To (2017)

Když skupina hlavních hrdinů stojí před kinem v Derry 4. července 1989, je na kině napsáno, že vysílají Smrtonosnou zbraň 2 (1989), ale ta byla celosvětově uvedena do kin až o tři dny později.

Deadpool

Deadpool (2016)

Wade (Ryan Reynolds) nechá vybouchnout celou Francisovu (Ed Skrein) laboratoř pomocí obyčejné sirky a malého vývodu na proudění kyslíku. Jenže kyslík sám o sobě není hořlavý.

Karlík a továrna na čokoládu

Karlík a továrna na čokoládu (2005)

Willy Wonka (Johnny Depp) říká Augustovi (Philip Wiegratz), který se nahýbá nad čokoládovou řekou, že se jeho řeky nesmí dotknout lidská ruka, ale Umpalumpové ní mohou dokonce i plavat. Ale když se Mike Telekuk (Jordan Fry) díval na Umpalumpy a zeptal se: „A jsou to vůbec lidi?“, Wonka odpověděl: „Ovšemže to jsou lidé.“

Simpsonovi

Simpsonovi (1989) (seriál)

Postava otce Nelsona Muntze je jediná postava v Simpsonových, která má vždy jiný vzhled.

Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly

Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly (2003)

Když Černá perla útočí na Port Royale, má viditelně dané kanóny vodorovně, ale děla a jejich letecká dráha mají odchylku až o 100°. Zjednodušeně děla létají pod takovými úhly, které by díky vodorovné poloze kanónů nemohli uletět.

Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly

Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly (2003)

Scéna, kdy Will (Orlando Bloom) a Jack (Johnny Depp) chodí po vodním dně pomocí dřevěné loďky, je díky fyzikálním zákonům nemožná. Buď by vztlaková síla vymrštila loďku na hladinu a nebo by s ní Jack a Will nemohli pohnout, protože by na loďku tlačila tlaková síla nejméně 250N (newton).

Avengers

Avengers (2012)

Ve vesmíru gravitace není, přesto ale Iron Man (Robert Downey Jr.) padá v závěru filmu zpátky na Zemi.

Avengers

Avengers (2012)

Captain America (Chris Evans) si při souboji s částí armády Chitauri poškodí oblek na levém boku. Ale ve scéně, kdy Iron Man (Robert Downey Jr.) na Chitauri pošle atomovou bombu a poté padá k Zemi, Captain žádnou ránu na boku nemá.

Avengers

Avengers (2012)

Když se Hawkeye (Jeremy Renner) v jedné scéně dostane do servisního tunelu velké lodi S.H.I.E.L.D.u, rozbije poklop, který se viditelně zbortí. V další scéně, když šplhá dírou vzhůru, je však poklop vidět znovu, zcela bez známek poškození.

Venom

Venom (2018)

Tvůrci nejvíce inspirace čerpali ze sérií „Lethal Protector“ a „Planet of the Symbiotes“.

Reklama