Reklama

Reklama

VOD (1)

Bývalý detektiv se ujme vyšetřování záhadné vraždy, ke které došlo na americké vojenské základně. Pomáhat mu přitom bude mladý kadet z West Pointu jménem Edgar Allan Poe. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (321)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Výborný Christian Bale v nejnudnější (ne)atmosférické dobovce široko daleko. Minule jsem ještě Cooperovi akceptoval fan service pro hororové fajnšmekry a znalce pulpových seriálu z devadesátek, tentokrát už ale musím hodnotit přísněji, protože v tom filmu se fakt skoro nic neděje. A navíc se pořád nemůžu rozhodnout, jestli to má dokonalou a nebo naprostou debilní pointu. [Netflix] ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Spolupráce režiséra Coopera s hercem Balem už jednou dopadla přímo skvostně (kdo neviděl film Nepřátelé z roku 2017, ihned napravit). Ale tady si Cooper ukrojil bohužel příliš velké sousto. Co se týče vizuálu, tak tam se nedá absolutně nic vytknout. E.A.Poe a jeho nezaměnitelná atmosféra knížek se na plátně vyjímá na jedničku, i ty dramatické monology mi do celkového konceptu překvapivě zapadaly. Jenže to tempo! První hodina se vleče místy přímo až nesnesitelným způsobem. Neberte mě špatně, já mám rád pomalejší detektivky, ale tohle bylo dohnané do extrému. Ke konci to alespoň mírně zachránili...začínalo to totiž nabírat slušné grády a samotný závěr mě svým plot twistem doslova a do písmene odrovnal. A Bale zde zase předvedl mistrovský výkon. Na sedmičku to tedy nakonec je, ale popravdě...Tohle mělo ambice na nesporně vyšší hodnocení. Taková škoda. Za mě dávám 7/10 ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Na Bleděmodré oko, slibující solidně obsazenou, svižnou, ponurou historickou hororktivku, jsem se vcelku těšil. Tudíž jsem byl včera solidně zklamán, když jsem po všem tom těšení dostal Světlehnědé hovno, solidně obsazenou, unylou, ponurou hysterickou psychožvanivku. Psychožvanivku se vcelku slibným začátkem a poměrně neotřelým vyústěním, mezi nimiž však zeje otravná hodina a půl dobové kostýmní krasomluvné prudy a narkoleptických mindráků v potemnělých místnostech. Možná kdyby dramaturg zrovna neměl příušnice, když ve škole brali záživnost děje, a režisér se jen artisticky neukájel rádoby Poeovskou poetikou, až se mu rozutekly skutky, nemusela být tato fikční epizoda ze skutečné westpointovské kalvárie psychotického vypleštěnce Edgara Allana pouze takovým (v)leklým Úsherem. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Kdo zná tvorbu Scotta Coopera, ví že netočí divácky přívětivé, ale zase pořádně atmosférické filmy. Bledé modré oko je pomalou, mysteriózní detektivkou s pokulhávajícím scénářem a odtažitými postavami. Zato s parádní atmosférou, která dokáže bez problému vtáhnout a i přes opravdu pomalé tempo, udržet diváka až do konce, přestože nebude uspokojen tak, jak by si asi přál i přes závěrečný zvrat. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Výborný film, ktorý sa zo začiatku síce trochu tiahne, ale potom to úplne vynahradzuje parádnym herectvom(hlavne trojlístok Bale, Melling a Andersonová, ktorá sa zjaví až neskôr), krásnou výpravou, kostýmami, postavami, atmosférickým zimným a goticko hororovým vizuálom a korunu všetkému nasadzuje pointa. Nakoniec vtiahlo a nepustilo. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (7)

  • Názov filmu pochádza z nasledujúcich slov: "Jedno z jeho očí sa podobalo na oko supa - bledomodré oko s fóliou. Vždy, keď na mňa padlo, stuhla mi krv, a tak som sa postupne - veľmi postupne - rozhodol, že starca pripravím o život, a tak sa toho oka navždy zbavím." Z knihy Edgara Allana Poea "The Tell-Tale Heart". (molcan2)
  • Senátor John Fetterman a jeho manželka Gisele účinkujú v jednej zo scén filmu. S Baleom a Cooperom sa spriatelili v roku 2013 počas nakrúcania filmu Oheň ohňom v meste Braddock v Pensylvánii, kde bol Fetterman v tom čase starostom. Bale uviedol: "John má fantastickú tvár, zavalitú postavu... Tak som Scottovi povedal: 'Musíme ho mať v krčme... To je tvár, ktorá sa hodí do 30. rokov 19. storočia.'" (molcan2)
  • Netflix predkúpil práva na film za približne 55 miliónov USD. (Arsenal83)

Související novinky

Obsazení nového filmu Scotta Coopera se rozrůstá

Obsazení nového filmu Scotta Coopera se rozrůstá

02.12.2021

Režisér Scott Cooper (Crazy Heart, Nepřátelé) přibližně před měsícem v kinech představil svůj dlouho odkládaný horor Paroží s Keri Russell a Jessem Plemonsem v hlavních rolích. V současné době však… (více)

Reklama

Reklama