Reklama

Reklama

Shadows House

(seriál)
Trailer

Série(2) / Epizody(25)

Obsahy(1)

Kdesi na útesu stojí tajemné panství známé jako Dům stínů. Ten je domovem zvláštních šlechticů bez tváře, kterým slouží živé loutky, jejichž hlavním úkolem je úklid sazí, které ze šlechticů vychází, když prožívají některé specifické emoce. Jednou takovou služebnou je i mladá Emilico starající se o svou paní, kterou je dívka jménem Kate. Během své služby se Emilico dozvídá mnohé nejen o sobě a své paní, ale odhaluje i mnohá děsivá tajemství, které Dům stínů skrývá... (Jeoffrey)

(více)

Recenze uživatele Jeoffrey k tomuto seriálu (2)

Season 1 (2021) (S01) 

Shadows House je hodně zajímavý a originální seriál. Líbí se mi na něm jeho zasazení, tajemno kolem všech těch stínů a celého toho viktoriánského sídla. Příběh má mnoho skrytých paralel na rozložení společnosti, dospívání a za sebe věřím, že i to, proč se tu vše točí kolem sazí a proč je příběh zasazený právě do devatenáctého století, tedy do století páry, má svůj vlastní vnitřní význam. Postavy jsou sympatické, rozmanité a pochopitelné. Emillico a Kate jsou milá dvojice docela protikladných charakterů, kterým jsem neměl problém fandit. Ocenil jsem i postupné odhalování toho, jak to v domě funguje a jak je to s těmi lidskými panenkami. Zkrátka mě to určitě zaujalo a chci znát a vidět víc z tohoto povedeného světa. Sice nemůžu říct, že bych nervózní napětím čekal na další epizodu, ale vždy když nějaká nová vyšla, tak jsem si jí rád hned pustil. 7,5/10 ()

Season 2 (2022) (S02) 

Z počátku jsem byl k druhé sérii Shadows House značně skeptický, protože tím, že v první sérii bylo odhaleno to největších tajemství celého seriálu podle mě reálně hrozilo, že by to mohlo ztratit na zajímavosti. Měl jsem v hlavě jistou představu o směru, kam se to bude dál ubírat a co bude postupně třeba udělat a druhá série se tím směrem velice pozvolna vydala, ale když jsem viděl to úvodní pomalé tempo, tak mé obavy z toho, že bych se mohl začít nudit, začaly pozvolna růst. Naštěstí autoři měli připravené mnohem víc než jen postupné budování budoucího odboje, a tak mi začali servírovat další zajímavá fakta o zdejším prostředí, představovat nové důležité postavy z dětského křídla, včetně jejich spletitých vzájemných vztahů a pomaloučku připravovat půdu pro na první pohled obyčejnou záhadu, kterou bude třeba tentokrát vyřešit. Ale ani tehdy jsem jim ještě úplně nevěřil, říkal jsem si, že celá ta věc kolem místního fantoma není až tak silná a nosná, aby celou tuhle druhou sérii utáhla. A to byl velký omyl, protože posledních několik dílů bylo opravdu hodně povedených a intenzivních s tím, že ten jedenáctý je za mě 5* emotivní záležitost. Tvůrci tu z minima dokázali vyždímat maximum a vše ukočírovat tak, že je sice jasně daný směr, ale pořád víte, že je tu ještě hodně co objevovat, a to nejen v rámci dalších postav, které přišli zamíchat kartami, ale i kolem celého toho divného domu a jak přesně funguje. A proto mě druhá série přesvědčila, že i přes trošku slabší rozjezd mi má seriál pořád co nabídnout, autoři umí pracovat s atmosférou, dokáží předvést vynikající gradaci a mají vše velmi dobře rozmyšlené. Takže mě to nakonec udrželo, v závěru i doslova chytlo a nyní jsem mnohem víc zvědavý na další díly, než jsem byl po konci série první, což ale neznamená, že bych měl dojem, že byla tahle druhá lepší, celkově mi to spíš vychází, díky těm úvodním rozpakům ale silnému závěru, tak nějak nastejno. 7,5/10 ()

Reklama

Reklama