Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (286)

plakát

Metoda Markovič: Hojer (2024) (seriál) 

Nemůžu se zbavit dojmu, že Markovič byl z počátku koncipovaný jako celovečerní film a po drtivé náloži v první a druhé epizodě, se seriál začíná v určitých pasážích opakovat. Ale jak říká dnes omladina: konec v topu a casting cením.

plakát

To se mi snad zdá (2023) 

Mezi 3-4 hvězdičkami, nahoru to překlopila půvabná sexuální scéna.

plakát

Světová válka Z (2013) 

Od začátku se jede na efekt a logika dostává slušně na frak, Brad si nechal po Tróji zarovnat konečky a kandiduje na nejhorší sestřih kariéry. Přesto, nebo možná právě proto, jde o moc zábavný cestovaní světem bez zbytečných průtahů, pěkných pár nečekaných momentů a ten závěrečnej čízy moment s plechovkou jsem sežral i s navijákem. Soundtrack a bubáci moc fajn.

plakát

Napoleon (2023) 

Fast forward životopis. Náklonost mezi Napoleonem a Pepinou je mi záhadou. Akce i herci top.

plakát

Únos letadla (2023) (seriál) 

Některý seriály mají problém být v určitých okamžicích normální a musí tak vymyslet něco, co divákovi vyrazí dech, aby si řekl: no tak to jsem vážně nečekal. Přesně takovej pocit mám z konce jinak slušně se vyvíjejícího seriálu, kterej není ničím moc speciální až na to, že z únosců jde asi stejnej strach jako z naší uklízečky, když si neuklidím v pátek ze stolu (jako trochu strach z ní mám, ale ne moc). Idris ok.

plakát

Zrádci (2020) (seriál) 

a půl.

plakát

Outsider (2020) (seriál) 

Seriál, jehož temná atmosféra funguje tak maximálně do půlky, než to začne být jasný i tomu největšímu zabedněnci. Dokoukal jsem do konce hlavně proto, abych zjistil, jestli to skutečně bude tak fádní, jak mi vnitřní hlas napovídal. Přiznávám, že jsem možná trošku rozmazlenej, moc jsem chtěl další true detective a bohužel to navnadilo…

plakát

Velká hra (2017) 

Chudej příbuznej Vlka z Wall Street bez smyslu pro humor a velkou dávkou umachrovanosti (místy až k nesnesení). Ale scéna v parku v Costnerem mě teda sežvejkala, to nebudu zapírat.

plakát

Yesterday (2019) 

Ten film má velký štěstí, že si nehraje na žádný umění, takže ho je třeba trochu šetřit. Jenže občas dá tušit přesah (nevyužitá minilinka: byli by brouci se stejným repertoárem tak ceněnou/přeceňovanou kapelou i dnes) a diváka donutí trochu přemýšlet. Největší průser je Jamesovka, protože její postava má asi fungovat jako hejblátko událostí, takže to občas musí nakopnout (u Himeše v pokoji) nebo totálně podělat (livrpůl story). Romantika za mě nefunguje tak uvěřitelně jako třeba v https://www.csfd.cz/film/312352-lasky-cas/komentare/ a Dannyho rukopis jsem moc necítil. Slabší tři.

plakát

Banda - Série 1 (2019) (série) 

Sralo mě to teda občas pekelně, ale zároveň bavilo víc než dost. To, co je rozehraný dost neobvykle a originálně, postupem času nabere standardní šablony, ovšem zase po chvilce přijde další ozvláštnění (facesitting wau). Takže asi jo, tu čtvrtou si to zaslouží, protože průměrnej seriál vidím jinak.